Évadzáró kritikák - Once Upon a Time, The Vampire Diaries, The Originals

Mivel nem tudnék behozni minden évadzáró kritikás lemaradást, így egyben kaptok egy-egy nagyobb összefoglalót róluk. Első körben az Once Upon a Time, a The Vampire Diaries és a The Originals kerül sorra.  


Az Once Upon a Time már jó ideje nem a megszokott minőséget hozza, ami a nézettettségen is erősen meglátszik, hiszen anno 12 millióval kezdte, ma már örülnek, ha elérik a 4 millió nézőt egy rész alatt. Az 5. szezont nagyon vártam még tavaly, hiszen Emma gonosszá vált és kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki belőle. Őszintén szólva nem tudom, hogy a színésznő vagy a kreátorok számlájára lehet írni ezeket az epizódokat, de, hogy nem használták ki rendesen a történetszálat, az is biztos. 
Az évad második fele szintén ugyanez a tészta, nem bontották ki eléggé az Alvilág adta lehetőségeket, ráadásul Hádészból is inkább egy szappanoperasztárt kreáltak. Nem volt hiteles, rossz fiúnak meg egyáltalán nem nevezném. Ráadásul rajta kívül Zelenából is hasonlót gyártottak, mint anno Reginából és Hádésszal együtt a semmibe vesztek az utolsó részek alatt. Ott voltak, gonoszkodtak, de nem ők voltak a központban, meg igazából semmi és senki. Még mindig túl sokat akarnak az írók kihozni a sorozatól, ahelyett, hogy mindig egyvalamire vagy valakire koncentrálnának. Hóferhérke meg a Herceg szinte csak lógtak a levegőben, a nagy semmi történt velük, Még mindig Regina és a Captain Swan páros a húzóereje a szériának, amit egy idő után a rajongók is meg fognak unni, vagy már most meg is tették. Ez mellé még meg is ölték Robint, amire már egyszerűen szavakat sem találok mekkora hülyeség volt újra eljátszani ezt az "elvesztem a szerelmemet" sztorit. 
Rumple és a Belle szál, Henry megőrülése, illetve még sorolhatnák a nagyobbnál-nagyobb bakikat a sorozatban, már kezd sok lenni. Nem gondolom, hogy öt évad sok lenne, ideje lenne észhez térniük az íróknak vagy a 6. évaddal befejeződik a mesés széria. 


Nem is tudom, hogy az Once Upon a Time, vagy a Vampire Diaries lett rosszabb az évek alatt, de talán a Vámpírnaplók mindent visz. Komolyan...van, aki még mindig élvezi és nem csak megszokásból követi a sorozatot? Én személy szerint a végét várom, hogy mit és, hogyan zárnak le, de, hogy ezeket a részeket én örömmel nézzem, na az kizárt. Az évad eleje még úgy, ahogy elment, de, ahogy közeledtünk a vége felé, egyszerűen mintha csak egy ismeretlen szériát követnék hétről-hétre. A szereplők sem ugyanazok, szerintem már a színészek sem élvezik igazán, nem véletlenül akar a többség kilépni a 8. évad végével. 
Ian, alias Damon még mindig húzóerő, az egyedüli, aki úgy, ahogy, de még hozza a karaktert és élvezhető. A Ric és Caroline párosról képtelenség bármit is mondani, egyszerűen siralmas, ahogy Stefan imádata is a csaj iránt. Nem illenek össze, most erre mit mondjak? Már előre látom, hogy mi lesz a vége. A 8. évad az utolsó, ez szinte biztos, majd Caroline Mystic Fallsba költözik és a The Originals még húzzák midseasonba, ha a színészek is akarják. Ellesznek Klaussal, aztán ki tudja, lehet, hogy még lesz karakter, aki áthoznak, bár nem hiszem, felesleges is lenne. A spin-off jelenleg, ha nem is a nézettség alapján, de minőség alapján messze jobb, mint az anyasorozat és ez már nem is lesz másképp. Ahogy az Once Upon a Time-nél, így itt sem várom a következő évadot, ami azért nálam már nagy szó. 


A legjobbat hagytam a végére, hiszen a The Originals mesze az egyik legjobb sorozat a képernyőn jelenleg. Talán amiatt is lett így, hogy kicsit háttérben vannak a szerelmi szálak, nem ezek a fő mozgatórugók. Jó, persze Davina halála erősen odatett sokaknak, de lényegében nem a szerelmi háromszögek miatt jó a széria, hanem önmaga miatt. A színészek még mindig a legjobbak, hiszen Daniel és Joseph egyszerűen zseniális a szerepükben még ennyi év után is. 
Persze, itt is voltak laposabb részek az évad során, viszont a vége mindent vitt, mégha sok logikai baki is volt benne. Ez az a fajta történet, mint anno a Vámpírnaplónál, hiába volt benne jó pár hülyeség, szeretni lehetett, mert izgalmas volt, érdekes és vártad, hogy mi történik? Néha még sikerül is meglepniük. 
Hayley és Elijah kapcsolata viszont még mindig a kedvencem az összes sorozatpár közül. Nem erőltetnek rájuk semmit az írók, szépen megvannak a háttérben, bár azért az utolsó részben a gyorsan jöjjenek össze és feküdjenek le dolog megvolt, hogy szegény csaj még jobban szenvedjen, de kibírjuk. Ez az egy sorozat van most, amit valóban várok és érdekel, mi lesz a folytatásban, persze, hogy ez tér vissza a legkésőbb, hiszen midseasonban, csak januárban kerül a képernyőkre. Addig én meg megőszülök, hogy mire készülnek a szereplőkkel. Első gondolatom volt, hogy biztos ugranak pár évet, de Hope miatt nem hiszem. Majd kiderül, egy biztos, imádtam az évadot és a részeket. Nagyon remélem, hogy nem ez lesz az utolsó évad és a TVD távozik először a képernyőkről. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...