Pretty Little Liars - Hiába volt az öt éves időugrás

Mondhatni, hogy most vártam a legjobban a Pretty Little Liars visszatérését, és nem gondoltam volna, hogy ekkora csalódást fog okozni. Hiába az öt éves időugrás, valamilyen szinten jót tett a sorozatnak, de a minőség már rég vesztett az erejéből. Még egy új főgonosz behozatalával sem lehet a régi. A sztori már rég kifújt, nem tudnak vele mit kezdeni és már én is elvesztettem a lelkesedésemet, hát még azok, akiknek nem a kedvencük volt a sorozat, csak megszokásból nézték. Hiába a sok meglepetés, a WTF momentum, ezzel már nem tudnak mit kezdeni másfél évadon keresztül. De inkább nézzük, mi történt a visszatérés első részében. Erősen spoileres folytatás!


Lássuk csak. Spencer Washingtonban politizál és jelenleg nem jár senkivel (sokak szerint Calebbel történt ez-az, de erre az első részben nem derült fény). Emily a tengerparton eladó egy koktélbárban. Hanna egy neves divattervező oldalán dolgozik és vőlegénye is van már. Aria könyvkiadással és írással foglalkozik. Mindez szépen is nézne ki, ha nem lenne megint az egész tele titkokkal.

Spencert rémálmok gyötrik, legalábbis Mona szerint. Bár elköltöztek a városból, a sötét időszakok nem fognak csak úgy eltűnni az életükből és mindig velük maradnak. Emily gyógyszerfüggő, Hanna egyenlőre normálisnak tűnik, míg Aria birkózott meg legkevésbé a Charlotte-sztorival. A lányok Alison miatt jöttek vissza a városba, akitől kaptak egy levelet, hogy jöjjenek haza és tanúskodjanak Charlotte mellett, hogy kiengedhessék a szanatóriumból. Hanna, Spencer és Emily azt "hazudták", hogy már nem félnek az ex "A"-től, míg Aria volt az egyetlen, aki közölte a bírónővel, hogy igenis rettegésben él és nem akarja, hogy kikerüljön onnan. Végül Alison hazavihette, amit meg is írt a lányoknak, ám nem sokáig élvezhette a testvére jelenlétét. Az éjszaka folyamán valaki megölte Cece-t és az előzetes alapján mindenki okol majd mindenkit, mert Aria eltűnt azon az éjszakán. Ő Ezrának rója fel miért volt a templomban az éjszaka közepén? Már most kirajzolódik, hogy miről fog szólni az évad hátralévő részei.


Mona, aki szintén kulcsszereplő, kapott három percet, pedig érdekes momentumai voltak. Látványosan el akarják hitetni velünk, hogy ő a bűnös Sara Harvey-val együtt vagy épp külön. A lényeg, hogy megint ugyanott tartunk. Mindenkit gyanúsnak akarnak feltüntetni és be akarnak mártani. Felesleges dolgokat ismételnek meg, amitől már a falra mászik az ember. Kevés helyen olvastam a mostani rész után jót a sorozatról. A kritikusok szemében sem volt méltó visszatérés, ők is és én is többre számítottam.
Egyetlen értelmes perce a résznek, mikor Sara megjelent. Ott tényleg elhittem, hogy van valami a háttérben és nem ártatlan a csaj. De ezen kívül nem sok extrát kaptunk.

Értékelés: 10/4. Nem mondom, hogy nem lehet ebből még jót kihozni, ugyanis, ha nem megint valamelyik értelmetlen szereplőt vádolnak meg, akkor még azt mondom, váltottunk és mertek lépni, de egyenlőre nagyon úgy fest, hogy a sorozat még mindig mélyponton van és nem is valószínű, hogy valaha kilép onnan, maximum egy-egy rész erejéig. Remélek egy tűrhető másfél évadot, ami vissza van még a sorozatból és egy méltó lezárás sem ártana. Lucy Hale (Aria) szerint nem kéne happy end, hanem egy haláleset vagy egy sokkoló momentummal kéne lezárnia  sztorit. Na, kíváncsi leszek, hogy jövő márciusban mit kapunk végül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...