Könyvmolyképző: Őszi megjelenések #2

Az előző cikkemben már összegyűjtöttem pár hamarosan megjelenő alkotást. A továbbiakban is mindig érkezni fog ez a fajta lista, hiszen egyre többen kattintotok az oldalra kizárólag a könyvek miatt. Az őszi megjelenések első részének olvasottsága nagyban meghatározta azt, hogy meghozzam ezt a döntést. Remélem mindenki elégedett lesz! De akkor lássuk az újabb adag premierolvasmányt.


Sara Shepard senki számára nem ismeretlen. A Pretty Little Liars kitalálójának régi/új könyvét is elhozza a könyvmolyképző még idén ősszel. A Flawless, azaz a Hibátlanok az első Pretty Little Liars kötet folytatása, így feltűnik benne Aria, Hanna, Spencer, Emily és persze Ali is. A fülszövege pedig így szól:

"Rosewoodban, ahol a legédesebb mosolyok takarják a legsötétebb titkokat, él négy csinos kis hazudozó – Spencer, Aria, Emily és Hanna –, akik nagyon csúf dolgokat tettek...
Spencer lenyúlta a testvére barátját; Aria totál belezúgott az angoltanárába; Emily nagyon szereti az új barátnőjét, Mayát... de nem csak mint barátot; Hanna pedig szó szerint belebetegszik a megszállottságába, hogy tökéletesen nézzen ki. De a legrémesebb titok, amin mindannyian osztoznak, annyira botrányos, hogy teljesen tönkretehetné kényelmes életüket.
És valaki, aki csak A.-nak nevezi magát, éppen ezzel fenyegetőzik.
Először azt hitték, A. Alison, a három éve nyomtalanul eltűnt barátnőjük. Ám később kiderült, hogy Alison halott. De akkor ki lehet A.? Melissa? Spencer szinte betegesen versengő testvére? Vagy Maya, aki egészen a magáénak akarja Emilyt? És mi van Tobyval, a titokzatos sráccal, aki pont azután hagyta el a várost, hogy Alison eltűnt?
Egyvalami bizonyos: A. kezében elég bizonyíték van, hogy tönkretegye őket. És a lányok minden egyes gyűrött levélkével, gonosz netes üzenettel vagy bosszúálló sms-sel közelebb sodródnak ahhoz, hogy mindent elveszítsenek."


Érkezik a Dublin Street sorozat újabb kötete, amely a Jamaica Lane nevet viseli. Samantha Young nagy benyomást keltett bennem már az első könyveknél is, így nagy örömmel konstantáltam, hogy érkezik a folytatás. Persze, ahogy azt már megszokhattuk, új karakterekkel bőviti a történetet. A maga 504 oldalával az egyik leghosszabb mű az írónőtől. A leírása pedig a következő:

"A nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.
Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még megszólítani sem meri a srácokat, akik bejönnek neki. De amikor Edinburghba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni, a legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít Oliviának, hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Nate azonban hamarosan rájön, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, és emberfeletti erőfeszítéssel kell visszaédesgetnie a lányt, különben örökre elveszíti…"


Penelope Ward neve sokak számára még ismeretlen. Magyarországon a tudtommal nem adtak még ki semmit tőle, így nem csoda, hogy kicsit ódzkodva olvastam a történet fülszövegét. A Jake sorozat első részének címe is furcsa számomra, hiszen a Jake megadja magát nevet kapta. A borítója viszont elnyerte a tetszésemet és általában ez be is szokott válni - élvezettel olvasom az ilyen könyveket. A csalódás már másik kérdés, de felvettem a listára, mint elolvasandó alkotás.

"Nina Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.
Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.
Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.
Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a bombát, amit Jake rádob?"


Mindenki emlékszik a Leo-ra és a Leo esélye című könyvekre, ugye? Mia Sheridan egy újabb hasonló hangvételű művel próbál még több rajongót szerezni magának. Az Archer hangja a Szerelem csillagjegyében sorozat negyedik kötete, amelyben Bree és Archer szerelmi történetét követhetjük nyomon. A borító alapján úgy tűnik, marketing szempontból nagyon jól mehetnek az olyan borítójű könyvek, amelyben férfi testek vannak póló nélkül. Jó persze, ehhez nem kell agysebészet, de azért lehetne némelyik műnek több mondanivalójú fedőlapja.

"Amikor Bree Prescott megérkezik Pelionba, az álmos tóparti kisvárosba, szívből reméli, hogy végre megtalálta azt a helyet, ahol rálelhet a hőn áhított nyugalomra. Már az első nap belebotlik Archer Hale-be, a saját tragédiáját remeteként őrizgető srácba. Egy emberbe, akit addig senki sem vett észre.
Ez a könyv egy olyan nőről szól, akinek az életét egyetlen szörnyű éjszaka eseményei határozzák meg, és egy olyan férfiról, aki szerelmével elhozza a nő számára a szabadulást. Egy szótlan férfi története, aki tátongó sebbel él, és egy olyan nőé, aki segít neki megtalálni a hangját. Egy regény a szenvedésről, a sorsról és a szerelem mindent elsöprő erejéről."


Rebecca Yarros is új név, akivel megismerkedhetünk még az idei évben. A Tiéd vagyok című alkotás még az ősszel bemutatásra kerül, ahol Ember-rel és Josh-sal ismerkedhetünk meg. Sok jót olvastam már most a könyvről, így nagy reményeket fűzök hozzá. A borítója engem 100%-ig megvett, így emiatt sem mondom azt, hogy esélytelenül indul nálam. Ami a történetét illeti, dráma és romantika. Ez a kettő jellemzi már a leírást is. 

"Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.
Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.
Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást."


Az iménti felsorolásból mindenképp az utolsó a legnagyobb esélyes nálam és kár, hogy az ember az egész fizetését nem költheti könyvekre - mert megvenné mindet. A Pretty Little Liars kötet bár érdekel, de nem tartozik a kívánságlistámra, ugyanis már az első kötet sem nyerte el a tetszésemet. Ami a Jamaica Lane-t illeti, tetszik az írónő stílusa, de a London Road elolvasása után hiányérzetem volt, így szerintem ezt is hanyagolni fogom egyenlőre. (Talán majd tavasszal megveszem őket.)
Jake és Archer története azért érdekes, mert nem ismerem az írónőt, így nem tudom, hogyan viszonyuljak hozzá. Deszy kritikája után majd eldöntöm, mi legyen velük. 

Ti melyiket várjátok legjobban? Akár a most felsoroltak közül, akár az előző cikkben lévők közül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...