Once Upon a Time - Dark Swan ideje elérkezett

Én már az előző évadban, mikor felmerült ez az esetleges Dark Swan dolog, akartam, hogy mindez igaz legyen és biztos voltam benne, hogy nem feleslegesen reménykedem. Ez az évad végre változást hoz a sorozatnak, hiszen már nincs megmentő, ami nagy fejtörést okozhat még a későbbiekben, hiszen, ahogy Emma elmondta, nincs, aki megtörje az átkot, amit most ő szórt az emberekre.


Ami különösen tetszik most, hogy nem hoztak be egy újabb mesét. Igaz, itt van Merida és Arthur, de csak, mint mellékszereplők. Egy újfajta szálat vettek fel a készítők, mégpedig, hogy egy főszereplőt formáltak át gonosszá és majd ő megkeseríti a többiek életét. Mindez sikerült is neki, de ne rohanjunk ennyire előre. Egyenlőre csak annyit tudunk, hogy az új Zordon egy újabb emlékkitörlős átkot szórt a népre, ami kicsit klisés már, de oké, legyen. Nézzük meg, mit hoznak ki ebből!


Az első rész legjobb pillanatait mindenképpen Reginának köszönhetjük, akinek Zelenával és Hookkal is voltak nézeteltérései. Még mindig bírom a kalóz humorát, ami még nehéz helyzetekben is jelen van. A sorozat már sokszor bemutatta, hogy a rosszak lehetnek jók végül, hiszen Hook és Regina is "megjavult", de mindenki mégsem válhat angyallá, lásd Zelenát és ez az, ami nekem egyre jobban tetszik. Nincs meg az a megoldás, hogy mindenki boldog lesz, hanem megmarad a lehetősége a gonosznak is bármikor feltámadni és problémát okozni hőseinknek. Zelenával sem végeztek, ez biztos, ráadásul most ott van Dark Emma is. Nem fogunk unatkozni.


Hőseink Arthur világában kötöttek ki, mikor Emma után mentek. Természetesen a szerelem mindenben segít, így Hook megmentette a Megmentőt a sötét oldaltól, egyenlőre, hiszen láttuk, hogy nem mentek sokra. Persze egyértelmű lett volna, ha Emma Hooknak vagy a szüleinek adja a tőrt, de akkor is meglepődtem, hogy végül Regina kezébe került. Komolyan bíznia kellett benne, ha erre vetemedett, bár végül erről is kiderült, hogy rövid életű volt.

Tetszett Belle rózsája, komolyan kezdtem azt hinni, hogy egy másik meséből szerezték a nőt, ha még egy nyamvadt rózsát sem kapott. De a viccet félretéve, szereti a saját szörnyét és remek jelkép a virág, hogy tudja, jól van-e? Rumple is jelen van, aminek különösen örültem, hiszen így nem csak alvó állapotban látjuk. Valljuk be, sokunk kedvence az őrült varázsló. Jó volt látni, hogy megjelent a második rész végén Emma mellett, hogy ő még mindig nem az igazi gonosz, különben nem kellene el az irányítás. Azt azért elmondanám, hogy most derül ki, mit tud Jennifer Morrison? Az arckifejezései és a színészi játéka még nem győzött meg teljesen, de szerintem megbirkózik a feladattal lassacskán, ezért is volt jó, hogy nem egyből egy főgonoszt kellett alakítani, csak szépen lassan dobják a mély vízbe. 


Szereplőink egyenlőre Camelotban ragadnak 6 hétig (persze a jelenben is játszódnak jelenetek, így megint két sávot kaptunk, ha nem jön be még vagy három), majd Dark Swan egy új átkot szór a városra, így visszatérnek Storybrooke, ahol megint (meglepetés) nem emlékszik senki semmire az elmúlt pár hétből. Mondom, még mindig zavaró és béna megoldás, de majd meglátjuk.

Értékelés: 10/8. Hazudnék, ha azt mondanám tökéletes volt, így csak annyit, hogy még mindig élvezem és szeretem a sorozatot. Sosem volt az a megszokásos várakozás és ez az, amit nagyon szeretek a szériában. Remélem, hogy a harmadik rész még jobb lesz és nem kel csalódnom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...