Gossip Girl - Sorozatértékelés

A Gossip Girl című sorozat első része 2007. szeptember 19-én jelent meg az amerikai CW-n. A sorozat Cecily von Ziegesar könyve alapján készült el.

 A sorozatból 6 évad és 121 rész készült el és egészen 2012. december 17-ig futott a CW-n. Több főszereplője is volt a sorozatnak az évek során, de a legfőbb szereplő természetesen Blake Lively, aki Serena Van der Woodsent alakítja, aki az első részben tér vissza az a Upper East Sidera.

A történet 4 tinivel indul, akik a New Yorki elit tagjai. Van egy fiú, akit Penn Badgley alakít, ő Dan Humphrey. Dan próbál beilleszkedni Blair (Leighton Meester), Chuck (Ed Westwick) és Nate (Chace Crawford) világába. Régóta tetszik neki a város botrányhősnője, Serena. A lány úgy tér vissza a különös útjáról, hogy megváltozott, mint tudjuk azért távozott, mert lefeküdt Nateval, aki Blair pasija, a lány viszont Serena legjobb barátnője. Mikor hazatér New Yorkba, Blair kétségbe van esve, ugyanis mindig azt gondolta, hogy Serena híresebb nála a suliban és nem akart az árnyékában lenni.

A leglényegesebb szereplő, akiről tulajdonképpen a sorozat is kapta a címét, ő Gossip Girl, akinek a hangját Kristen Bell adja. Gossip Girl egy honlapot vezet, ahova mindent kiposztol a manhattani elitről. Legfőbb forrása maguk a szereplők, ugyanis folyamatosan küldik be a híreiket Pletykacicának, aki ki is posztolja azokat.

Az első évadban Dannek sikerül megszerezni álmai nőjét, Serenát. A fiúnak van egy apja és egy húga is, akik kezdettől fogva vele vannak. Az apja Rufus, Serena anyjával együtt járt még régen, de erre csak később derül sor. Dan kishúga, Jenny viszont szintén be akar kerülni Blairék világába, ami sikerül is neki, ugyanis, amint Serena, Dan és a többiek elmennek egyetemre, ő lesz az iskolában a királynő. Jenny (Taylor Momsen) a 3. évad végén távozik a sorozatból, de egy-egy részre visszatér a következő évadban, illetve az utolsó rész végén is feltűnik.
Rufusnak (Matthew Settle) sikerül összeházasodnia Lilyvel (Kelly Rutherford), miután a nő férje, Bart Bass meghal, vagyis csak tetteti a halálát.

Chuck (Ed) a legnagyobb nőcsábász a városban és még barátja, Nate csaját is sikerül lefektetnie. Chuck és Blair szerelme az egész sorozatban egy fő szál, ugyanis a két szereplő az első évad végén egymásra talál, majd a 3. évadban is, és így tovább, tulajdonképpen nem lehet követni, hogy hányszor is szakítottak.
Blair és Serena a legjobb barátnők, akik sokat veszekednek, de mindig visszatalálnak egymáshoz, úgy mint Blair és Chuck is.
Natenek a sorozatban rengeteg barátnője volt, Blair, Serena, majd megint Blair, aztán Juliet és így tovább, viszont kiderül a sorozat végén, hogy ő szingli is marad, inkább egy sikeres üzletember, aki egy híres oldalt vezet.
Dan barátja Vanessa a második évadban lesz állandó szereplő, egészen a negyedig évadig.
A csapatnak sok "bűnözővel" és árulóval kerül szembe, de köztük a legnagyobb Georgina (Michelle Trachtenberg). Michelle minden évadban megjelent, bár nem volt állandó szereplő, kulcsfontosságú volt a karaktere, főleg az első és az utolsó évadban. Georgina korábban Serena legjobb barátja volt, de ezt a pozícióját elvesztette.

Miután a negyedik évadban sok szereplő távozott, újabbakat hoztak be. Ott volt Juliet, Diana, Ivy, Lola, Olivia (Hilary Duff), Louis, akihez a sorozat 100. epizódjában Blair hozzámegy, majd el is válik. Ekkor jön össze Dannel, ami nem tart sokáig és szerintem csak azért került be a szál, hogy húzzák a sorozatot és legyen mivel kitölteni az időt.
Szerintem az egyik lényeges évad mégiscsak az utolsó volt, hiszen annyi minden kiderült belőle. Bart Bass (Chuck apja) él, aminek a fiú nem örül, hiszen a férfi elveszi tőle mindazt, amit az állítólagos halála óta felépített.
Lily elválik Rufustól és újra Bart férje lesz és egy ideig védi is a férjét, aki folyamatosan becsapja őt.

