Beyond - Remekül kezdett a Freeform újonca

Mi tagadás, bár vártam a csatorna újoncát, de megvolt bennem az az érzés, hogy nem mennek semmire egy újabb tiniknek szóló drámai sorozattal. Szerencsére csalódtam. A hibái ellenére is szerethető volt az első rész, ráadásul izgalmas, érdekes és persze természetfeletti. Vannak buktatói a történetnek a későbbiekben, de egyenlőre a közönségnek is tetszett Holden története, hiszen már be is rendelték a második évadot. Lássuk, miről is szólt az első rész!


A történet középpontjában Holden (Burkely Duffield) áll, aki 12 évvel ezelőtt kómába került, majd a mi időnkben felébred, minden előjel nélkül. Sem az orvosok, sem a családja nem érti, hogy történhetett mindez, ráadásul azonnal jár és minden szerve tökéletesen működik. Semmi agykárosodás vagy amnézia. Ebből már rögtön gondolni lehetne rá, hogy ez valami természetfeletti, de a válaszra az első epizód végéig várni kell, ekkor derül csak ki ugyanis, mire képes a fiú. 

Sok hibája és erőssége is volt az első résznek. Először is. A Holdent alakító színész nemhogy 28 évesnek nem néz ki, de még 18-nak sem, ez nekem eléggé illúzióromboló, pedig ahogy elnézem Burkely 24 éves valójában, tehát még csak nem is sokkal fiatalabb. Ami amúgy nem lenne zavaró, ha az öccse, Luke (Jonathan Whitesell) nem tűnne még nála is idősebbnek, ami amúgy érdekes, mivel a színész maga is egy évvel idősebb, mint Burkely. De majd csak túlteszem magam ezen.

A másik negatívum, legalábbis eddig, az a gyenge színészgárda. Nem tudom, hogy mennyit lehet megmutatni egy rész alatt, de azt nem tették meg ezek a színészek. Talán egyedül Jonathan Whitesell volt az, akiben látok potenciált, Burkelyt egyedül a kinézete miatt választották be a sorozatba és a csatornához, hiszen tetszik vagy nem tetszik, de mégiscsak egy tiniket megcélzó szériáról beszélünk, muszáj jóképű, sármos férfiakat castingolni. Persze az már más kérdés, hogy nekem messze nem itt kezdődik a férfi, de ez már csak magánvélemény. 


Eddig egyedüli hölgyként Willa (Dilan Gwyn) tűnt fel, Holden édesanyja mellett persze. A svéd színésznő egész szépen alakított, talán még lehet belőle a későbbiekben valami. Abban is biztos vagyok, hogy abban a bizonyos 12 évben nem csak beszélgettek, több is volt köztük, mint barátság, de ez a későbbiekben ki fog derülni, ahogy a Freeformot ismerem.
Rajta kívül még Kevinnek (Jordan Calloway) jutott nagyobb szerep, bár a karakter elég irritálóvá vált az időugrás után.
A szülők kedvelhetőek, bár elég furcsán bántak a fiúkkal még annak ellenére is, hogy eltelt 12 év. Ráadásul a vacsora alatti beszélgetésekben nem egy hibát véltem felfedezni, ugyanis Holden ugye kómába került, majd felébredt és mindent magyaráznak neki. Az oké, hogy előtte nem volt gépük és internetük otthon, de az iskolában igen. Mégha 2016-al is számolunk, hogy felébredt, 2004-be került kómába, de mindenki tudja, hogy addigra Amerikába már rég volt hálózati elérés és a wikipédia is évekkel előtte alakult meg. Ezzel kicsit elszámították magukat a készítük, de szerencsére nem túl sok hangsúlyt fektettek ezekre a részletekre, több figyelmet kapott végül a természetfeletti alaptörténet, ami meg kell valljam, elnyerte a tetszésemet, de nem lőném le a poént. Az első rész után rögtön nézem is a többit, amiről a későbbiekben írok majd nektek.


Értékelés: 10/8. Talán erősnek találnám a pontszámot, de mivel sokkal rosszabbra számítottam, adok neki egy esélyt és talán nem rontják le ezt az évad végére. Ajánlom mindenkinek, aki kicsit is szereti a természetfelettieket és nem zavarja a tini színészgárda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...