Sorozatok, amik már a végét járják

Szerintem nem mondok újat azzal, hogy vannak sorozatok, amik évek óta a végét járják, sőt, egynek s másnak már vége kellett volna, hogy legyen és egy szép kerek befejezést kellett volna adni. Természetesen vannak olyanok is, amik már a tizenakárhányadik évaduknál tartanak, de még mindig tudnak újat mutatni. Ezekről majd máskor írok nektek. Ebben a cikkben inkább azt fejteném ki, hogy melyik szériának kellett volna és mikor véget vetni.


A legnagyobb közönség kedvenccel kezdeném. A Vampire Diaries lassan mindegyik évad végén elmondom, hogy ennél már nem lehet lejjebb, de mégis. Az a helyzet, hogy a negyedik évaddal véget kellett volna érnie a történetnek, vagy valamit a készítőkkel kellett volna kezdeni, mert nem volt már több ötletük. Tisztában vagyok, hogy ettől függetlenül jönnek a kritikák és nem adok rájuk rossz pontokat, de azért hozzáteszem, hogy ez volt az első olyan sorozat, amit elkezdtem magyar felirattal anno, tehát nekem sokat jelent, ráadásul még mindig élvezem....egy szinten. Még a negyedik évad értékelhető volt és volt története, de az ötödik, de főleg a hatodik évad már annyira nem szól semmiről, hogy lassan már számomra is nézhetetlenné válik. Egy szerencséje van a szériának, mindig van egy-egy szereplő, akit nagyon megkedvelek, így még mindig itt vagyok. A másik dolog, hogy kíváncsi vagyok a végére, hogy egyáltalán, hogyan zárják le a történetet, mert remélem nem a True Blood sorsára jut.


Bár az Odaátot nem nézem, nagyjából tudom, hogy mikor és mit történik, ráadásul olvasom a rajongói oldalakat, ahol azért jócskán van olyan ember, aki szerint ideje lenne ennek is véget vetni, mert már régen nem az igazi. Persze a CW sem válik meg egykönnyen az egyik leghosszabb és legsikeresebb sorozatától, bár ezt a Vámpírnaplókról is el lehet mondani. Azt hiszem, hogy tíz évad már épp elég volt belőlük is és végre új szerepben szeretném látni Jared-et, mert ő az egyik kedvencem.


A Pretty Little Liars kakukktojásnak számít, mert nem igazán mondhatni azt rá, hogy unalmas és érdektelen, csak az -A sztoriból van már elege az embernek. Öt éven át még mindig nem tudtunk szinte semmit sem meg és ez egy kicsit frusztráló tud lenni. A készítők elmondták, hogy még a hatodik évad vége előtt megtudjuk, hogy ki is valójában -A, így sejteni lehet, hogy hetedik évad miről is fog szólni és ezek után gondolom azt, hogy akkor annyi elég is lesz belőle, mert még képesek azt is hat évig elhúzni, hogy mi a következménye annak, hogy kiderült -A valódi kiléte.


Van még itt olyan sorozat, ami jelenleg is fut, de már ideje lenne, ha a végére érne. Ilyen a Revenge, ami a kedvenc sorozataim egyike, de az érzésem, hogy ennyi bosszú elég volt már Emily számára is. Nagy a valószínűsége, hogy ezzel az évaddal befejezik a történetet és nagyon remélem, hogy egy szép kis befejezést kap majd a sorozat, esetleg még egy rövid évadot adnék neki, hiszen nem tudom, hogy nyolc rész alatt mit tudnak még kihozni belőle, hogy normálisan le legyen zárva.


A Grace Klinika is az a széria, aminek már rég vége kellett volna, hogy legyen. Azt hiszem, hogy a nyolcadik évad vége volt a csúcs és onnan csak esett a minősége. Mivel a nézettsége még mindig elég magas, így kétlem, hogy a 11. évad lenne a végső szezon. Úgy gondolom, hogy már mindent kihoztak, amit ki lehetett belőle. Rengeteg halállal volt dolgunk, ráadásul már a szerelmi kapcsolatok sem tartanak a képernyő előtt lassan. 


