Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ki a rajongók egy igazán érdekes dallal. A nem megszokott stílus nem jelent se jót, se rosszat. Emlékezzünk vissza, a finnek Lordi-val 2008-ban megnyerték a versenyt. Viszont manapság a metál idegen műfajnak számít, főként Magyarországon, de Európában is. Az előzetes felmérések alapján pedig sajnos pont ez látszik. A legtöbb webhelyen a Viszlát nyár a középmezőnyben vagy annál még lejjebb helyezkedik el. A szavazások azt mutatják, hogy a zenekar nem győzte meg a nézőket teljes mértékben. A legnagyobb fogadóportálok szerint nem jön be a közönségben a metál stílus. Persze ez még nem jelent semmit. Anno Wolf Kati-nak is nagy visszhangja volt és imádták külföldön, végül az utolsó helyek egyikét sikerült csak megszereznie.


Az idei felhozatal amúgy is ritka gyengére sikeredett. Értékelhető dalok alig vannak, szinte egytől-egyig a rádiók által is játszott popdalok. Persze ezzel semmi gond nem lenne, ha nem a dalok versenyéről beszélnénk. Itt nem az lenne a fontos, hogy a rádiók a későbbiekben olyannyira agyonjátsszák, hogy mindenki utálattal hallgassa a számokat. Pont az lenne a fontos, hogy mindenki a saját nyelvén, a saját kultúráját mutassa be a kontinensnek. Emellett pedig a politika is fontos szerepet játszik, ahogy az volt Ukrajna esetében két éve. Az olaszok idén egy igen erőteljes alkotással indulnak a döntőben, amely még akár esélyes is lehet a háborús felszólalás miatt. 

Május elején kiderül, hogy kinek volt igaza és mennyire valósak manapság az előzetes jelzések. Annyi biztos, hogy az AWS-nek nagyot kell alkotnia ahhoz, hogy a döntőbe jusson. Ott viszont bármi lehet, emlékezzünk csak vissza ByAlex Kedvesem című dalára. Azt is mindenki kinevette, ennek ellenére a mai napig fennmaradt a neve.

Az AWS május 10-én kerül sorra, méghozzá az elődöntő második felében. A 13. hely szavazás szempontjából kiváló, ráadásul előttünk Málta, utánunk Litvánia, így nem veszünk el a jó dalok között. Egy hónap múlva minden kiderül, ha szerencsénk van, akkor pedig irány a 12-én megrendezésre kerülő döntő!

Forrás: http://eurovision-addict.blogspot.hu/
Statisztika: http://www.escstats.com/
https://eschungary.hu/
https://www.oddschecker.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...