Az 10 legjobb dolog a Gilmore Girls-ben

Akik régóta követnek, azok tudják, hogy a Gilmore Girls, magyar nevén a Szívek Szállodája, mindig is nagy kedvencem volt. A sorozat mindig egyfajta nyugalommal árasztott el, hiszen van egyfajta stílusa, amely a 7+1 évadon végigmegy. A szereplők, a színészek és a történet is magával ragadó. A néző úgy érzi magát, mintha ő is a kisváros része lenne, és ez a legnagyobb erőssége a szériának. Nézzük azokat a dolgokat, amelyeket a legjobbnak tartok a Gilmore lányok sztorija kapcsán.


1. A kávé szeretete

Régen nem értettem, mit szeretnek a kávéban az emberek. A sorozatban folyamatosan feltűnt az ital, hiszen tulajdonképpen minden jelenetben azzal flangáltak a karakterek. A lányoknak a kávézás egyfajta rituálé volt, akár éjjel kettőkor is. Igaz, ami igaz, Amerikában a kávé messze van a hazaitól. Inkább egyfajta ízesített lötty, ettől függetlenül imádtam ezeket az ivós, beszélgetős jeleneteket.


2. Stars Hollow

Most komolyan! Van olyan ember, aki nem szívesen élne ebben a városban? Egyszerűen imádom az összes ott lakót. A gyűlések kiemelkedő jeleneteket szállítottak minden egyes alkalommal. Az egészben pedig az volt a legjobb, hogy hiába utálják egymást a szomszédok vagy a bolttulajdonosok, mégis mindig összefogtak, ha arra volt szükség. Az egyetlen olyan sorozat, ahol hasonlót éreztem, és hasonlóan imádtam, az a Hart Of Dixie volt. Bár azért Bluebell messze elmarad Stars Hollow-tól!


3. Emily és Richard

Tudom, tudom, ők nem dolgok. Mégis nagy kedvenceim voltak a hét év során. Sajnos Edward pár éve elhunyt, így nagyon hiányzott a négy évszakos különkiadásból. Ők is hasonlítanak a városhoz, hiszen sokszor vitatkoznak, ám mégsem tudnak meglenni egymás nélkül. Korábban még a házassági fogadalmukat is megerősítették. Emily egy igazán nehéz szerzet, ettől függetlenül Richard szinte végig képes volt tűrni az őrültségeit. Ez az igazi szerelem és kompromisszum!


4. A Gilmore lányok otthona

Stars Hollow egy mesebeli város, ám a lányok lakhelye még inkább az. Lorelei sosem mondott le róla, még a termeszek idején se. Mindegy, hogy milyen pasival jött össze, ő akkor is itt akart élni, hiszen ide köti minden emlék, illetve a munkája is. Rory számos alkalommal hagyta el szülőházát, hiszen suliba ment, dolgozni járt, később pedig itt gondolta át, mit akar kezdeni magával. A szobája örökké megmaradt neki, mégha néha át is lett alakítva. Mindenki szeretne egy ilyen otthont igaz? Amihez megannyi emlék köti az évek során.


5. Rory tanulás és olvasás iránti szeretete

Alexis Bledel már ekkor megmutatta, hogy igazán nagy tehetség. Rory folyamatosan olvasott vagy tanult. Kevés alkalom volt, mikor mindezekről lemondott. Az újságíráshoz persze szükséges volt, hogy ezeket a tevékenységeket hobbijának mondja, de ő ezt igazi szenvedéllyel csinálta. Okos volt, tehetséges és nem utolsó sorban sok gyermek számára mutatta meg, hogy nem ciki egyik dolog sem. Tanulni fontos, hogy valamire is juss az életben, az olvasást pedig tulajdonképpen bárhol megteheted, akár reggel a buszon iskolába menet.


6. Fesztiválok

Nem volt olyan évszak, amikor a Starw Hollow nem ünnepelt meg valamit. A tánctól kezdve, a szalmabálás alagúton át tulajdonképpen minden őrült esemény megrendezésére sikerült sort kerítenie a városnak. Taylor - a polgármester -, hasonlóan Emilyhez, egy igazán nehéz természet. Viszont még mindig ott van az a tény, hogy ettől függetlenül a város működött, volt élet és a kihalás sem fenyegette, hiszen az emeberek szerettek itt élni. 



7. A lányok kapcsolata

A sorozatban a két karakter között 16 év van, hiszen ennyi idős volt Lorelei, hogy világra hozta Roryt. A valóságban is 15 év köztük a korkülönbség, így hihetően tudták alakítani a két karaktert. A két színésznő a mai napig remek kapcsolatot ápol egymással. Lauren volt Alexis második édesanyja, de a sorozatban többek voltak ennél. A legjobb barátok, bizalmasok, család, barátnők, bármit lehetett rájuk mondani. Ők az igazi anya-lánya duó, szerintem titkon mindenki hasonlóra vágyik az életében.


8. Barátságok

A Gilmore Girls megmutatta, hogy milyenek lehetnek az igazi barátságok. Lorelei és Sookie például közös vállalkozásba kezdett, ami számomra hihetetlenül csodás dolog. Egy szálloda közös működtetése komoly feladat, és a barátságukra is komoly hatást gyakorolhatott volna, ám ők teljesen jól kezelték a helyzetet. Emellett ott van még például Rory és Paris, akik szinte ki nem állhatták egymást, és bár barátok lettek, Paris néha elég furcsán fejezte ki szeretetét. Mégis barátoknak mondták egymást.


9. Imádnivaló pasik

Jared, Matt vagy Milo? A mai napig nem tudnék választani közülük. Azóta megnőttek, és csak még jobban néznek ki. Nem csoda, hogy sokáig Rory sem tudta eldönteni, kivel szeretné leélni az életét. A négy évszakos évad során derült ki, hogy minderre tíz év sem volt elég. Hiába szűrte össze a levet Logan-nel, Jess mindig is az élete része marad. Itt jön a kérdés, hogy vajon kié lehet az a bizonyos baba, akit bevallott édesanyjának?


10. Realítás

Ami pedig szinte mindent visz, az pedig a hihetősége. Persze maga a mesebeli kisvárost és társait nehezen hisszük el, ám a történet, és a párbeszédek sokkal inkább azok voltak. A lányok szinte végig humorosak voltak, és ezen sem kell csodálkozni. Vannak ilyen családok. Egyes döntések szintén teljesen reálisaknak tűntek. Mindig történt rossz dolog, Rory és Lorelei sem voltak mindig jóban, és az első szerelmeddel sem feltétlenül fogod leélni az életedet. Ezek azok az apróságok, amik teljessé teszik a sorozatot. 
Apropó realítás. Luke kávézója szintén irracionálisnak tűnhet, de szerintem már kérdeztem hasonlót: ki ne szeretne egy ilyen hely tulajdonosa lenni, vagy csak betérni egy kávéra?

Van, aki még csodálkozik a széria sikerén? Remélem nincs, és ha még nem láttad a Gilmore Girls epizódjait, akkor épp megjött az ideje annak, hogy nekikezdjetek! Itt a nyár, nincs is ennél jobb időpont! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...