I'm not Ashamed (2016)

Az I'm Not Ashamed című amerikai dráma egy igaz történetet dolgoz fel, mely 1999-ben történt. Brian Braugh filmje, melynek előzetesét a youtube még törölte is, tavaly év végén kerül a képernyőkre. A mozi a columbine-i iskolai mészárlás történetét meséli, méghozzá az első áldozat szemszögéből, aki egy naplót hátrahagyva 'segített' elkészíteni a filmet. 


Az előzetest több szempontból is kritizálták, hiszen a vallás erősen jelen van végig a film alatt. Egy ilyen alkotás egyértelműen botrányt vált ki az emberek egy részéből, hiszen voltak, akik azt mondták, ez az egész az elkövetőket dicsőíti, másik szerint pedig Scottot keresztény mártírnak állították be. Az alkotók kártérítést is követelnek a legnagyobb videómegosztó portáltól, de egyenlőre semmire sem jutottak ez ügyben. Ennek ellenére a film mozikba került és sikeresnek volt mondható.

Amikor letöltöttem, nem tudtam igazán mire vállalkozom. Adott egy tetszetős filmborító, amiből az ember rá nem jön, hogy ez mekkora egy drámai alkotás. A kereszténység erősen jelen van, mint ahogy a megbocsájtás és a természetesen maga az egész mészárlás sztori is. Elmondani nem tudom, hogy mennyire a hatása alá kerültem, főleg, ami a végét illeti. Az ember mindig hall sztorikat, hogy valakit a vallása miatt ölnek meg, ráadásul, hogy ez valóban meg is történt! Itt nincs mit beszélni arról, hogy a színészek milyenek, vagy épp a sztori izgalmas-e. Ezek kész tények. Minden megtörtént, ami itt van és egyszerűen felfoghatatlan, hogy voltak képesek azok a fiúk ennyi gyereket lemészárolni, majd magukat is megölni. Nem akarok szemétnek tűnni, de jobb lett volna, ha magukkal kezdik, az talán még feldolgozható lett volna az ottani diákoknak.


Azért megemlíteném, hogy a Rachelt alakító Masey McLain milyen alakítást nyújtott, hiszen nem lehetett neki egyszerű ezt az egészet végigjátszani. Elhittem mindent, amit ő csinált, képesek vagyunk beleélni magunkat a helyébe, persze ehhez kell egyfajta vallási beállítottság, de talán anélkül is megy bárkinek. Ahogy meg akarta váltani a világot, segíteni mindenkinek, akinek csak tud és az iskolát is épphogy rendbe hozta, majd jött ez az egész. Nem akarok belemenni abba sem, hogy ennek talán így kellett lennie, de rossz volt látni, hogy mennyi mindent elért és ezek a fiúk mindent tönkretettek. 

Értékelés: Nem írok pontokat, mert nincs mire. Bárki, aki szeretné megtudni a tragédia történetét, hogy egy lány, miképp próbál nyomot hagyni a világban, annak bátran ajánlom. Tény, hogy egy szomorú filmről beszélünk, de lehet, hogy senkinek sem ártana megnézni egyszer. Megható és elgondolkodtató.
UI.: Tudom, hogy félre van írva a cím, ha belinkelem, de sajnos nem hajlandó kijavítani! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...