Shameless - Kezdett a 8. évad

Alig, hogy elkezdődött a nyolcadik szezon, a csatorna azonnal berendelte a folytatást, így jövőre is velünk lesz a Gallagher-família. Ami viszont az idei kezdést illeti, kicsit lagymatag és unalmas lett, szerencsére a második epizódra már sikerült összehozni azt a tűrhető 50 percet, de jó lesz, ha végre belehúznak a minőségi anyag gyártásába. 


A történet szerint a család élete ismét pozitív irányt vett - ahogy azt minden évad elején megszokhattuk. Frank úgy dönt, hogy ő most mindenkinek jóvá teszi a tetteit, bár a lista kissé hosszú lenne. Emellett pedig munkába is áll. Persze, az alkoholisták szerencséje, hogy nagyjából egy nap után úgy döntenek, hogy belőle márpedig nagyfőnök lesz. A realítás magas fogon megvan, hiszen ritka esetben nem oldódik meg mindig minden problémájuk.

Fiona vezeti a kis éttermét, emellett lakásbizniszbe vágott. A bérházban ismerkedik meg a Jessica Szohr által alakított Nessával és hülyék lennénk nem azt gondolni, hogy köztük még lehet valami az évad végégre. Amúgy is unalmas lenne a legnagyobb testvér és egy random pasi egymásra találása nyolcadik alkalommal is. Igaz, elmondta, hogy idén szerelemre és kötődésre vágyik, nem lesz több egy éjszakás kaland. 


Lip próbál továbbra is józan maradni, a maga módján. Sierra még mindig a képben van és próbálja visszakapni, de nem lesz az olyan egyszerű. A lány jelenleg ugyanis ex-barátjával hancúrozik, aki egyben a gyermeke apja is. Nehezen mondana le erről a kényelemről, hiszen a srácnak azért van mit a tejbe aprítania, legalábbis Liphez képest. 

Ian még mindig a mentősökkel dolgozik, próbál segíteni azokon is, akik amúgy nem kaphatnának ellátást. A srác körül még mindig ott legyeskedik Trevor, aki amúgy nem akar Iantől semmit, de láthatóan távol tartani sem tudja magát tőle. Míg a húga Debby igencsak messze tud kerülni jelenlegi párjától, hiszen a gyerek, a munka és az iskola mellett egy sármos fiatal srác udvarolgat neki. Az egész mellett az a legviccesebb, hogy a hölgy hegeszteni tanul, mert ebben látja a jövőjét. Hát, kinek mi, ugye?


Persze ott van nekünk még Carl, aki továbbra is az egyik kedvenc karakterem. Hiába a katonai iskola, hiába a hajnali kelés, ami miatt minden vele együtt lakó megverné és persze hiába a bőséges reggeli, még mindig ugyanaz a Carl van a képernyőn, akit megismerhettünk. A fiú ugyanis Monica örökségét egyesével adja el a testvérei számára, hogy ne legyen túl feltűnő. Továbbra is benne van a drogbizniszben és szerintem esze ágában sincs onnan kikerülni. Liam pedig egy elit iskola tanulója és bátran mondhatom, hogy azért ő is hozza a poénos pillanatokat szerencsénkre.

Az édesanya a halála után minden gyermekére - és Frankre persze - egy adag MET-et hagyott, ezzel biztosítva a jövőjüket a maga módján. Fiona nem kér a pénzből, Lip Sierrának segít belőle, Carl pezsgőfürdőt vesz, Debby pedig a már említett hegesztői tanfolyamot végzi el. 
Veronica és Kevin visszaszerzik az Alibit Svetlanatól, aminek határozottan meg lesz a következménye. De addig persze boldogan élhetik a már megszokott életüket. 

Össszességében nem volt baj a kezdéssel, hiszen ugyanazt kaptunk, amit már az előző évadnyitóknál is, ám valahogy kevésnek éreztem. Felvázoltak nekünk egy szinte tökéletes Gallagher-életet, de nem látok bele a további részekbe, ami egy tíz epizódos évadnál már nagy probléma. A második rész egy fokkal jobb lett és bízom benne, hogy a harmadik rész előzetese valóban azt mutatta, amit majd láthatunk is a képernyőn. Amit viszont nagyon szeretek a Shameless-ben, hogy bár a karakterek felnőttek, még mindig van egy otthon, egy biztos pont, ahova bármikor hazatérhetnek.


A tökéletes élettel kapcsolatban már csak az a kérdés, hogy vajon Fiona élete omlik darabjaira ismét? Lip megint alkoholhoz nyúl? Iannek előjön a betegsége? Debby és az életvitele okoz majd gondot? Vagy Carl és a drogok jönnek képbe? Liamtől egyenlőre talán még nem kell tartani, bár a srác meglepően okos az iskolatársaihoz képest. 

Értékelés: 10/6. Az évad végére felkúszhat egy nyolcasig biztos, viszont régen nem hoz már annyi mosolygós és vicces pillanatot a sorozat, mint amit megszokhattunk. Sajnálom, hogy a minőség alábbhagyott, de van benne még potenciál. Rövidek az évadok, amiket jól ki tudnak használni, de a mókuskerékről ideje lenne leszállni és új ötletekkel előállni, mert így nem sokáig lesz a Shameless a csatorna legnézettebje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...