Magyar siker: A mi kis falunk

Egy kezemen meg tudom számolni, hány cikket írtam magyar vonatkozásban. A lista most egy újabb bejegyzéssel bővül, ugyanis én sem hagyhattam ki a magyar sikersorozatot, A mi kis falunkat. Pajkaszeg nem csak egymillió magyar embert ültetett a tévék képernyője elé, hanem még engem is, ami már nagy szó, tekintve az én tévénézési szokásaimat. A sorozat színt hozott az életünkbe és szerencsére már a második évad is készülőben van.


Szerintem mindenki tisztában vele, hogy milyen sikert aratott A mi kis falunk, ami eredetileg egy szlovák sorozat. Ennek magyar változatát ismerhettük meg idén tavasszal. Hasonlíthatjuk az Irigy Hónajmirigyhez is, de azért ez egy kicsit más műfaj, bár tény, hogy humorban itt sincs hiány. 

Volt itt minden a nyolc részes évad során. Polgármestert választottunk, körforgalmat helyeztünk át, temettünk és focimeccset néztünk egy rész alatt, de számomra mindent felülmúltak a karakterek és a béna poénok, amik valljuk be, inkább röhejesek voltak, mintsem viccesek. Az volt az egészben a pláne és azért is szerettem meg, mert annyira hihető. Tényleg egy magyar falu mindennapjait mutatja be, mégha kicsit túlozva is, de így van. 


Figyelembe kell vennünk azt is, hogy szinte a legjobb színészeket sikerült összeszedni egy sorozatba, ami azért nem kis teljesítmény egy magyar kreálmánynál. Csuja Imre, mint polgármester mindenkinél jobb volt. Központi figura, de mégsem csak róla szólt az egész sztori. Lovas Rozi, mint Erika, szinte mindig nagyot alakított. Természetesen a legjobb pillanatai Gyurival voltak, akit Lengyel Tamás formált meg. Bár nehezen hittem el, hogy a férfi valóban odavan érte, de egye fene, élveztem kettejük kapcsolatát. 
Rajtuk kívül ott volt még Laci (Bánki Gergely) és persze a pap (Schmied Zoltán) is. Míg előbbi inkább csak a minden lében kanál szerepét töltötte be, addig a pap hozta ám a humoros pillanatokat. Azért elmondom azoknak, akik nem tudják miért is van ez így? Tudniillik, a templom és az edzőterem egy helyen van, a közösségi házban, ugyanis a templomra kapott pénzt a polgármester elköltötte a halastavára - mint minden más adományt. Így történt meg az, hogy az edzőteremben tartott órák és a gyónás vagy mise mindig egymás után következett, így a pap kénytelen volt végignézni, ahogy a lányok félmeztelenül (értsd: edzőruhában, ami a lehető legkevesebbet takart) edzenek. Persze kicsit sem siettek onnan, hiszen egyiküknek be is jött a pap - meg még egyéb más karakternek is. 


Hiszen Teca (Bata Éva) is odavolt a érte, meg Gyuriért, meg minden általa jóképűnek tartott pasiért. Hozta is a jeleneteket, mikor Gyurira akart rámászni és Erika is ott volt. Parádésak voltak a csajok együtt. 
Azt már meg sem említem, hogy a papunk apját Reviczky Gábor alakította, aki a helyi állatorvos volt, hozzá járt mellesleg mindenki a kínjával, mert rendes orvos viszont nem volt a faluban. 

Ezek alapján mondom azt, hogy a siker inkább köszönhető nekik - és az összes többi mellékszereplőnek, mint a közmunkások és a rendőr -, mintsem az íróknak és készítőknek. 
A történettel különösképp nem haladtunk, hiszen csak nyolc részről van szó, de nem is ez számított. Volt pár átívelő szál, de pont annyi, hogy aki nem látta az előző részt, ő is értse, mi történik a jelenlegiben. Szívesen megnéznék egy téli időszakot is Pajkaszegen. Egy nagyobb havazást, fahordást, bármit, hiszen ezekből is össze lehetne hozni egy jó kis szezont, de a második évad sajnos csak jövő tavasszal érkezik, hiszen a színészek időbeosztás elég szűkös.


Értékelés: 10/10. Nem tudok erre rosszabbat adni, hiszen nagyon jól szórakoztam. Nem kell itt belemenni a hibákba és a drámába, mert felesleges. Ez nem erről szól. Inkább feldobja az ember napját és elfeledteti vele a mindennapokat. Felvonultatta a legjobb színészeket, a karakterek is hihetők és valóságosak voltak. Remélhetőleg Pajkaszeg még sokáig velünk marad, mert a közönség imádta és vicces, hogy többen nézik ezt, mint egy amerikai CW-s sorozatot. Nem semmi ez egy alig 10 milliós országban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...