Big Little Lies - Ütős lett a minisorozat

Meglepetésként ért, mikor meghallottam, érkezik egy sorozat Reese Witherspoon, Nicole Kidman és Shailene Woodley főszereplésével. Ez már önmagában kecsegtető, ha azt vesszük, hogy mekkora nevekről is van szó. Kellemes meglepetést okoztak mind a színészek, mind a történet, ami kicsit nehezen indult csak be a hét rész során. 


A sztori egy tengerparti gazdag kisvárosban játszódik, ahova megérkezik egy fiatal anyuka és kisfia, ami felborítja az amúgy sem túl nagy egyensúlyban lévő település életét. Shailene és a karaktere is a szokásos módon volt csendes és visszahúzódó, amiből jó lenne, ha a színésznő kitérne végre. Ettől függetlenül remekül alakította Jane-t, akinek a múltja a többiekével együtt sem mondható könnyűnek. Az elején persze nem tudjuk, hogyan is miért került a városba, a fia próbál rájönni, akit anya csak magával rángatott az ismeretlen közegbe. 

Ott van még Madaline, akit Reese formál meg. Jó volt végre egy komolyabb szerepben is látni Ms. Witherspoont, aki végre megmutatta, hogy nem csak vígjátékokban és romantikus alkotásokban tudja odatenni magát és alkalmas egy igencsak jelentős szerep eljátszására is. A történet szerint két lány édesanyja, aki elvált és új férjet talált magának, akivel persze látszólag minden rendben, de közel sincs így. A három főszereplő hölgy közül talán még az ő élete a "legkönnyebb", hiszen szinte "csak" a hűséggel gyűlt meg a baja. 


A harmadik családunk Celeste, akit Nicole Kidman alakít, illetve férje Perry, akit pedig a hiperszuperdögös Alexander Skarsgard formál meg. Erre a pasira azt sem lehet mondani, hogy egy adonisz, mert annál is több. Fura, mert nem mondanám jóképűnek, inkább irtózatosan szexinek, de ez csak magánvélemény. Térjünk vissza az ő családjukra. A szülőknek van egy ikerpárjuk, akik már iskolába járnak, míg az idilli családi élet közel sem csak ennyiből áll. Szerintem, ha ezentúl meglátom Skasgardot, csak az jut eszembe, hogy egy erőszakos szexmániás - hiszen a True Bloodban sem csinált sokkal többet. Az egészben az volt a pláne, hogy még csak véletlenül sem volt hihetetlen, ami köztük történt. A férj ugyanis, ha ideges, megüti a feleségét, majd jól megdugja - sajnálom, de ezt nem tudom máshogy körbeírni -, majd meglátja a sebeket Celeste-n és rögtön bűntudata támad, egy jó darabig újra kedves vele. Nekem kicsit Christian Grey-es az egész, a színész legalábbis tuti jobb választás lett volna abba a filmbe. 

A családokat összeköti egy gyilkosság is, ami az elejétől kezdve a levegőben van, folyamatos előretekintések során mutatják be az ügyben kihallgatott személyeket, majd az utolsó részhez elérvén tudjuk meg kit öltek meg és miért? De nem ez volt a széria fő mozgatórugója, hanem inkább az ármány és a családon belüli problémák, amiket szépen felvázoltak a nézők számára. Mind a családon belüli, mind a szexuális erőszakot, illetve a megcsalást és a gyerekek problémáit. 


Nem mondhatom azt, hogy könnyen beleéltem magam, hiszen közel sem volt így. Ám a történet előrehaladtával hihetőnek és valóságosnak is tűnt egyben a sztori. Tetszett, hogy végre nem valami misztikus történetet kaptunk, amit meg sem magyaráznak, hanem egy élettel teli várost. Ami még plusz pont, hogy nem tiniknek szól és nem az ő problémáikat vetíti ki, hanem valós felnőtt emberek játszanak egy olyan sorozatban, amit velük egykorú nézőknek készítettek el. Manapság nagy hiány van az olyan szériákban, ami nem a tizenéves közönséget célozza meg. 

A város bemutatása is kiemelkedően jó volt, hiszen a gyönyörű báli ruhák az utolsó részben, a zenék, a tengerpart, egyben a rendezés és a kép világ is annyira csodás volt. Az HBO szeret adni a részletekre és ezt különösen szerettem most is. Az utolsó epizód pedig önmagában is megért egy misét, hiszen látványos és ütős is lett egyben. Lezárták, de mégsem érzem azt, hogy ne lehetne ebből még többet kihozni. Bár a könyvet, ami alapján készült, lefedte, sokan híresztelik, hogy szó van egy esetleges második évadról is, amiben maguk a színészek is benne lennének. 


Amit még nem említettem meg, hogy korábban ki nem állhattam Nicole Kidmant. Egyszerűen ellenszenves volt, a szerepeiről nem is beszélve, ám itt megmutatta magát nekem is és, ahogy mások kritikáiban olvastam, nem vagyok ezzel egyedül. Az első pár részben még nem, de a negyedik epizód környékén mondtam azt, hogy na ez a nő tud valamit és nem is annyira borzalmas, mint amilyennek én látom évek óta. 

További szerepben feltűnik Adam Scott, aki Madaline új párját alakítja, nem is akárhogy. Zoe Kravitz, aki egyszerűen irritáló volt végig. Sajnálom, de nekem nagyon nem jött be, mint Madaline exének új párja. James Tupper-t már a Revenge-ben is imádtam és itt is nagyot alakított. 

Értékelés: 10/10. A színvonal végig tökéletesen megvolt, bár nehezen indultunk meg. A színészek, a rendezés és minden, ami szükséges volt a minisorozat sikeréhez, az adott. Ezek alapján bátran ajánlom a húszas éveikben járó olvasóimnak - és persze afelett is -, hogy nézzék meg a hét részből álló limitált szériát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...