CW-s és ABC-s sorozatok túlélési esélyei

Egyre jobban féltem a kedvenc sorozataimat. Többek között a Revenge, a The Originals, a The Vampire Diaries, a Reign, az Once Upon a Time és még sokan vannak, akik a tavalyi nézettségükhöz képest kaszaszinten vannak. Az utóbbi, azaz az Egyszer volt, hol nem volt van még a legjobb helyzetben,, mert tavalyhoz képest emelkedett, de az utóbbi részek megint nagyon alacsonyan voltak az első évados 12 milliós nézettséghez képest.


Tehát a legtöbb esélye az Once Upon a Time-nak van, hogy kapjon egy újabb, 5. évadot, sőt, én biztos vagyok benne, hogy lesz is. A társa, a Revenge szerintem nem ér meg többet, ezzel az évaddal be fog fejeződni, ami nem csak a folyamatos sorozatminimumnak köszönhető, hanem, hogy Emily sem szeretett volna már 4. évadot, ráadásul semmi potenciált nem látok benne már. Egy jó kis évadzáróval lezárhatjuk ezt a történetet, még ha a kedvenc sorozatom egyikéről is van szó.

A The Vampire Diaries háza táján folynak a tárgyalások, hiszen Paul szívesen vinné tovább a szériát, Nina már végezne vele, Ian pedig kétesélyes, főleg az újdonsült barátnője miatt, akit elvileg már a forgatásokról is kitiltottak. Azt híresztelik, hogy Nina minden kívánságát teljesítik, csakhogy beleegyezzen egy újabb, lezáró évadba. Annak nem sok értelmét látom, ha valamelyik főszereplő nélkül folytatnák a sorozatot. Valószínűleg nézném, de az már végképp nem lenne az igazi. Én jelenleg 40% esélyt adok neki, hogy kapjon 7. évadot.

A The Originals szintén nagy veszélyben van, de nem a remek részek miatt, hanem, mert a hétfői sáv nagyon nem klappol nekik. Merőben jobb epizódokat produkál, mint az első évadban, de eddig szinte senki nem élte túl a hétfő esti sávot, így jó lenne, ha vagy keddre, szerdára, esetleg csütörtökre raknák. Még egy esetleges Reign hétfőt is megkockáztatnék, mert sajnos nekik semmi esélyük szerintem. Oké, hogy a felvezetés sem a legjobb már, hiszen a Vámpírnaplók sem a régi, de még így is alig egy milliót hoz, ami már a CW-nél is kaszaszint. Igaz, hogy tavaly sokkal jobban teljesített, de idén már nem a régi. A részek nézhetőek, de nekem hiányzik belőlük valami plusz.

Most néztem meg a cikk írása közben a The 100 adatait, ami az első évadhoz képest siralmas, főleg a 18-34-es női sávban, ami csak 0.2(!). Így nem lesz jó a dolog, hiszen tavaly 2 milliós számokat hozott és itt még az Arrowra sem lehet fogni, hiszen az sem teljesít rosszul, sőt, a második legnézettebb sorozat jelenleg a csatornánál a The Flash után, amin még mindig csak ámulok.

Ha most kéne mondanom százalékokat, akkor ezek lennének azok, de tegyük hozzá, hogy mindegyikük még csak most kezdte meg az új évadot, még van azért idejük szépíteni a helyzeten.

Once Upon A Time: 95%
Revenge: 20%
Reign: 30%
The Vampire Diaries: 40%
The Originals: Egy esetleges átrakással: 90%, ha nem, akkor max. 50%.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...