Az elmúlt évek legszebb dalai

Az elmúlt pár évben számos olyan dal jelent meg, amit nem tudok kiverni a fejemből, pedig nem nagyon kedvelem a lassú dalokat, mégis van egy pár, ami azóta is a kedvenceim közé tartozik, mind a dal, mind a klip. A dalok témája vegyes, nem az alapján szedtem össze őket, hanem, hogy nekem melyek a legkedveltebb dalaim, igaz, vannak, amik még az elmúlt évtizedből vannak, de szerintem ott is találni még jó dalokat, sőt...




Christina Perri dala még 2011-ben jelent meg. Az Alkonyat egyik betétdala volt, ezért is lett akkora sikere, de én a videó miatt szerettem meg. Az a sok csodás mécses, ami közepén az énekesnő ül, meseszép, ahogy a dal is nagyon tetszik.



AZ idei év legszebb dala és videója mindenképpen Avril és Chad dala lett. Egyszerűen nem tudom megunni. A hangzás, a dallam, az énekes és az énekesnő, mind-mind közrejátszottak, hogy ennyire megszeressem a dalt. Igaz, hogy Avril mindig is a kedvenceim közé tartozott, így most sem csalódtam benne.


A Cut című dal emlékeim szerint 2009-es, de lehet, hogy már 2008-ban megjelent, nem tudom, csak azt, hogy a Vámpírnaplókban hallottam meg és azonnal beleszerettem. Szerintem, aki nézi a sorozatot, tudja, hogy melyik jelenethez lehet kapcsolni ezt a csodás dalt. Az énekesnő tehetsége vitathatatlan, bár sajnos nem ért el nagy sikert, én ettől függetlenül imádom.



Szerintem sokan ismeritek a zenekart, de aki nem, annak elmondom, hogy nem egy mai bandáról van szó. A dal 2007-ben került nyilvánosságra, ahogy a hozzá készült klip is. Talán az sem meglepő, hogy ez is az előző sorozatból való, bár előtte is ismertem már. Az All I Need pedig a Delena fanoknak lehet ismerős.


Ez a dal sem mai csirke, bár még mindig a 2000-es években vagyunk, ahol Bethany Joy Lenz felénekelte a Halo című dalt. Az énekesnő a One Tre Hill fanoknak lehet ismerős, bevallom, én is ott szerettem meg, de azóta is figyelemmel követem, mert jobbnál jobb dalokkal bombázza a nagyközönséget, még ha csak néha is.


ZZ Wardról már sokat hallhattatok a blogomon, mert ő a kedvenc énekesnőm, így nem is kérdés, hogy a Last Love Song, ami 2012-ben jelent meg, bekerült a listára. Bár a hozzá tartozó feliratos klip csak idén jelent meg, nem hiszem, hogy van ember, akinek ne tetszene, ha meg igen, az sürgősen menjen hallásvizsgálatra. Oké, nem gondoltam komolyan, de azt igen, hogy ez az egyik legszebb dal a világon.


A The Strange Familiar egyik legszebb dala szerintem az Alibi, ami 2012-ben látott napvilágot, majd 2013-ban klip is készült hozzá. Igaz, hogy a Pretty Little Liars-ban hallottam meg őket először, de azóta több dalukat is előszeretettel hallgatom, mert igazán jó bandáról van szó.



Ki ne ismerné Birdyt, akinek a Skinny Love című dala 2011-ben jelent meg, amikor az énekesnő alig volt 15 éves. A tehetsége lélegzetelállító, ahogy a dal is. Nincs olyan részlete, ami ne lenne tökéletes. Nem hiszem, hogy egyhamar elfelejtjük az énekesnőt, főleg, hogy azóta még több sikeres dallal is jelentkezett. Sikere egy kis részben a már említett The Vampire Diariesnek is köszönhető, hiszen nem egy dala kapott már helyet a széria valamely jelenetében.



Demi Lovato, miután 2011-ben kijött a rehabról, egy csodás dallal lepte meg a rajongóit. A Skyscraper egy igazán eredeti dal, ami magában foglalja Demi szívének egy részét, fájdalmat, szeretetet, megkönnyebbülést, harcot és még lehetne sorolni. Azt mondanám a mai fiataloknak, hogy ne Miley, Lady Gaga vagy a többiek szolgáljanak példaképként, hanem Demi Lovato.

1 megjegyzés:

  1. Szinte mindegyik megvan a telefonom, csak a Thousan year nincs meg, a ZZ Wardos, és az Alibi, a többi nekem is nagy kedvencem, a Thousand year is mondjuk, csak az nem került fel a telómra :P

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...