A szomszéd fiú (Boy Next Door) - 2015

Bár már pár napja megnéztem, még mindig kétes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A Boy Next Door Jennifer Lopez és Ryan Guzman közös thrillerje, ahol a srác érzéseket táplál egy idősebb nő iránt és egyre nagyobb őrültségeket tesz meg annak érdekében, hogy újra az övé lehessen.


Mit ne mondjak, érdekes egy film és a legnagyobb baj az volt az egésszel, hogy nincs alapja. Adott egy srác, aki odaköltözik, megtetszik neki az idősebb nő, lefekszenek és megőrült. Mindez oké, de mire fel akarja megölni már az egész családot a végén? Semmi indoka, azon kívül, hogy Claire (Jennifer Lopez) nem akar vele többször kapcsolatot létesíteni. Ettől nem kell pszichopatává válni. Oké, kiderült, hogy az előző sulijából is rendbontás miatt csapták ki, de ez még akkor sem elég indok. Arról nem is beszélek, hogy messze nem nézem 19 évesnek, mégha nagyon akarom, akkor sem. Visszatérve a borzalmas filmes háttérre, ki kellett volna valami drasztikus múltat találni neki a szülei halálán kívül, mert ettől maximum szomorú lehet, de nem pszichopata. Azt is felvetették, hogy ő ölte meg az ősöket, de azt sem magyarázták meg. Semmire nem kaptunk konkrét választ és ez engem felettébb zavart a film végén. Hiányosságot éreztem és a mozi utolsó percei sem egy thrillerhez méltó. Teszem hozzá...szerintem. 


Természetesen a színészekkel egy csepp baj sem volt. Jennifer Lopez még mindig bombaformában és nagy tehetséggel adta elő magát és persze a jóképű Ryan Guzmanra sem lehet panasz. Végre láthattuk egy pszichopata szerepben, ahogy még elég sok színészt megnéznék hasonló karakter legyűrésével, mert itt derülnek ki igazán a tehetségek. Noah-ként elismerést szerzett a színészek világában, főleg, hogy egy olyan színésznővel játszott együtt, aki mindezt már rég elérte. Megnyílt számára sok kapu a filmes világban.

Ami a történetet illeti, mint mondtam, hiányos, viszont az alapötlet nem rossz. Benne volt minden és lehet, hogy a másfél óra helyett, két órásra kellett volna elhúzni, akkor minden belefért volna és kielégítő válaszokat kaphatott volna a közönség és én is. 
Vicky karaktere számomra érdektelen volt, aki azért kapott "nagyobb" szerepet a mozi elején, hogy később mégse csak egy érdektelen embert öljön meg Noah, hanem, akit a közönség a szívébe zárt egy kicsit és hátha nagyobb a dráma. Ettől függetlenül engem nem rázott meg a nő megölése, helyette valamelyik családtaggal kellett volna végezni, például az apa, aki még így is túlélte.
Kevin karaktere, aki Noah-val barátkozott és Claire fia, megmutatta, hogy mennyire naívak és befolyásolhatóak a mai gyerekek. Elhiszi, hogy az apja a rossz, ha egy barát ezt mondja neki, mégha rossz szándékkal is. Itt már fellelhető, hogy a világ nem halad jó fele.

Értékelés: 10/7. Nem a szívem csücske a film és szerintem maximum egyszer fogom még megnézni, de nem volt a legrosszabb. Unalmasnak nem mondható, a karakterek és a színészek tökéletesek és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez egy thriller, sok-sok véres jelenettel, így nem véletlen a +18-as besorolás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...