The Originals - Az első 7 rész után

A Vámpírnaplókban szereplő Ősöknek egy különálló történetet kerekítettek az írók, ez a sorozat a The Originals. A spin-off szériában nem sokan hittek, mégis majdnem akkora sikere van, mint az imént említett TVD-nek. Az elmúlt rész (1x07) már a Supernatural (Odaát) című sorozat nézettségét is megelőzte, mind az össznézettség, mind a 18-49-es sávban. Ez nem semmi egy most induló sorozattól, főleg, hogy az Odaát már a 9. évadánál tart.




A legnagyobb változást számomra Danielle Cambell jelentette. A színésznő a sorozat elején még olyan kis elesett és idegen volt a szériák és a tévé előtt, mostanra feloltódott és gőzerővel fejlődik felfele nem csak a karaktere, hanem a színésznő is. Igaz, nem ez az első tévés szerepe, hiszen már nem egy filmben szerepelt, de itt valahogy nehezen kezdett bele, mostanra lett egy nagyon kedvelt karakter számomra. A kis boszi bár még mindig Marcell szolgálata alatt áll, van egy olyan érzésem, hogy egy idő után a saját lábára áll és nem feltétlenül bántja őt, de nem fog vele/neki dolgozni. Lehet, hogy tévedek, de nem hiszem, hogy ezt a bújkálást sokáig elviselné még.

A másik meglepetés nem egy karakter fejlődése vagy egy színész tehetségének felfelé ívelése, hanem egy kapcsolat. Tudom, Elijah minden egyes ígéretét betart, de csakis szó szerint, viszont ez a Hayleys dolog annyira aranyos, hogy remélem, lesz belőle valami. Az Ősi ugye megígérte a lánynak, hogy akár az öccsétől is megvédi, hogy a gyerek megszülethessen. Igaz, az utána való életére nem tért ki, amiből még lehetnek bonyodalmak. Nos, a lényeg, hogy Hayley és Elijah elég közel kerültek egymáshoz. Nem az ölelésre gondolok, hanem a levegőre, ami csak úgy izzik körülöttük és, aki nem vette ezt észre, annak szemüvegre van szüksége.
Nem tudom, hogy az írók készülnek- e a páros összehozására, de egyre jobban kirajzolódik a dolog, hogy lesz köztük valami a részek során.

 Klaus élete ugyanolyan, mint Mystic Fallsban, mindenki becsapja, amiért ő bosszút áll. Meg tudom őt érteni, de a másik oldallal is egyetértek. Igaz, hogy Klausnak nem kéne mindenkin és mindenen megbosszulni, ha valami nem úgy történik, ahogy kell, igaz, egy ilyen idős vámpírnak annyi élettapasztalata van, hogy nem bízik az emberekben, mg a testvéreiben sem. abban viszont igaza van, hogy nem csak ő a rossz, nem csak ő követ el hatalmas hibákat, hanem a többi Ősi is, akik jobban viselik a csalódást, mint ő, de sajnos ezt a többiek nem értik meg, legalábbis azon részét, hogy Klausnak ilyen a természete. A másik oldal, hogy Klaust annyiszor becsapták már, hogy képtelen a bizalomra és a kedvességre, ami mellesleg nem igaz, hiszen láttuk már, hogy kedveskedett valakivel. Igaz, nem erőssége, de szokott, főleg, aki megérdemli. Annyira kéne neki valaki, aki hisz benne, hogy jó és a szívéhez tudna férkőzni, de ennek meg az lenne a következménye, hogy mindenki szerint akkor puhány lenne és már a szériának sem lenne értelme, mert itt nem a jóságról van szó, amit meg is értek, de akkor sem ártana neki egy szerelem, ha már nem Care, akkor valaki más, pl. Cami.


Értékelés: Az eddigi részek és maga az évad első harmada 10/9-et érdemel, mert van benne potenciál, ahogy izgalom, érzelem, harciasság és viccelődés. Mondanám jobbnak is, mint a TVD, de nem teszem, mert Delena ott van és ez miatt azt még jobban szeretem, de az biztos, hogy ennek a sorozatnak lehet még ennél nagyobb sikere is a részek és remélhetőleg az évad során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...