Szünetre vonultak a CW sorozatai: Arrow & The Flash

Május végére szinte az összes őszi/tavaszi sorozat legutóbbi évada befejeződött. Így volt ez a CW veteránjával, az Arrow-val, illetve a spin-off társsal, a The Flash-el. Előbbi már hatodik éve van képernyőn, a Villám pedig négy éve drámázik. Tény, hogy mind a két széria minősége csökkent, de még mindig izgatottan várom az epizódokat. Lássuk, hogy milyen volt a két nagysikerű sorozat legutóbbi szezonja!


Az Arrow hatodik évadának főgonosza korábban még egy csapat volt, a végére viszont Richardo Diaz egymaga tett keresztbe Oliveréknek. Sok minden történt a 23 rész alatt, így nem csoda, hogy kicsit hosszúnak véltem ezt az évet. Nagyon nehezen indult be minden. A New Team Arrow alulmúlta mindenki várakozását, és sajnos egy roppant értelmetlen szálat kaptunk a készítők jóvoltából. Dinah, Curtis és René közül talán csak utóbbit tartom bármire is. Dinaht teljesen kifullasztották, és a rossz irányba terelték, mikor Black Siren megölte áruló barátját. Ezek után jobb lett volna kiírni, mintsem, hogy az évad hátralevő részeiben nem tudna magával mit kezdeni. René érdekes karakter, és talán lesznek még izgalmas pillanatai a hetedik szezonban. Curtis semleges, nem érzem túl fontosnak a jelenlétét.

Ami Olivert, Felicityt és Digglet illeti, voltak fennakadások. Pár rész erejéig a két férfi összeveszett és Oliver egyedül folytatta a harcot. Persze minden visszatért a régi kerékvágásba, talán túl gyorsan is. Szerencsére az Olicity párost nem nyírták ki. Pont eleget kaptunk belőlük. Összeházasodtak, összeköltöztek SPOILER és a következő szezonban közös baba is lesz a láthatáron. SPOILER VÉGE
Diggle karaktere Dinah-hoz hasonlóan kifulladt. Nem tudnak vele mit kezdeni. Talán jobb lenne, ha visszatérő szereplőként szerződtetnék tovább, úgy talán még el tudnák látni értelmes jelenetekkel.

Ami pedig az évad utolsó perceiben történteket illeti. Oliver végleg börtönbe vonult, hiszen kiderült, hogy ő a Zöld Íjász. Mindenki tisztában van vele, hog rövid úton fog onnan szabadulni, csak azt remélem, hogy nem egy értelmetlen, béna, gyors megoldású okból kerül ki onnan. Egy fél éves időugrással számolni kell ősszel, így lesz mit mesélni a premier epizódban.

Összességében viszont kétes érzéseim vannak az évaddal kapcsolatban. Az eleje nagyon nem tetszett, szinte alig emlékszem rá, viszont a szezon végére beindultak a szálak, és egy viszonylag értékelhetőt produkált az utolsó rész is. Örülnék neki, ha a októbertől egy erős 22 epizódos szezont kapnánk, hiszen ezen múlik a sorozat jövője. Persze ne feledjük a legfontosabbat! Colton Haynes állandó szereplőként tér vissza, ami miatt talán sokkal jobb lesz az évad. Nekem legalábbis biztosan!


Ami a csatorna jelenlegi legsikeresebb sorozatát illeti, a The Flash egy igazán összeszedett évadot produkált idén. Bár a történet kissé gyenge volt számomra, és az Arrow-val együtt túl soknak éreztem, mégis volt eleje, közepe és vége. Örültem, hogy végre nem egy olyan ellenséget kaptunk, aki megintcsak gyorsabb, mint Barry. Most az eszükre volt szükség, hogy leggyőzzék tulajdonképpen a legokosabb embert. Devoe az egyik, ha nem a legérdekesebb gonosztevő volt a sorozat történetében. Azt összehozni, hogy egy busznyi ember képességet kapjon, majd szépen lassan az összes erejét megszerezze, nem lehetet semmi. Ennek ellenére viszont Devoe története kiszámítható, unalmas és lapos volt. 

Az évad legerősebb pillanata volt, mikor Ralph megmenekült. Komolyan mondom, hogy szinte csak miatta vártam a részeket. Persze szeretem a sorozatot, de ő végre valami újat nyújtott, és nem utolsó sorban a minőségnek is jót tett. Ahogy tavaly Julian, úgy idén Ralph volt a legerősebb karakter. Cisco és Joe már-már unalmassá és érdektelenné vált. Wally távozott, Irist pedig továbbra sem sikerült megkedvelnem. Na nem mintha tett volna érte, inkább még jobban irritál a jelenléte, főként mikor fontoskodik, és azt hiszi ő a vezető.

Ralph mellett Killer Frost és Caitlin szála volt az, amelyik végighaladt a szezonon. A színésznő már korábban is bizonyított és jót tett neki, hogy lehetőséget kapott gonosz énjének eljátszására. Egy idő után végre a Flash csapatának tagja lett Killer Frost is, ám Devoe miatt eltűnt. Az utolsó részekben a lány próbálja visszaszerezni másik felét kisebb-nagyobb sikerrel. Az évadzáróban pedig az is kiderült, hogy Caitlin nem metahuman, hiszen már kiskorában is megvolt a képessége. Nagy csavar az biztos, kíváncsi leszek az okokra és a magyarázatokra.

Amiről még érdemes említést tennem, azok az utolsó másodpercek. Megjelent ugyanis Nora, aki kijelentette, hogy ő Barry és Iris lánya. Ezek szerint Iris nem hal meg a közeljövőben (milyen kár...). Viszont nagyon erőltetettnek érzem. Pár perccel azután, hogy a páros gyerekekről beszélgetett, megjelent a felnőtt Nora, aki ezek szerint szintén Speedster. Nem tudom, mit hoznak ki ebből az egészből, de ez a cliffhanger engem nem igazán fogott meg.

Összességében nagyjából ugyanannyira tetszett a The Flash, mint az Arrow. Mindegyik 7-7 pontot kap tőlem erre az évadra. A The Flash Ralph, Killer Frost és az összeszedett szezon miatt, az Arrow pedig az utolsó négy epizód során tornázta fel az értékelést. Várom már az őszt, mert még mindig reménykedem, hogy ismét visszatér mindkét széria minősége. Lehet, hogy sokat akarok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...