Legends of Tomorrow - Csak rajongóknak

A Legends of tomorrow két sorozat, az Arrow és a The Flash spin-offja. A két szériából szedtek ki mellékszereplőket, akik közül mindenki szuperhős, ilyen vagy olyan formában. A történetet velük és az időutazás témájával akarják eladni nekünk, nézőknek, kisebb-nagyobb sikerrel. Az első rész nézettsége a CW-hez képest jó, viszont nem várhattunk nagyobb sikert, mint a két anyasorozat, hiszen onnan merített nézőket többnyire.


Főhőseinket, mint már említettem az Arrow és a Flash adja, így kaptuk meg Sara Lance-t (White Canary), Ray Palmer (Atom), Stein és az új párja, akik a Firestorm-ot alkotják, Leonard Snart (Captain Cold) és Mick Roy (Heat Wave), akik a rossz fiúkat testesítik meg. Rajtuk kívül az idei Arrow-Flash crossoverben feltűnt Kendra Saunders (Hawkgirl) és Carter Hall (Hawkman) is a csapat részét képezik. Őket szedi össze a rész első húsz percében Rip Hunter, aki a jövőből érkezett, hogy megmentse azt és bosszút állhasson a szintén crossoverből ismert Vandal Savage-n. Talán kicsit kuszának tűnik, de aki nézte mind a két sorozatot, annak szerintem minden érthető. A karakterekre az ember emlékszik, hiszen nem is akárkik voltak, viszont fontosnak sem nevezné őket az ember, épp ezért remek ötlet volt őket egy sorozatba hozni és kibontakoztatni.

A történet szerint Rip Hunter visszajön 2144-ből, hogy az akkorra már világuralomra törő Vandal-t hőseink segítségével megállítsa még a múltban. A rész elején összeszedi a csapatot, akik végül nem egyszerűen, de beleegyeznek, hogy vele tartanak, még a rosszfiúk is, igaz, csak hátsó szándékkal. Vissza is mennek a 70-es évekbe, ahol egy Vandal Savage-szakértővel találkoznak (közben kiderül, hogy a férfi szülei Kendra és Carter), aki 24 órán belül meghal, így nem változtatnak túl sokat a múlton a visszajövetelükkel. 


Nagyjából erre volt idejük, hiszen, mint már mondtam, 20 percig tartott Rip Hunter-nek a hősöket összeszedni. Volt pár akciójelenet, pár kellemes beszólás, de egyenlőre nem nyűgözött le, viszont annyira épp elég volt, hogy maradjak. Ez számomra meglepő, mert a Flash előtt bele sem mertem gondolni, hogy én valaha képregénysorozatokat fogok nézni, erre beleszerettem az Arrowba és most ott vagyok, hogy a Legends of tomorrow is bejött úgy, ahogy. A történet nem rossz, nem túl nagy izgalommal, de várom a folytatást. Ami viszont megfogott, azok a karakterek. A pár ütős megszólalás, harc és ivás velem megszerettette őket. Captain Cold-ot már a Flash-ben megszerettem, illetve Sara és Ray is érdekesnek tűnik. A kis ivós kiruccanás, amit Leonard, Sara és Mick csináltak a  legjobb jelenet volt a részben. 

Ami kérdést vet fel bennem, hogy hogyan oldják meg a későbbiekben a részeket? Mégiscsak egy több főszereplős mégis hősös sorozatról van szó, ahol tulajdonképpen mindenkire szükség van, hiszen együtt utaznak, de minden alkalommal nem tudják az összes karaktert egyszerre kezelni és beleépíteni a történetbe. Érdekes lesz látni, mit kezdenek majd az epizódokkal, ha egy-egy emberre lesz felépítve?

Értékelés: 10/7. Bár a közönséget megosztotta és valahogy így gondoltam a fogadtatást is, de én maradok és belenézek a következő részekbe is, ha másért nem is, Captain Cold-ért már megéri számomra az egész. Aki pedig nem nézi az Arrow-Flash párost, az számítson sok-sok kérdésre magában, mert szerintem a pilotban vannak részek, amiket nem igazán fog érteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...