Shooter - Kritika az első évadról

Ahogy már sokszor elmondtam, úgy most is megteszem. Legtöbb esetben egy-egy színész miatt kezdek bele egy sorozatba. Ez most sem volt másképp. Shantel VanSanten már a One Tree Hill óta az egyik kedvenc színésznőm, aztán megjelent a The Flashben, azóta nagyon felkapták. Nem csoda, hiszen bár nem egy Oscar-díj esélyes jelöltről beszélünk, azért csak tud valamit, ha ennyi alkotásban feltűnt már, nemde?


Sokatok nem ismeri szerintem a szériát, sőt, még csak nem is hallottatok róla, én az első részbe beleszerettem. Nem egy tipikus CW, ABC vagy bármely másik csatornás sorozat, és talán emiatt is néztem végig az első évadot, mert felüdülés volt mást is látni a romantikus drámákon kívül. Természetesen itt is jelen volt a család meg a szerelem, de pont olyan szinten, amit bárki el bír viselni. 

A történet egy mesterlövészről szól, akitől segítséget kérnek, majd csőbe húzzák és tíz részen keresztül menekül. Na jó, legyen mondjuk nyolc, mert börtönbe is kerül. Kicsit katonai, kicsit rendőri, de mindenképp sok benne a fegyver és a lövés. (Mily' meglepő a címből adódóan!) Nem a gyilkolásról szól feltétlenül, nem is ezt emelik ki. Inkább a távolról való lövésre és a fegyverekre, annak technikai tudására mennek rá. Harcászati és taktikai komponenssel is rendelkezik, de ez szintén kicsit háttérben van néha. 


A történet szerint egy egykori mesterlövész a családjával él, távol mindentől egy tó mellett. Egy merénylettel vádolják meg, amiben az elnök volt a cél, így menekülnie kell. Egy összeesküvés áldozatává vált, ami nem csak Amerikára, hanem az oroszokra is kihat. Egy ideje imádom a katonai témájú sorozatokat és filmeket, így örömmel láttam, hogy sorozat formájában is élvezhetem ezt a fajta stílust. 

Mint említettem az évad nagy része a menekülésről szól, de szerencsére nem húzták túlzottan el, köszönhetően a 10 részes szezonnak. Tökéletesen meg volt oldva minden, semmire nem szántak túl sok időt, ezzel segítve a történetvezetést. Különösen tetszett a magánéleti szál, ami Bob Lee-t, a feleségét és lányát illeti. Bár nem ismertük az előzményeket velük kapcsolatban, egyáltalán nem volt túlkomplikálva és hihető volt az egész házasság téma. A kislány szerethető, nem az a nyafogós fajta, tökösebb, mint a legtöbb felnőtt, főleg, mikor elrabolták szegényt. Egész jól bírta a megpróbáltatásokat.


Említettem, hogy Shantel VanSanten szerepel benne, hiszen ő a feleség. Bob Lee-t, a menekülő apát Ryan Philippe alakítja, míg az ellenfél egyik fő arca Omar Epps, akit a Doktor House-ból ismerhet a közönség. 

Ami viszont kétséges, hogy bár kapott második évadot, mit kezdenek vele, hiszen nem érint senkit sem meglepetésként, ha azt mondom, Bob Lee neve tisztázódik. Na igen, ezek alapján akkor miről fog szólni a továbbiakban? Kicsit értelmetlen lenne őket nyúzni újabb tíz részen keresztül, de a főszereplők maradnak. Így csupa rejtély, hogy mi is lesz ebből az egészből, ami mellesleg már nyáron érkezik. Egész gyorsan lerendezték a dolgot.

Értékelés: 10/9. Imádtam a sztorit, a szereplőket, a színészeket és az egész évadot. Kíváncsian várom a második szezont, ami remélem, hogy legalább ennyi akcióval lesz megspékelve, mint a mostani. Bátran ajánlom mindenkinek, minden általam észrevett vagy épp nem észrevett hiba ellenére is. (Bár azért tudni kell, hogy könyv alapján készült és már film is van belőle. Valamikor 2007 környékén jelent meg.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...