The Shannara Chronicles - Nem indított rosszul a sorozat

Igaz, hogy kétszer álltam neki és csak harmadszorra sikerült végig néznem az első két részt, de végül sikerült. Igazából egyenlőre nem sok jót vagy rosszat mondhatok róla, mert bár kétszer negyven percet leadtak, mégis rengeteg kérdés merült fel, amire csak idővel fogunk választ kapni. Talán inkább a történetről, a szereplőkről, színészekről és a látványvilágról említenék pár szót.


A történet a jövőt mutatja be, ahol már druidák, trollok, tündérek és egyéb lények élnek egy Négyföld nevezetű bolygón. A helyet az elfek, azaz a tündérek uralják, közülük került ki a király is, akinek a lánya a kiválasztottak versenyén is részt vesz. Természetesen többi társával együtt, de megnyeri és ő lesz a történetünk egyik legfontosabb személye. Az ottani múltban egy harc során a varázslat a fajok harcával ki is halt és a démonokat egy fa, az Ellcrys őrzi, ám mindez most veszélybe került, ugyanis a növény haldokolni kezdett, a levelei lehullanak és folyamatosan élednek fel a démonok. Vészjelzéseket kezd el küldeni Amberle-nek (Poppy Drayton) , aki látja a jövőt és azt, hogy megöli a szerelmét, így elhagyja a helyet és elmenekül. Mindez nem számított, a démonok bejutottak, megölték az összes többi kiválasztottat és csak ő maradt, hogy megmentse a bolygót. Út közben belefut Eretriába (Ivana Baquero), aki piti tolvaj és ki akarja rabolni, ám a lány túljár az eszén, elveszi a lovát és elmenekül a zsákmánnyal együtt.


Rajta kívül még egy valaki van, aki megmentheti a világot, vagy talán vele együtt? Will (Austin Butler) Shannara leszármazottja nem tud a valódi családjáról. A történet elején édesanyja meghal, aki ad neki három tündérkövet, amit édesapjától örökölt meg. A fiú a temetés után útnak indul, ám találkozik az egyetlen megmaradt druidával, Allanon-nal (Manu Bennett), aki szerint csak a fiú segítségével menthetik meg a világot, így visszatérnek a királyhoz (John Rhys-Davies), megmentik a lányt és egyenlőre itt az első két rész vége.

A karakterekben megvan a lehetőség, az erősség és egytől-egyig érdekessé tudják tenni a történetet. Austin Butler miatt kezdtem neki az egész történetnek és meg kell, hogy mondjam, nem csalódtam benne. Remekül hozza a becsapható Wilt, aki semmit sem tud szinte erről a világról. A családjáról és a végzetéről is most szerez tudomást és inkább izgatottnak tűnik, mint félősnek. Vicces, szerethető karaktert alakít, aki szerintem rövidesen beleszeret a hercegnőbe is (mert, miért ne?).
Amberle, aki a király lánya, már az elején látszódott, hogy makacs nő, aki mindenkinek jót akar azzal, hogy elmenekül, végül tulajdonképpen több ember is miatta hal meg, mert nem azt teszi, amit kéne, hanem inkább elmenekül, így akarván megmenteni szerelmét. 
Eretria, akibe a hercegnő belebotlik csak egy tolvaj romano, akit az apja el akar adni, mert nem szerzett semmit, ám ekkor mutatja meg a Wiltől ellopott tündérköveket, így, ha kideríti mire jók, akkor szabad ember lehet, akit nem irányítanak és szabadon élhet egyedül.
Allanon a druida, aki Wilre talál. Több száz éves varázserővel bíró személy, aki összeszedi azokat a fiatalokat, akik segíthetnek megmenteni Négyföldet és a lakóit. Mind a karakter, mind a színész szerethető, érdekes és tökéletes.


A képi világról is szót ejtenék, ugyanis engem a távolabbi jeleneteknél erősen irritált a látható számítógépes megoldások tömkelege. A démonok, a tájak még viszonylag el lettek találva, viszont a nagyobb alkotást igénylő szobrok, hegyek már nem olyan erősek, mint azoknak lenniük kéne. Hozzátenném, ez "csak" egy MTV-s sorozat, így talán el sem kéne várnom többet. Mindezzel csak az a baj, hogy láttam már ennél jobb megoldású, szebb látványvilágú sorozatot, de üsse kavics, a történet miatt elnézem nekik. Szerencsére kevés ilyesmi képkocka van, így azokat átugrom és élvezem tovább. A sorozat, ahogy sok másik, könyv alapján készült el és azért kíváncsi lennék arra is, hogy mit hoztak belőle ott ki. Hátha úgy jobban el tudtam volna képzelni.

Értékelés: 10/8. Egy erős nyolcast érdemel az első két rész és kíváncsi leszek, hogy a folytatásban mire lesz képes. Egyenlőre tíz rész készült el és nincs további információ arról, hogy mit szeretne vele a csatorna. Nézettségileg annyira képes, amire jelenleg a Teen Wolf, később az is kiderül, hogy etéren mi lesz, ugyanis nagyon nem szabad neki csökkennie. Akkor akár kaszát is kaphat egy évad után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...