Anyák napja (2016)

A Micsoda nő rendezője tavaly egy újabb alkotással készült a közönségnek. A Valentin nap és a Szilveszter éjjel után egy újabb filmmel készült, amely egy jeles naphoz köthető. Ez pedig az Anyák napja, amelyben ahogy azt már megszokhattuk, Hollywood színe-java feltűnik, többet között Kate Hudson, Julia Roberts, Jennifer Aniston vagy akár a fiatalabb generáció képviseletében Brit Robertson is. 


A mozi a klisék köré épült, amely maximum egy délutáni matinének felel meg, mint ahogy elődjei is. Sikerét nem a történetnek vagy a rendezőnek köszönheti, hanem a számos sztár feltűnésének, akit sikerült a film szereplői közé csábítaniuk a castingosoknak. De lehet őket ezért hibáztatni? Szerintem nem, hiszen épp ettől lett olyan jó az egész. Ha másért nem is, a miattuk megnézi az ember, hiszen kétlem, hogy ne találna bárki egy kedvelt sztárt a szereplők között. 

A film a megszokott amerikai hétköznapok egyikeit mutatja be, hiszen a neves nap előtt kezdünk, majd a film egy része szól csak a nagy napról, ami nekem hiányzott belőle. Nem éreztem különösebben, hogy az édesanyákat ünnepelnék, vagy akár szinte bármilyen formában is jelen lett volna az Anyák napja. Értem én, hogy mind a négy nő édesanya és róluk szól a sztori, de se nem ünnepeltük meg őket, se nem éreztem azt, hogy ez a nap tényleg róluk szólt volna, egyik történetszálon sem.


Több szálon futottunk ugye. Az egyik Kate Hudson és indiai férje, illetve testvére és annak barátnője körül forgott, ahova a szülők is megérkeztek és bekavartak egy kicsit. A következő Jennifer Anistonról, két fiáról és exférjéről szólt, aki újranősült és elvette Shay Mitchell karakterét, Tinát. Az utolsó pedig Julia Robertsről. örökbe adott lányáról és annak családjáról szólt. Természetesen a szálak valamilyen szinten kapcsolódtak, hiszen Jennifer karaktere, Sandy és Kate karaktere, Jesse barátnők, akikhez hozzácsapódik a Britt Robertson által megformált Kristin. Sandy állásinterjúra is megy Julia Robertshez, azaz Mirandához, így kicsit mindenki kapcsolatban áll mindenkivel. 

Férfiak terén kicsit gyér volt a választék, annak ellenére, hogy ez a film most nem róluk szólt. Mint említettem, Kate-nek indiai férje van, Sandy elvált, Kristin pedig újdonsült anyuka, aki nem akar férjhez menni. Rajtuk kívül még egy kisebb szál volt, ahol nem volt édesanya, ugyanis épp egy éve halt meg. Apuka neveli két lányát, aki össze is fut Kate-el a boltban, persze tamponvásárlás közben. 


Mindezek alapján, szerintem nem lepődtök meg, hogy a történet zagyvasága és cukormázas megoldása ellenére is szerethető volt a film, ha másért nem is, a sok remek és vicces karakter és a még annál is jobb színészek miatt. Az is tény, hogy nem egy többször nézős mozi, de szerintem senkinek sem szabad kihagynia, akár egy esős, akár egy szép napos délután. 

Értékelés: 10/7. Nem tudok már mit írni róla, mert rossznak nem mondható, de azért nem is egy Oscar-díjas rendezés. Minden hibája ellenére mondom, hogy bátran nézzétek meg, mert nem fogjátok megbánni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...