Pretty Little Liars - Megkezdődött az utolsó évad

Hivatalosan is az utolsó évét kezdte meg a Pretty Little Liars, ami a készítők szerint a válaszok évada lesz. (nem mintha nem mondták volna mindegyikre ezt) Jó pár szezon óta vége számomra a sorozatnak, mert nem sok értelmét látom, de vagy a tudat, hogy nem lesz többé, vagy tényleg valamennyire jobb lett mostanra, ez kérdéses, de a lényeg, hogy tetszett, amit láttam.


Az évadnyitót bár nagyobb durranásnak vártam, nem mondhatom, hogy nem volt jobb, mint az elmúlt szezon kezdő része. Rögtön azzal kezdtünk, hogy a lányok sírt ásnak és a készítők próbálják velünk elhitetni, hogy mindezt Hanna-ért teszik és majd az ő teste kerül bele. Fogadni mernék, hogy ez megint egy remek átverés a részükről, de pár részen belül meglátjuk, hiszen ezek után visszaugrottunk az időben négy napot, ahol a lányok és a fiúk meglátják Mrs. D-t a rendőrségre menet. Toby kideríti ki ő - persze mi már tudtuk - és jön az előzetesben is hallható harangszó, ami A.D sms-e szerint Hannaért szól. Mindenki rohan a templomba, meglátják a lányt, akit rögtön meg is ölnek, szerettem volna azt hinni, hogy mernek ilyen lépést tenni az írók, de persze ez nem történt meg, hiszen csak egy maszk volt egy bábun, ami 24 órát adott a lányoknak, hogy átadják Charlotte gyilkosát, vagy Hanna tényleg meghal. Ekkor jött a nagy rohanás, amiben mindenkinek megvolt a maga feladata, - Spencer például nyugiban megreggelizett, no comment - a legtöbben Alit gyanúsították, majd Emily el is ment hozzá, ahol úgy hallatszódhatott, mintha a lány bevallaná, hogy ő volt, de persze tuti, hogy nem, ez a Pretty Little Liars. 


Persze ebben a részben is jócskán voltak értelmetlen jelenetek. Ha azt vesszük, hogy 24 órád van a legjobb barátnőd megmentésére, akkor nem teázgatsz mással, reggelizel nyugiban, én például aludni sem bírnék, de a lányok erre is ráértek. Más tészta, hogy persze emellett élni kell és végezték a feladataikat. Különösképp Ezria tetszett, végre valamelyik pár - pont a kedvencem - kicsit egymásra talált. Amióta tudni, hogy valakinek megkérik a kezét az évadban, sejtettem, hogy Aria lesz. Persze semmi sem biztos, de Spencer-Hanna páros egyenlőre messze van ettől, ahogy Emily is, dehát lepjenek meg, nem bánom.

Elfelejtettem említeni, hogy a rész során, folyamatosan bevágták nekünk Hannat, ahogy egy kis kunyhóban raboskodik egy szál pólóban, aztán volt olyan ügyes, hogy kiszabaduljon, majd az úton épp Mrs. D-be botlik. Az előzetes alapján a nő felveszi a kocsijával és azt hinné az ember, hogy hazaviszi, persze nagyon el akarják hitetni, hogy majd aztán valami hülyeséget csinál vele Mary, de nem gondolom ezt ilyen gyorsan lezártnak.


Ami még nagyon érdekesnek tűnik, az Ali és Eliot "kapcsolata" a diliházban. Ahogy a férfi próbálja még őrültebbé tenni a lányt és elmondja neki, hogy tudja, ő ölte meg Charlotte-t, kétséges, hogy Ali tényleg elhiszi-e, hogy ő volt, vagy már olyan elmeállapotban van, amiből talán nincs kiút. Ez igazán tetszene, szeretném, ha nem happy end lenne a sorozat vége mindenki számára. Főleg, hogy az egész tulajdonképpen miatta van. 
Egy cikkben az is felmerült, hogy Mona vajon kap-e boldog véget, mert megérdemelné. Őszintén, nem őt gondolom a sorozat leggonoszabb személyének. Tény, hogy nem rá kéne hangsúlyt fektetni az utolsó részekben és arra, hogy mi lesz a sorsa, de egy kis részletet kaphatunk belőle. Egye fene.

Értékelés: 10/6. Persze, azt mondtam, hogy tetszik...az előző részekhez és évadokhoz képest. Van benne potenciál, de nem felejtsük el, hogy hol kezdte a sorozat és hova süllyedt az egész történet és színvonal. Remélem az utolsó évadba belehúznak a készítők és értelmes indokokat és válaszokat kapunk a "miért?"-eket illetően!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...