A Dal 2016: első elődöntő - ÉLŐ blog

Hamarosan indul az idei nagy Eurovízió-láz, ugyanis 19:40-től indul A Dal 2016 első válogatója. Az este folyamán tíz versenyző mutathatja meg magát és a dalát, ebből hat jut tovább a középdöntőbe, azaz négy előadás már ma este búcsúzik a versenyből. Az előzetesek alapján már írtam, hogy nem vagyok elájulva az idei mezőnytől sőt, borzalmasan gyengének találom és nem igazán véltem felfedezni olyat, ami megállná a helyét Stockholmban a döntőben. De lássuk, milyen eredménnyel végez az első tíz. A fogadóirodák szerint a ByTheWay, Freddie és Tolvai Reni továbbjutása biztos, bár szerencsére nagyban függ a szakmai zsűritől is a végeredmény. Hamarosan kezdünk!


19:52 - Odett már az elején hamis, hangja sem igen van, így csak annyit tudok mondani, hogy hanyagoljuk és lépjünk tovább az értelmes versenyzőkre. Tudom, kritikusként nem kéne ilyen nyersen fogalmaznom, de aki ebben hallja a lehetőséget, annak nagy baj van a fülével. Elnézést mindenkiért ezért! Hozzátenném, hogy a színpadi látványvilág is messze van a jótól. Ezzel inkább meg se kíséreljünk kimenni, mert nagy bukás lenne.

20:01 - Fatima dalán legalább nem alszunk el, de nem nemzetközi minőségű. Nincs különösebb bajom az énekesnővel, de nem hiszem, hogy a dalának sok esélye lenne odakint. Viszont az nem volt teljesen reális, hogy kevesebbet kapott, mint Odett...nagyon nem.

20:09 - A ByTheWay a legnagyobb esélyes az este folyamán, legalábbis a közönség szerint, ami persze a tinik hadának köszönhető. Nem mondom, hogy rossz, de messze nem a legjobbak egyike, márha idén van "legjobb" dal. Hamis hangok vannak dögivel, de legalább pop és mai, viszont pont ez a hátránya is. Semmi különleges nincs benne, ami megkülönbözteti majd a többi 40 daltól.

20:20 - Izsak már önmagában egy érdekes és figyelemfelkeltő egyéniség, a dalával sem okozott csalódást. Nem igazán ismerem a srácot, de nem is olyan rossz ez az előadás. Mondhatni az eddigi legjobb, de messze van egy esetleges Eurovíziós színvonaltól.

20:28 - Török Jázmin-ról szerintem eddig senki sem hallott. A dala már az elején átlagos és unalmas. A hang elviselhető, angol, semmi különleges. Ez nem elég, nagyjából semmire. A refrén sem győzött meg a későbbiekben, ahogy a dal végére sem találtam benne semmi érdekeset. Sajnos erre is csak azt tudom mondani, hogy inkább ne!

20:38 - Benji dalát nem értékelték túl jóra, viszont van hangja és az előadás sem rossz. Nekem kifejezetten tetszik, pedig első hallgatásra a múltkor nem győzött meg. Az viszont nagy kérdőjel, hogy ez mire lenne elég a későbbiekben?

20:54 - Az Egy másik zenekar-ról szintén kevesünk hallott eddig. Az énekesnő kinézete tökéletes, a dalt is szerettem már első hallásra, viszont a baj azzal van, hogy a refrén sem pörög vagy érdekes, ugyanolya, mint a szám többi része. A színpadi előadás pedig szintén eléggé unalmas. Megint egy dal, ami nem lenne elég kintre.

21:01 - Veres Kovács Petra dala talán a tavalyi nyertesre hasonlít számomra. Kicsit unalmas, kicsit mégse, nem tudom szeretni úgy igazán. A hanggal nincs különösebb probléma, nem hamis, de ehhez a dalhoz nem is kell túl sok tudás. Szintén hanyagolandó.

21:13 - Freddie dala sokak szerint az egyik legjobb az idei mezőnyben. A hang mindenképpen különleges, talán Kállay-hoz tudnám hasonlítani. A dal elég erősnek tűnik élőben, talán még meg is állná a helyét? Nem tudom, annyira nem különleges, de megkockáztatom az előzetesek alapján, hogy végül megnyeri az idei versenyt.

21:24 - Reni már tavaly is érdekes, de egyben pop-os dallal állt elő, amiben akkor sem volt különlegesség. Most sem nevezném egyedinek és nem is tűnne ki a nagy tömegből sajnos. Egy rádiós slágernek tökéletes, mert amúgy nem rossz alkotás, de sajnos nem elég.

21:40 - Sztárvendégünk az Amerikából hazatérő és Voice-ban szereplő Király Viktor, aki egy Medley-vel lépett színpadra!

21:45 - A továbbjutók között Freddie, Tolvai Reni, Benji, Mushu, Egy másik zenekar és a vigaszágas, aki egyértelmű volt, hogy bejut a közönségnek hála, ez pedig a ByTheWay.


Köszönöm, hogy velem tartottatok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...