Pretty Little Liars - Siralmas évadzáró

Az ember ennyi év után is még mindig elhiszi, hogy a készítők majd elárulnak bármit is, ami a sorozattal kapcsolatos. Elmondják, hogy majd lekerül az a maszk, elhintik, hogy inkább csak a kapucnit veszik le -A fejéről, aztán végül még a nevét sem igazán árulták el, hiába is jött rá Spencer. A továbbiakban erősen spoileres a kritika!


Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Tegnap már pár embernek kiadtam a dühömet, mert nem tudtam vele mit kezdeni. Az egész onnan indult, hogy kiderül, hogy ki Big-A. Valahogy sejtettem, hogy megint nem sok választ kapunk, vagy ha lesz is valami, több lesz a kérdés, mint eddig. Az viszont felettébb megnyugtató, hogy a 6. évad első felében teljesen lezárják ezt a szálat és négy évet ugrunk az időben. Olyan Tuti gimis érzést kelt, remélem, hogy legalább annyira lesz jó ez a megoldás, mint annak idején a másik sorozatba, mert ez így siralmas.

Visszagondolva a részre, maga a történet nem is volt rossz, ahogy -A játszott a csajokkal a babaházban, nekem nagyon betegnek tűnik. Igaz, hogy nem volt a legsötétebb, mint mondták, de azért elég félelmetes volt. Ali elítélése persze, hogy nem fog sokáig tartani, hiszen Mona él, így lehet, hogy majd ő is besegít a kiszabadításukban. Viszont nem értem, ha valóban Charles (Ali bátyja) a tettes, akkor őt miért bántotta. Oké, hogy a kedvence, hiszen Monával is elhitette, hogy ő Ali, de akkor sem értem, hogy éveken keresztül, miért kellett bujkálnia a pasi elől.


Nagyjából egy kusza véleményre lennék csak most képes, de azért megpróbálom összehozni a gondolataimat. Én nem gondolom, hogy bármit is megtudtunk. Az, hogy Charles a neve, semmit sem jelent, még bárki lehet -A, hiszen biztos, hogy álnév alatt volt a lányok közelében. Annak viszont nem sok értelmét látom, hogy Andrew legyen az, mert nagyjából csak idén van jelen a sorozatban és semmi logikus magyarázat nincs arra, hogy ő szívassa a csajokat, hacsak valóban nem ő lesz Charles, bár nem sok hasonlóságot látok közte és Jason között, maximum, ha kétpetéjű ikrek, de akkor Jason csak felismerte volna, esetleg már tud is az egész dologról?


A Tanneres szál is végre izgalmasabbá vált, hiszen a nő rájött, ahogy a szülők is, hogy -A létezik és a csajok nem csak szórakoznak. Mona életben van, erre is rájött, amit persze, már többször említettem, hogy kevesen hittek el, köztük én sem. Ami tetszett és kevésnek véltem, az a fiúk összefogása. Annyira jól mutattak együtt, ráadásul Ezra is megmutatta megint azt az oldalát, ha csak egy pillanatra is, amikor azt hittük, hogy ő -A. Látszik, hogy szereti Ariát, ahogy Caleb és Toby is jelen volt, akinek külön örültem, mert mostanában hanyagoltuk a srácot.


Összességében tehát nem is az évadzáróval volt a bajom, hanem az -A-s megoldással. Hihetetlen, hogy sosem árulnak el semmi konkrétat, de elhihetik az emberrel, hogy majd most lesz ám a nagy durranás. Én még mindig várok rá, de már legalább három éve, viszont nekik bejött ez a dolog, hiszen az előző részhez képest egy milliót emelkedett a nézők száma.

Ami az évadot illeti, szerintem ritka gyenge volt az eleje, Ali vissza hozatala nem volt valami érdekes, viszont az utóbbi pár rész már jobb volt az előzőeknél. Azt hiszem, hogy a sorozat már egy ideje kifulladt, főleg ez a szál, de ha valóban kapunk egy teljesen újat, na, az már jobban fog érdekelni.

Értékelés: Az évadzáró nem kap jobbat, mint 10/5, de az évad azért ennél picivel többet érdemel, így 10/7-et kap most tőlem. Remélem, hogy az újabb szezon már jobban teljesít majd és végre megtudunk mindent, nem csak foszlányokat. A hatodik évad már forog és majd június második hetében lesz a premierje, legalábbis, ha a megszokott séma szerint haladunk. A szezon első fele 10 részes, majd a második is ennyi lesz.

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetertek veled!Az alap otlet nekem is nagyon tetszett,de,hogy megint beigertek a nagy durranast es semmi nem lett belole ez sajnos annyira a PLL-re val :/Remelem -A tortenetet jol kitalaljak,mert eddig nem tetszik a Charles szal,ha csak Charles nem egy alnev es valami fontosabb szereplo -A...

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...