Mélyponton az Arrow

2011-ben a CW úgy döntött, hogy belecsap a lecsóba és elhozza a nézői számára a DC szuperhősök világát. 2012-ben el is indult az Arrow, azaz a Zöld íjász című széria, amely ekkor még hatalmas nézettséget produkált. Egy évvel később felvezették a The Flash-t, majd 2014-ben el is startolt a Villám. Szép sorban jöttek az erősebbnél erősebb szériák, majd 2018-ban eljutottunk oda, hogy az Arrow hatalmas mélypontra süllyedt. 


A történet szempontjából a harmadik évad volt a vízválasztó. A minőség erőteljesen lecsökkent, Colton Haynes elhagyta a sorozatot, majd szép lassan távoztak a színészek. Legutóbb Willa Holland, azaz Thea Queen döntött úgy, hogy neki ennyi elég volt. Hiába a kidolgozott test és a színésziskola, mostanra Stephen Amell sem elég már, hogy megfelelő számokat hozzon az Arrow. Ezen próbálnak meg javítani a jövőben, hiszen az előbb említett színészt, Colton Haynest a minap leszerződtették a folytatásra.

A legnagyobb probléma, hogy az eredeti karakterek távoztak, az újoncok pedig nem elég ütősek. Az igazságosztók csapata szinte semmit sem ér, kicsit sem érdekfeszítőek. A Zöld íjász-féle team pedig veszélybe került. John otthagyta Olivert és Felicityt, mert szerinte a férfi megváltozott. Amiben van valami, viszont nem egyszerű nyolcféle életet élni egyszerre. Az előzetesből az is kiderül, hogy most már a felesége Felicity is kételkedik a férfiben. A kérdés már csak az, hogy mennyit engedhet meg magának a CW? A legfrissebb hírek szerint valakitől ismét búcsúzunk az évad végén. Mellékszereplő esetén szerintem senki sem fog sírni, hiszen kevesen kedvelték meg a Curtis-René-Dinah hármast. Laurel már annyiszor halt meg, hogy senki meg sem lepődne már rajta. Tehát a kérdés már csak az, hogy a három fő karakter közül kit nyírnak ki? Olivert egyértelműen nem, John miatt szintén nem lennék szomorú, Felicity halála pedig egyenlő lenne az Arrow halálával. 


A CW múltkori berendelési listáján bár helyet kapott a veterán széria, ám sokak szerint a hatodik évad lesz a vég a sorozat számára. A legutóbbi epizód a 900 ezres nézettséget sem érte el, ami aggodalomra ad okott. Tény, hogy Amerikában nem vetítették mindenhol sportközvetítés miatt, de ez így akkor is nagyon kevés lesz a megmeneküléshez. 1,1-1,2 milliós adatokkal még eléldegélhetne egy darabig, ahogy a The Vampire Diaries is tette korábban, de ezt nem engedheti már meg magának. 

Ha tippelnem kellene, akkor a hatodik évad talán az utolsó lehet, esetleg egy rövidített hetediket kaphat jövőre, de ez hatalmas kérdőjel. Ha így folytatja, még a hatodik szezon is csonkított lesz. Hiába volt hatalmas felhajtás körülötte évekkel ezelőtt, a hősök ideje is lejár egyszer. Ez látszik a Flash, a Supergirl, illetve a többi sorozat kapcsán is. Hamarosan valami nagy újdonsággal kell előrukkolnia a csatornának, mert a legtöbb sorozata haldoklik és a Supernatural sem tarthat örökké.

Ami pedig a történetet illeti. Nem tudom azt mondani, hogy sokkal rosszabb lenne, mint az előző 2-3 szezon, csak egyszerűen már a nézők számára is unalmas mindig ugyanazt látni. Egy éven keresztül próbálnak valaki elkapni, aki egész addig fenyegette őket, majd az utolsó két rész egyik öt percében elkapják és huss, tulajdonképpen nem történet semmi, maximum valaki meghal és gyászoljuk a következő évad első részében. Nagyon nem áll jól a szénája nálam sem, mert egyszerűen már nem igazán várom a részeket sem. Biztosan maradok a végéig, de lassan eljutok arra a szintre, hogy inkább darálom, annak több értelme lenne.

Értékelés: 10/5. Ez a kétes állapot látszik is a számokban. Ötösnél jobbat nem tudok adni, azt is csak Oliver és Felicity kapcsolata miatt kapja. Összekaphatnák magukat egy kicsit a készítők, hogy legalább a széria végét élvezhesse még az ember. Meglátjuk mire jut, a Comic Conon úgyis minden kiderül a folytatásról.


Forrás: https://coolwallpapers.site/
https://www.dccomics.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...