Holnapolisz - 2015

A Holnapolisz film egy Disney alkotás, amiből következtethettem volna arra, hogy már nem nekem való, mégis meg akartam nézni. Igazság szerint nem volt vele komolyabb baj, végignéztem, egyszer jó is volt, de a többször nézős filmek táborát nem fogja erősíteni. Természetesen főleg Brit Robertson miatt érdekelt, legtöbbször aranyos és szerethető filmjei vannak és ezzel itt sem volt baj, kivéve a kivitelezéssel és a magyarázatokkal, amiből nekem sok hiányzott a film befejezését követően.


A film egy része a jövőben, egy része a múltban játszódik, de a főhősünk a jelenben van. Nekem már itt kezdett kusza lenni az egész történet. Egy hatvanas évekbeli kisfiú elutazik a jövőbe, majd felnőtt férfiként látjuk a jelenben. George Clooney már alapból nagy név, nem is értem, hogy miért nem volt érdeklődés az alkotásra, de rásegíthetett volna Hugh Laurie jelenléte is, ám még ez sem volt elég. Még a készítési költséget sem hozta vissza a gyártónak, így teljes bukás volt. A kritikusok is erőteljesen leírták és bár nem volt olyan rossz, nem is csodálom a gyenge bevételt. 

Brit Robertson, azaz Casey egy fiatal lány, aki édesapjával és öccsével él együtt. Az apa a NASA-nál dolgozik és a lány meg akarja menteni a munkáját, ugyanis le akarják rombolni a központot. Ennek hatására börtönbe kerül, ahonnan, mikor kijön, a holmijai között talál egy érdekes kitűzőt. Ekkor kezdődik a történet, ugyanis, mikor megfogja, abban a bizonyos jövőben vagy párhuzamos univerzumban találja magát, mint, ahova a kis Frank (Clooney) is eljutott. Később kiderül, hogy nem véletlen került hozzá a kitűző, hiszen ő mentheti meg a világot a pusztulástól. A jelvényt egy kislány juttatta el hozzá, aki nem mellesleg robot és a kis Frank szerelme volt abban az univerzumban. Tudtok még követni, mert lassan már én sem magamat. 


A robotlány és Casey megkeresik felnőtt Franket, aki segít nekik eljutni abba a másik világba. Először Párizsba utaznak, majd kilövik magukat az Eiffel toronyból és eljutnak abba a párhuzamos univerzumba. Nix (Laurie) itt lép a képbe, hiszen ő a vezetője ennek a dimenziónak. Természetesen nem akarja teljesen a Föld pusztulását, de meg sem akarja azt állítani. Igazából nem teljesen értettem a szándékait.

Minden jó, ha a vége jó. A a Föld megmenekül, hiszen ez egy Disney mese tulajdonképpen. Frank lesz a másik univerzum vezetője, toboroznak kisgyerekeket, akik segítenek majd felépíteni újból azt a világot is. Casey, apa és az öcsi is itt marad és mindenki boldog.

Összességében nem is lett volna az egésszel bajom, ha meg lettek volna magyarázva a dolgok. Ehelyett több, mint két órán keresztül történtek az események, néha semmi, néha meg annyi, hogy a fejemet kapkodtam közben. A világ felépítésével nem volt problémám, a látvány is remekre sikeredett és a szereplőkre sem lehet panasz. Clooney, Laurie és Brit is remekül alakította a saját karakterét. A mellékszereplők közül az öcsi és Athena (a robotlány) tetszett a legjobban. Azt hiszem, a 13 éves Raffey Cassidy-vel is sokat fogunk még találkozni

Értékelés: 10/6. Mindenképpen megérdemli a kapott pontot, viszont se többet, se kevesebbet. Nem volt annyira rossz, mint amennyire leírták, viszont tény és való, hogy nem ez a Disney legerősebb alkotása. Kíváncsi lennék azért, hogy könyvben mit hoztak ki belőle, lehet, hogy elő is veszem és elolvasom azt. Hátha úgy megvilágosodom a történetet illetően. Mindenképpen ajánlom a fiatalabb korosztálynak, szerintem nekik nagyon tetszetős film lesz. Mindezt úgy 16 éves korig maximum. Egy próbálkozást megér, de ne várjatok tőle sokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...