Újabb csillag a hírességek sétányán

Bár ilyen hírt nem szoktam megosztani, vagy éppen írni róla, úgy éreztem, hogy ez a csillag más, mint a többi. A 2514. csillagot a híres telenovella színésznő és énekesnő kapja, aki nem mást, mint Thalia Sodi.

 Thalia Sodi 1971-ben született Mexikóban. a leghíresebb szerepei közé tartozott a Marimar, a Rosalinda és a Maria főszerepe, de ezen kívül számos telenovellában jelent meg az évek során. természetesen nem feltétlenül ez miatt ismerik el, bár igaz, hogy őt hívják a "telenovellák királynő"-jének és a "szépség császárnőjének", mégis inkább a zenészi karrierje a sikeresebb.
Nagyon fiatalon elvesztette édesapját, amiért mindig is szomorú volt, de nem sajnáltatta magát. Édesanyja halála sokkal jobban megviselte, aki 2011-ben távozott az élők sorából. Érdekesség, hogy édesanyja első gyermeke egy másik házasságból származik, aki nem más, mint Laura Zapata. Híresebb szerepei a Rosalindában és az Árva angyalban voltak. Zenei pályafutását Thalia 1981-ben kezdte, amikor belépett egy kisebb bandába. 1990-ben jelent meg első önálló lemeze "Thalia" néven. Komolyabban 1995-ben kezdett el foglalkozni a zenéléssel. Az En extasis című lemezzel lépett be a nagyobb előadók közé és hozta meg neki a sikert. 1999-ben adták le az utolsó sorozatát a Rosalindát, ami bár hazájában nem nagy sikert aratott, a világ számos pontján lett az egyik legsikeresebb telenovella. Az Arrassando lemez 2000-ben készült el, aminek címadó dala még az amerikai Billboard listára is felkerült. Ez év decemberében házasodott össze Daniel Mottolával, akivel azóta is együtt vannak és két gyermeket nevelnek. A 2002-es Thalia nevű album máig a legsikeresebb lemeze az énekesnőnek.
"Szeptember 22-én a nemzetközi sajtó bejelentette, hogy szervezett emberrabló csoport ötmillió dolláros váltságdíjat követelve elrabolta két nővérét, Laura Zapata színésznőt és Ernestina Sodi írónőt Mexikóvárosban. Thalía karrierje ezzel kettétört, törölte a betervezett promóciós útjait, és internetes oldalán keresztül kérte a rajongókat, hogy imádkozzanak nővérei kiszabadításáért. Laura 18, Ernestina 34 napot töltött az emberrablók fogságában. Testileg mindketten épségben úszták meg az esetet; az elkövetőket azóta elfogták." - wikipédia.hu
2003-ban összeszedte magát és már 3 éve élt Amerikában, így ideje volt számára egy angol lemezt is kiadnia. 2008-ban a Lunada lemezzel tért vissza, addig is sikereket ért el, de nem számottevőeket. A Primera fila 2010-ben jelent meg és hatalmas sikert ért el, ugyanis a legmagasabb, azaz a gyémántminősítést kapta meg Mexikóban. 2012 novemberében jelent meg utolsó lemeze, amit főleg édesanyja ihletett, akit előző évben vesztett el. 

Statisztika: Az énekesnő összesen 13(!) nagylemezt adott ki, ezeket összesen 40 millió példányban, ami azért is hatalmas siker, mert ezzel még olyan előadókat előz meg a képzeletbeli dobogón, akik nála jóval híresebbek és amerikaiak is. Nem csak dalokat, hanem könyveket is ír, összesen négy könyve jelent meg az évek során, amelyek közül mindegyik hatalmas sikert ért el. 


Nem hiszem, hogy sokan ismernétek őt, de nekem az egyik legnagyobb kedvencem minden téren. Nem feltétlenül kritika, amit írtam, inkább egy ajánló, ugyanis szerintem érdemes megismerni ezt a hatalmas tehetséget, akin nem látszik meg a kor sem, hiszen ez a kép is mutatja, hogy 42 évesen is lehet valaki gyönyörű.
Remélem, hogy annyit elértem legalább, hogy egy-két dalt megismertek tőle, ugyanis csakis ajánlani tudom, az pedig hogy csillagot kapott, nekem egy hatalmas öröm, ahogy szerintem neki is. Nem csak maga Thalia csodálatos, hanem az akaratereje, a családi háttere (Gondolok itt arra, hogy csodás férjjel és két gyermekkel is megáldotta a sors és még mindig boldogan élnek!) és mindene csodálatra méltó. Persze neki is voltak az életében mélypontok, de mindegyikből hamar felállt, mert ő ilyen. :)

Most mondja meg valaki, hogy hol látszik meg rajta, hogy 43 éves lesz? Egy tizest simán letagadhat, ha nem többet! :)

Thalia az első mexikói, aki csillagot kapott.

Az övé a 2514. csillag.

1 megjegyzés:

  1. Szia.
    Nem vagy egyedül!:) Nekem is nagy kedvencem Thalia.! Nem csak hogy remek énekesnő,de én nagyon szerettem a telenovelláit! Mai napig a kedvenc telenovellám a Rosalinda. Szívből gratulálok neki, helye van a Hírességek sétányán!:)

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...