Könyvkritika #4

Újabb három könyvkritikát hoztam nektek pár sorba. Az előzőeket megtaláljátok az egyéb menüpont alatt, ahol a linkek mellett rögtön láthatjátok a pontozást is, hogy könnyebben dönthessetek. Örülök ám, hogy ilyen sokan olvassátok ezeket a fajta kritikákat is. Szívesen várom a kommentjeiteket, hogy nektek, hogy tetszett. 

Kylie Scott: Lead - Szóló

A Lead a Stage Dive sorozat harmadik része, amely Jimmyről, a drogos és piás zenészről szól. Az előző részekben már megismerkedhettünk vele, de most tudtuk csak meg igazán, milyen is ő valójában. Imádtam az egész sztorit, de komolyan. Bár már az első két kötetben is a kedvenceim között van, ez kicsit más volt, mint azok. Tetszett, hogy az írónő nem hozta őket rögtön össze, hogy voltak bonyodalmak, de nem ezek az unalmasak, mikor összejönnek és valamilyen semmitmondó okok miatt szakítanak. Szinte csak az utolsó oldalakon lesznek egy pár, addig meg...legyen meglepetés. Ne aggódjatok, a könyv kicsit sem unalmas, hiszen a kapcsolatukhoz vezető út rögös, de annál izgalmasabb. Nem mondom, hogy különleges téma, de nagyon jól meg volt írva. Arról nem is beszélve, hogy végre nem egy nyálas és tökéletes pasit kaptunk, aki a világ legtökéletesebb csajának csapja a szelet, hiszen Lena egy husisabb, kicsit sem modell alkat, aki megmondja a magáét a srácnak és nem menekül el semmilyen körülmények között. Bátran ajánlom mindenkinek a harmadik részt, de ezzel együtt a többit is. Önálló kötetként is megállja a helyet, de szerintem a többi is hasonlóan jó volt. Nem tudom, hogy lesz-e negyedik rész, de Ben-nek még nincs párja.
Értékelés: 10/9.


Tabitha Suzuma: Forbidden - Kimondhatatlan

Fogalmam sincs, hol kezdjem ennek a könyvnek a bemutatását, hiszen már maga a téma is eléggé megbotránkoztató. Adott ugye egy család, ahonnan apuka lelépett, anyuka sokat iszik, nem is jár haza szinte, illetve öt gyermek, ahol a két idősebbik Maya és Lochan között 13 hónap van. Ellátják a testvéreiket, vezetik a háztartást, közben pedig szerelem alakul ki kettőjük között. Igen, jól olvassátok, két testvér között fizikai kapcsolat létesül. Nem is tudom hova tenni a dolgot igazán, hiszen, ha azt vesszük, ezt elolvasni sem érdemes, mert annyira tabu a téma. A másik oldala viszont maga a háttér, hogy mennyire sérültek is ezek a gyerekek, főleg a fiú, aki beszélni sem tud az iskolában, vagy bárhol máshol az otthonán kívül. Maya még úgy, ahogy normálisnak mondható, de végeredményben ő is beleszeret a bátyjába, tehát kölcsönös a dolog.
Erre még rájön az utolsó 20 oldal, ahol olyan kaptam, amire komolyan nem számítottam. Természetesen egyértelmű volt, hogy ebből nem lesz tartós kapcsolat vagy bármi más, mégis megrázott az, amit a fiú tett. SPOILER! Megölte magát a börtönben, csak azért, hogy a húga egyedül folytathassa 17 évesen a testvérei nevelését. Kérdem én! Nem durva ez egy kicsit? Értem, hogy megtették és börtönbe került, csak abba nem gondolt bele, hogy mi lesz velük egyedül, hiszen láthattuk, hogy végül Maya is majdnem feladta. SPOILER VÉGE
Nem mondhatom, hogy bárkinek ajánlom, mert nem lenne igaz. Kicsit úgy érzem magam, mint a Szürke Ötven Árnyalata olvasásánál, hogy maga a téma olyan, amilyen, de a könyv olvasható és végre valami újra is szert tehet az ember. Ha valaki ezt el tudja képzelni és bele tudja magát élni, élvezheti, de nekem kicsit tömör volt. Több száz oldal, mégis betartott egy hétig majdnem, és nem azért, mert annyira rossz volt, csak elgondolkodtató és túl sok egyszerre.
Értékelés: 10/? Fogalmam sincs, hogy ezt lehet-e pontozni. Döntsétek el magatok, hogy ez a téma olvasható-e és elfogadható-e számotokra.

Tracy Brogan - Crazy Little Thing

A történet középpontjában Sadie, egy két gyermekes elvált anya áll, aki nagynénjéhez és annak két fiához költözik a nyárra, hogy felejtsen. Természetesen a kicsik is jöttek vele, így jó pár vicces pillanatot hoztak nekünk, de maga az egész könyv inkább vicces volt, mindsem drámai. Nem mondanám egy lélekbe szántó történetnek, hanem inkább egy nyári strand melletti olvasmánynak.
Nem mondom, hogy nem tetszett a sztori, mert így volt és tudjátok mit szerettem benne annyira? Hogy nem a szex vitte el az egészet, mert azt egyszerűen kihagyták belőle és mégis működött majdnem 400 oldalon keresztül. Kicsit persze hiányzott, legalább első alkalommal kaphattunk volna több morzsát, de örülök, hogy végre nem egy erről szóló sztorit olvashattam.
Egy kis meleg szál is megbolondította a könyvet, de pont annyira volt benne, amit még én is elviseltem. Ezen felül a karakterek és a leírás mind-mind tökéletesen meg voltak oldva. Bár néhol Sadie nekem kicsit bugyutának tűnt 30 éves létére, de ezt is meg lehetett valahol érteni, ha egyszer az exférje nem engedte kibontakozni. Végeredményben tetszett és bátran ajánlom a húszas éveikben járó lányoknak.
Értékelés: 10/8. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...