Eurovision 2019 - Új-Zéland is csatlakozik a versenyhez?

Egyre több információ kerül ki a jövő évi dalfesztiválról. Annyi biztos, hogy Izrael nyerte idén a versenyt, ám korántsincs garancia arra, hogy meg is rendezzék. Számos ország, köztük Izland és Írország is tiltakozik az ellen, hogy Jeruzsálemben legyen a 2019-es Eurovízió. Persze kicsi az esély arra, hogy ne engedélyezze nekik az EBU, de azért sokat mond az egész dologról az, hogy többen nem szeretnék, hogy Izrael legyen a házigazda. Erre lehet mondani, hogy akkor ne vegyenek részt, de ezt majd minden ország saját maga eldönti. 


20 ország már jelentkezett a májusi megmérettetésre, de voltak olyanok, akik kijelentették, hogy biztosan nem vesznek részt. Andorra, Szlovákia és Bosznia sem lesz ott Izraelben. Szlovákia 2012-ben volt utoljára a versenyzők között, azóta viszont nem láthattuk őket. Bosznia-Hercegovina pénzügyi gondok miatt maradnak otthon.

Koszovó továbbra is szeretne a csapat tagja lenni, ám mivel az EBU előírásainak nem felelnek meg, így egyenlőre továbbra sem vehetnek részt a dalfesztiválon. A hírek szerint hamarosan újra megpróbálnak megoldást találni erre, de vajmi kevés esély van a 2019-es debütálásra. 

Számos oldal lehozta, hogy Új-Zéland esetleg részt venne az Eurovízión. Bár nem tartozik a kontinenshez, mivel közük van az EBU-hoz, így csak egy meghívásra vannak a résztvételtől. Más dolog, hogy Ausztráliához hasonlóan sokan nem örülnének, ha versenybe szállna az ország, hiszen semmi keresnivalójuk itt. 

Szerintetek jó lenne, ha Új-Zéland is csatlakozna, vagy inkább maradjanak otthon?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...