Az utolsó évad összesen 10 részből állt és teljesen lezárja a sorozatot. Minden kiderül. Kik lesznek együtt boldogok, kik halnak meg és a fő kérdés, ki Gossip Girl?

Blair és Chuck az utolsó évad elején megegyezett, hogy csak akkor lesznek együtt, ha mindegyikük elintézte a saját dolgát. Blairnek sikerült, viszont Chuckot többször csőbe húzta az apja, így fel is adta, míg nem Blair meggyőzte őt, hogy ez így nem jó és erőt lehelt belé. Chuckot az apja becsapta nagyon sokszor, így nehéz volt leszámolni vele, de az utolsó előtti részben sikerül neki, ugyanis Bart meghal, leesik az épület tetejéről, ahol aznap tüntették ki a "2012 év embere" címmel.
Chucknak menekülőre kellett fognia, mert ő volt egyedül fent a tetőn, mikor Bart leesett, illetve Blair. Éppen ezért ő volt az egyetlen tanú, aki Chuck ellen vallhatott volna, de, hogy ezt megakadályozzák, a két fiatal összeházasodott. Az esküvő gyors volt, nagyon gyors. a rendőrök akkor akarták elvinni a Chair párost kihallgatni, de mivel Blair Chuck férje lett, így nem tanúskodhatott ellene. Blair és Chuck tehát boldogan éltek. Az öt évvel későbbi jelenetben már egy közös gyermekük is van, Henry.

Serena és Dan is egymásra talált végül, miután kiderült, hogy Dan az a bizonyos Gossip Girl.
Serena és Dan esküvőjére akkor került sor, mikor betekintettünk, hogy mi is történik öt év múlva. Nate pont az esküvőre tér vissza a Spectator gépével. Blair szervezte az esküvőt. Dorota Henryvel volt. Chuck is hazajött a családjához.
Lily és korábbi férje, aki Serena és testvére, Eric apja újra együtt voltak.
Rufus korábbi feleségével, aki Dan és Jenny anyja, szintén újra összejöttek.
Georgina és Jack Bass (Chuck nagybátyja) is egymásra találtak.
Ekkor visszatért még Jenny és Eric is, hogy megnézzék testvéreik esküvőjét.


Gossip Girl kiléte tehát kiderül az utolsó részben, amit mellesleg maga Dan írt meg a könyve záró fejezeteként és mindezt Nate saját oldala a Spectator hozott le. Blair és Chuck gyermekükkel együtt boldogok lettek végre. Dan és Serena is összeházasodtak. Mindenkinek volt párja és élete. Ennél szebb vége el sem lehetne képzelni.

A sorozat értékelése: 10/10. Nem lehet rosszabbra értékelni, ugyanis a szereplők csodálatosak, nagyon szépen lezárták a sorozatot és Gossip Girl kiléte is kiderült. Nem volt semmi elvarratlan szál. Minden jó, ha a vége jó. Csak ajánlani tudom a sorozatot mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül. :)

4 megjegyzés:

  1. Mondjuk a legvége nekem nem volt világos, hogy most ki kivel jött össze a szülők közül, mert ugye minden szülő visszatért a gyereke esküvőjére, de ebből én még nem következtettem arra, hogy Rufus és volt felesége ismét együtt lenne. Nekem is kedvenc sorozatom volt, nagyon hamar megnéztem az évadokat, pedig érettségi időszakban voltam, de azért szorítottam neki időt, hogy nézzem. :P

    VálaszTörlés
  2. Én sem tudtam, csak mikor a rendezőket kérdezték, akkor tudtam meg, hogy ki kivel volt együtt....:D

    VálaszTörlés
  3. Azt már hagyhatták volna nyitottan, hogy mindenki úgy értse, ahogy akarja

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, többen mondták azt is, hogy nem kellett volna, hogy kiderüljön ki GG, de szerintem az már úgy nem lett volna az igazi. Mégha nem is a legjobb embert választották, akkor is jobb, hogy kiderült, mint még mindig nem tudni....:D

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...