Könyvkritika: Elle Kennedy – The Score

Elle Kennedy Off-Campus sztorija egyre jobb és jobb lesz. A The Score Allie és Dean történetét mutatta be és tökéletes kikapcsolódást nyújtott a több, mint 400 oldal tömény erotika és romantika. Igaz, hogy A pont már kevésbé ütötte meg a mércét, mint elődei, de Elle még mindig képes humoros történetet írni, így nem kellett csalódnom ebben sem.


Ismét adott egy sportos férfi, illetve egy erős fiatal lány, aki semmiből sem enged. Tipikus Elle-történet. Allie éppen szakít barátjával, amikor is szüksége van egy lakóhelyre és egy támaszra, aki nem hagyja felhívni az exét. Itt jön képbe Dean, aki Logan, Garret és Tucker lakótársa. Ide költözik be a lány pár napra, hogy kibírja a szakítás nehézségét. Legjobb barátnője nincs a közelben, így az ő segítségével kaphatott egy ágyat a srácok lakásában. Abban a pillanatban, amint megérkezik, tudtuk, hogy Dean nem fog túl könnyen beleesni Allie-be. A fiú épp két másik csajjal édeshármasozott, amikor szegény lány betoppant. Természetesen a bulinak vége és elküldi őket haza, ám nem maradnal szex nélkül a hétvégére.

Egyértelmű volt, hogy egymásnak esnek két nap után, ám mégsem éreztem túl gyorsnak a sztorit. Allie már nem egy ártatlan szűz lány, aki soha egy meztelen pasit sem látott. Épp ezért volt annyira vicces és jó a történet, ugyanis végre egy tapasztaltabb főszereplőt kaptunk, aki nem félt új dolgokat kipróbálni. Dean-nek is ez tetszett meg és emiatt szeretett bele a lányba. Az egyetlen, ami problémát okozott köztük, hogy Allie nem az az egyéjszakás fajta, akire a fiúnak szüksége van. A folyamatos lelkifurdalás néhol már kicsit soknak hatott, ám szerencsére nem húzta túl Elle ezt sem. A lány belenyugodott és elfogadta azt, hogy talán segíthet rajta, ha érzelmek nélkül keveredik kapcsolatba valakivel. Természetesen Dean a rendelkezésére állt ebben is.


"– Jesszusom, Dean! Miért vagy meztelen? 

– Nem csípem a pólókat. 
– Na és a nadrág? Az ellen mi kifogásod van? (…) 
– Mi az? – kérdezem. 
– Még életemben nem találkoztam ilyen ruhafóbiás emberrel. Ez annyira fura."

Szeretem azokat a történeteket, amikben olyan apróságok jelennek meg, amikre a végén mindig visszatérünk. Olyan dolgokat, amik összekapcsolják a karaktereket. Itt ez a Solange nevezetű francia szappanopera volt, amelyet a két főszereplő felirat és szinkron nélkül nézett végig és minden egyes résszel kíváncsibbak lettek arra, mit hoz még a sorozat. Persze erre több alkalommal is kitértünk, ám mégis átívelt az egész történeten. Ezek az apróságok szerettetnek meg velem egy kötetet. 

A mellékszereplők nagy részét a korábban megismert csapat tette ki, illetve Tucker, akinek a szerelmi életéről a negyedik részben olvashatunk majd. Az ő karaktere is érdekesebbé vált, bár sajnos nem sokat találkozhattunk vele a The Score-ban. Természetesen Hannah és Garrett sokat volt jelen és hozták a megszokott formájukat, ami sokat dobott az adott párbeszéden. Az apróságok mellett az ilyen sorozatokat szeretem még, ahol egy igazán komoly baráti társaságba csöppenünk bele és ahol mindenki kapcsolatban van szinte mindenkivel. Testvér, barát vagy épp lakótárs. Szerethetőbbek ezek a sztorik, nem véletlen, hogy sorozatok tekintetében is azt szeretem, amik már hosszabb ideje a képernyőn vannak.

"A péntek esti édeshármasom helyett most bébiszittelhetek a legjobb barátom barátnőjének a legjobb barátnőjére. Ráadásul még mindig áll a cerka Kelly és Michelle csókjai miatt. Kurva jó!"

Értékelés: 10/8. Az Off-Campus egy igazán remek olvasmány a fiatalok számára, ám tartom a véleményemet arról, hogy ezeket már inkább a felnőtt korosztálynak illene olvasni. Nagyon várom már Tucker történetét, hiszen egy srácról, aki imád főzni és humoros, arról csak jó könyvet lehet írni. Remélem, hogy a The Goal sem okoz majd csalódást!

1 megjegyzés:

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...