The Royals - Kezdett a 4. évad

Gondoltátok volna, hogy lesz olyan sorozat még a történelemben, amelynek minősége nemhogy csökkenne az évek során, hanem épp az ellenkezője? Így történik ez a The Royals című E! csatornás szériánál is, amelyet én részről részre egyre jobban élvezek mindenféle dráma ellenére. A nézettség egyenlőre szerencsére még nincs a felkiáltójeles kategóriában, de nem ártana egy csöppnyi növekedés a biztos jövőhöz.


A szezont pár hónappal az előző zárása után kezdtük meg. Robert készül a koronázási ceremóniára, míg Liam próbálja kideríteni, hogy mi nem stimmel a bátyjával. Helena-nak továbbra is kapcsolata van, amit próbál titkolni a fia előtt, Eleanor pedig járja a világot és próbálja helyretenni az életét. Jasper folyamatosan levelekkel bombázta hónapokon keresztül, amiket titokban, Liam neve alatt küldött. Robert-en egyre jobban elhatalmasodik, hogy hamarosan király lesz és túlzásba is viszi a parancsok osztogatását. 

Már az első rész végén jött egy hatalmas csavar, ahol Jasper megsérült, emiatt pedig Eleanor úgy dönt, miután elolvasta a férfi gondolatait, hogy hazarepül hozzá. Szinte azonnal egymásra is találtak, de ezen már senki sem csodálkozik. A szereplők, de a színészek között is akkora kémia van, amely nagy ritkaság manapság. A sorozat legnagyobb erőssége a kiváló karakterek és persze maguk a színészek. Elizabeth Harley, Alexandra Park, Jake Maskall és Tom Austen is mind-mind tehetséggel rendelkeznek és örülök, hogy megismerhettem őket a The Royals által.


A két láncszem William Moseley és Max Brown. A Liam-et és Robert-et alakító színészek számomra gyengébbek, mint a csapat többi tagja. Előbbi a negyedik évadra vált kissé unszimpatikussá ezzel az őrült viselkedéssel, amelyben az amúgy is kattant Cyrus is szerepet játszik. Max-nél pedig nem tudom eldönteni, hogy túl jól játssza a karaktert és valóban olyan sáros, mint azt én hiszem, vagy szimplán egy roppant béna színészt sikerült leszerződtetniük. Ez még mindig kétséges, de már korábban sem voltam vele megelégedve. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, de ha Liam ilyen sebességgel próbálja besározni a bátyját, akkor előbb vagy utóbb ki fogja mutatni a foga valódi fehérjét. 


Az évad első három epizódja jócskán felülmúlta a korábbi évadokat. Bár tény, hogy már a harmadik szezonban érezni lehetett a változást, mostanra érett be az a bizonyos minőségjavulás. Nem is tudom, mire mennék ma már a The Royals csapata nélkül. Élvezettel nézem minden egyes részt és folyamatosan várom a hétfőket, hogy újra bekapcsolhassam a gépet és elmerülhessek a királyi világban. Már messze nem hasonlít a Gossip Girl-re, de talán egyik másik televíziós show-ra sem. A magyar címet kapó Királyság! magasra tette a lécet és csak remélni tudom, hogy még sokáig velünk lesznek. 

Szerencsére a sorozat nem viszi túlzásba a drámázást. Nem kapunk túl sok szerelmi háromszöget, mint anno a The Vampire Diaries-nél, de Jaspenor kapcsolatának kialakítása sem ment rá a kémiára vagy épp a történetük izgalmassá tételére. Imádom őket együtt, mellettük pedig Helenát is sikerült megszerettetniük velem. A nő egy zseni, ráadásul kissé lenyugodott állapotában sokkal kedvelhetőbb, mint korábban. Egy problémája van csak az ő sztorijának, mégpedig, hogy nincs. Kicsit eltűnt a háttérben Cyrus-sal együtt, pedig korábban szinte ők voltak a legtöbbet a képernyőn. 

Értékelés: 10/10. Nem tudok rá mást adni, mert egyszerűen imádom. Lehetséges, hogy kissé elfogult vagyok a Jasper és Eleanor páros miatt, de talán még a Vámpírnaplókat sem élveztem ennyire, pedig ott is ott volt Delena. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy kezdjen bele, mert nem fogjátok megbánni. Tény, hogy hajaz a CW sorozataira, de én örülök, hogy nem ott kapott helyet. Itt sokkal több esélye van a további szezonoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...