The Originals - Túl korai volt a kasza?

Mint azt már sokan tudjátok, hamarosan véget ér a The Originals története. A sorozat a The Vampire Diaries spin-offjaként indult el, majd az anyaszéria leköszöntével egyedül próbálta megtartani a nézőket. Mivel a csatorna szerint a számok már nem voltak elegendőek, így tavaly elkaszálta az Ősök sztoriját.Most viszont inkább az a kérdés, hogy nem volt-e túl korai véget vetni a vámpíros sztorinak? A helyzet ugyanis az, hogy a The Originals premier epizódja remek számokat hozott, bőven felülmúlt a már szintén berendelt Dynasty-ét, illetve a Jane The Virgin-ét. A közel egymillió néző és a 0,4-es átlag még bőven beleférne a CW repertoárjába.


A történetet a negyedik évad végétől számított hét évvel később folytatták. Hope felnőtt, aki a Caroline és Alaric által létrehozott boszorkány iskolában tanul. Danielle Russel váltotta fel a kis Hope-t, aki egyenlőre nem győzött meg teljesen. A színésznő még nagyon új a szakmában, ami látszott is az első epizód folyamán. Klaus és Hayley lánya már szinte az első percekben bajba keveredik, pénzért árulja a vérét egy diáknak, akiből hibrid is válik. Emiatt azonnal felhívják az édesanyját, hogy kezdjen valamit a gyerekével. Hayley haza is viszi őt New Orleansba, ahonnan rövidesen el is rabolják.

Eközben Rebekah és Marcel nyugodt kis életét élik New Yorkban, majd a rész felénél a férfi úgy dönt, hogy épp ideje megkérni az Ősiek egyetlen női tagjának kezét. Rebekah persze hezitál, hiszen mit szólnak majd ehhez a testvérei? Végül nemet mond szerelmének, bár nem gondolom, hogy ezennel a kapcsolatuk zátonyra futott volna. Tudjuk, hogy Claire Holt kevesebb részt vállalt az utolsó évadban is, gondolom másképp nehezebb lett volna megoldani a szituációt.


Aztán ott van még nekünk Klaus, aki képtelen messze kerülni Elijahtól, így állandó veszélybe sodorva magukat, több alkalommal is meglátogatja testvérét. Az előző évad végén Marcel elvette Elijah emlékeit, így a legidősebb Ősi semmire sem emlékszik a családjából. Egy bárban zongorázgat egész nap és éli tudatlan kis életét. Klaus ezzel szemben listára írta a kinyírandók listáját, és ismét tömeggyilkosságra adta a fejét. Ekkor jön a képbe Caroline, aki persze ismét átlát a férfin. A Klaroline rajongók számára biztosan üdítő rész volt, hiszen rég nem látták kedvenceiket így együtt. Mint tudjuk, a színésznő több szerepet vállalt a hátralévő részekben, így nem kell a páros nélkül maradnunk.


Ami a minőséget illeti. Nem csoda, hogy sokan fogják a fejüket a kaszával kapcsolatban. A csatornának olyan kevés nézhető sorozata van mostanában, hogy teljesen érthetetlen a sorozat vége. Bár nézettség szempontjából bőven akad jobb számokkal rendelkező széria, hiszen a The Flash néha két millió felett is hoz, mégis annyira lecsökkent a CW minősége, hogy az már gyalázatos. Példának okáért, pont a Life Sentence péntekre való áthelyezése miatt került szerdára a The Originals is. A Lucy Hale főszereplése által készült alkotás már elérte a kritikus 0,1-es átlagot, ami egy országos csatornánál már-már siralmas. Bár az is igaz, hogy a másik újonc, a Dynasty sem hozza az elvárt eredményt, viszont a Netflixes szerződés miatt utóbbi nem volt veszélyben.

Ami a The Originalst illeti, ugyanott folytatta, ahol abbamaradt. Imádtam minden egyes mozzanatát, a színészeket, a történetet, a karaktereket. Már most siratom, hogy szinte az utolsó sorozatnak is vége, amiben már nem tiniket és jóképű kisfiúkat szerződtettek le. Daniel Gillies és Joseph Morgan tehetsége vitathatatlan, de a többiek sem véletlenül vannak ott, ahol.

Értékelés: 10/9. Egy-egy apróbb bakitól eltekintve, imádtam a premiert. Nagyon sajnálom, hogy véget vetnek a sorozatnak, hiszen a The Originals várható spin-offja már közel sem lesz ennyire érdekes. Az itteni színészek nélkül az már mit sem fog érni, emellett pedig jobb számokra sem számíthat, hiszen az Ősök sikere is a színészekben rejlik. 

2 megjegyzés:

  1. Még mindig nem értem minek csinálnak egy spinn-offnak,spinn-offot....Amugy a sorozat egy nagy kedvencem,éppen annyira mint a blogod.Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Senki se érti rajtuk kívül szerintem. :D
      Köszönöm szépen, kedves vagy! :)

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...