Bár a Buffy már rég véget ért, ide sorolnám, mert ez is egy olyan sorozat volt, amit túlzottan elhúztak a készítők. Azt hiszem, hogy az amerikai írók nem tudják, hogy mi elég a vámpírokból, illetve a sikeresből. Ha egyszer valami a csúcsra ért, ott kell abbahagyni, mert sosem éri meg, ha éveken át húzzák még csak azért, hogy az utolsó fillért is kihúzzák egy-egy szériából. 


A Vészhelyzet megint csak egy orvosos sorozat, amiből sosem elég...szerintük. Lehetne még sorolni ilyeneket, mint a Dr. House, illetve a már említett Grace Klinika, de, ami bejön, az bejön, csak egy idő után már egyik szerelmi sztori sem lesz érdekes, így a fiatalok sem fogják nézni az adott alkotást.

+1 


A plusz egy nem véletlenül került ide, ugyanis a LOST nem egy olyan sorozat, amit sokáig húztak, hanem egy olyan, aminek el sem kellett volna kezdődnie. Én személy szerint két évadot bírtam belőle és még akkor sem történt semmi, arról nem is beszélve, hogy az utolsó részben kiderült, hogy mindenki halott. Nagyjából egy borzalmas szappanoperához hasonlítható, de azokat legalább élvezem.

8 megjegyzés:

  1. Én a helyedben kihagytam volna az Odaát sorozatot, ha nem nézed, vagy legalább ne írtad volna bele, hogy nem nézed. Az tény és való, hogy túl sok idő megy el az apokalipszissel, de annak is megvan a bájos története. Én is jobban szerettem az elején még mikor csak vadásztak, de a többi évadnak is megvan a varázsa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nem nézem, hanem folyamatosan nem...tudom mi történik és persze olvasom a kommenteket is. Ha a rajongókból indulunk ki, akkor mindig minden sorozat tökéletes...magamról tudom, hiszen a TVD sem vagyok túlzottan szidni. :D

      Törlés
  2. Hát én az elozo kommenttel nem értek egyet olyan szinten sullyedt a supernatural szinvonala hogy konkretan a kedvenc sorozatom volt most meg mar nem nezem egyáltalán.. Abba kellett volna hagyni a nyolcadik evad utan bar sokak szerint meg annal is elobb a jelenlegi evadnak nincs értelme normalis cselekmenye és a karakterek is teljesen kifordultak onmagukbol sajat maguk parodiaiva valtak undorító hogy mar szinte mindenki tisztaba van vele hogy milyen szar lett de azért jön még egy evad és még ki tudja mennyi azért hogy minel több penzt facsarjanak ki belőle elég nevetseges hogy apokalipszis stb utan kb ugyanarrol szolnak a reszek mint az első évadban csak ami akkor meg kiraly volt mostanra mar kinos és ertelmetlen na mindegy a lostos resznel azért rakhattal volna egy spoiler figyelmeztetest :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést! Azt hittem, hogy a LOST-tal mindenki tisztában van. Én is úgy olvastam csak, de nem vesztettél semmit.
      Amúgy a legtöbb ilyen hosszú sorozatnál nem tudnak már mit kitalálni. Mondjatok egy olyat, ami még a 8-9. évadban is érdekes! :D

      Törlés
  3. Elvileg az Odaátot a 18. évadig akarják húzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Addig szerintem nem fogják tudni...a nézettsége miatt sem, bár sosem lehet tudni a CW-nél. :D

      Törlés
  4. Előzőnek válasz: a Supernaturalt 10 évadra tervezték már jó rég óta. Érezhető volt amúgy a silányulás, egyet értek, a 9. évadon eléggé nyöszörögtem. DE: a 10.-et képesek voltak felhozni valamennyire, ami szép teljesítmény. Kezd kibontakozni ismét egy storyline, vannak mellékágak és felépítés. Ezért most (jelenlegi állás szerint) azt mondom, megérdemli a 11. évadot, de remélem nem tolják el ennek örömére a 10. további epizódjait.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy már nem a régi! :)

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...