Eurovision 2018 - Magyarország a döntőben!

Tegnap megrendezésre került az idei Eurovíziós dalfesztivál második elődöntője. A Portugáliában megrendezett verseny hamarosan véget ér, hiszen szombaton már akik a lehetőségért versenyeztek, hogy holnap ismét megmutathassák magukat. Norvégia, Moldova, Szlovénia, San Marino mellett Magyarország is bemutatta a dalát. Az AWS szinte felrobbantotta a színpadot, így nem is csoda, hogy végül bekerültek a legjobbak közé. A fellépésük minden probléma nélkül lezajlott, amelyet egy hatalmas tapsvihar és ováció követett. A srácok nagyon örültek a lehetőségnek, így bízunk benne, hogy szombaton sem hagynak minket cserben. 


Mellettük természetesen újabb lehetőséget kapott a korábbi győztes, Alexander Rybak, de Moldova, Ausztrália és Hollandia is a döntősök között van. Íme tehát a tegnapi verseny 10 továbbjutója:

Szerbia: Sanja Ilić & Balkanika – Nova deca

Moldova: DoReDoS – My Lucky Day 

Magyarország: AWS – Viszlát nyár

Ukrajna: MELOVIN – Under the Ladder

Svédország: Benjamin Ingrosso – Dance You Off 

Ausztrália: Jessica Mauboy – We Got Love 

Norvégia: Alexander Rybak – That’s How You Write a Song

Dánia: Rasmussen – Higher Ground

Szlovénia: Lea Sirk – Hvala, ne!

Hollandia: Waylon – Outlaw in ’Em 

2 megjegyzés:

  1. Lengyelországot eleinte sajnáltam, de rájöttem, hogy tipikus tömegdal, nem érdemli meg a döntőt. Norvégiának és Dániának nagyon örültem, ahogy Magyarországnak is. Nem szeretem ezt a dalt, de tényleg meggyőzően adták elő. Egy pillanatra úgy tűnt, mintha a közönség velük kántálta volna a szöveget (de lehet, hogy csak azért láttam így, mert ezt szerettem volna).

    Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt évek eddigi leglaposabb versenye elé nézünk. Nem érzem azt a katarzist, amit ilyenkor szoktam, hogy "ú, milyen jó lesz a döntő, nem is tudom, kire szavazzak, annyi jó dal van". Nem igazán tudok kiemelni olyan dalokat, amik tényleg kiemelkednek a tömegből. Amelyik ilyen, az kiesett az elődöntőben, esélyt sem kapva egy újabb produkcióra, javítási lehetőségre. Remélem, hogy a jövő évi színvonalasabb lesz egy kicsit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy ez a tendencia évek óta van. Több, mint 10 éve követem nyomon a versenyt és a 2000-es években még jók voltak. Élvezhetőek. Különlegesek. Mára viszont 2010-től már messze nem az igazi...mindenki a szokásos angol popdallal indul, így ki se tűnik a tömegből. Persze így is ők nyernek, mert a tinilányoknak, fiataloknak ez jön be, de egy saját hagyományt teremtő dal sokkal élvezetesebb. Múltkor pl Görögország esett ki, aki végre ismét a saját nyelvén énekelt. Moldova is mindig hozza az elvárt stílust...ezek sokkal jobban megfognak és kizárólag emiatt nézem még mindig. Sok különlegesség akad így is, de nagy ritkaság...plusz...ők ki is esnek többségben.

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...