Az 5 legjobb telenovella

Szerintem nincs olyan ember, aki ne látott volna már argentin vagy mexikói telenovellát. A legtöbbjük évekig megy a tv képernyőjén, de vannak olyanok is, melyek még akár 10 éve leteltével is jelen vannak a műsoron. Ezek közül is volt pár, amelyik kiemelkedik és tényleg már szinte folytak a tévéből, nemcsak akkor, hanem még ma is.

5. Paula és Paulina - La Usurpadora


1998-ban indult el a La Usurpadora, magyar címén Paula és Paulina. A történet egy ikerpárról szól, akik helyet cserélnek egy évre. Paula, aki eddig a Brachokkal élt élvezi az életet, míg Paulina igyekszik nem lebukni. Egy év múlva Paula visszajön és kéri a helyét, de nem ez nem olyan egyszerű. Közben a család is megtudja, hogy Paulina ki is valójában.
Először ellenzik, viszont Carlos Dainel beleszeret Paulinába. A lányt végül letartóztatják, ugyanis Paulának sikert meggyőznie a rendőröket, hogy Paulina kényszerítette a cserét. Paulinát hosszas tárgyalások után felmentik. A végén Paula meghal. Paulina és Carlos Daniel boldogan házasodnak össze. Ez még nem minden. Bár az esküvő megvolt és ezzel vége is a legtöbb telenovellának, a Paula és Paulinának még korántsem volt vége. Az írók készítettek egy befejező részt, ami másfél órásra sikeredett. A történet egy évvel az esküvő után folytatódik. A párnak megszületik az első gyermeke és minden jó, amíg ki nem derül, hogy a lány halálos beteg. Ezt nem mondja el férjének, aki miután megtudja nem hiszi el. A család dadája meg akarja mérgezni a lány, végül ő issza meg a mérget. Kiderül az is, hogy miért is volt rosszul folyton Paulina. Az ifjú feleség újabb gyermeket vár. A legeslegvégén készül az egész családról egy fotó is itt a vége.
Én személy szerint imádtam a sorozatot. Többször láttam már és nagyon örültem, mikor itthon is leadták kb. egy éve a befejező filmet, ugyanis nálunk több, mint 10 évvel a sorozat leadása után került levetítésre. A szappanoperát már többször is lejátszották, mígnem a Story TV el nem határoztam, hogy le nem szinkronizálja a filmet is. A legtöbb hang ugyanaz maradt, de volt sajnos, aki már meghalt a sorozat szinkronizálása óta.

4. Rosalinda


 A Rosalinda 1999-ben készült el. Ebben a mexikói sorozatban Thalia is szerepet kapott, aki korábban már számos szappanoperában is jelen volt. A történet azzal indul, hogy visszatekintünk a múltba, hogy mi is történt, mivel e nélkül ne, értenénk meg a sorozatot. Rosalindának van 3 testvére, akiknek az édesanyja meghal az első pár rész során. A lány találkozik Fernando Joséval, aki egy gazdag örökös fia, a fiatal lány, viszont csak egy virágboltban dolgozik minden nap. Minden jó, amíg Rosalinda igazi anyja ki nem szabadul a börtönből, mivel magára vállalta vőlegénye bűnét, miszerint megölte Fernando José apját. Később kiderül, hogy a fiú nem Valeria fia, hanem egy iszákos nőé, aki mindent feladott, mert Valeria megfenyegette. Rosalinda terhes, majd a szülés után nem sokkal Valeria elrabolja a gyereket, mikor közli a lány férjével, hogy a gyilkos nő az anyja. A lány megőrül és diliházba kerül, ami később leég és mindenki azt hiszi, hogy a lány meghalt. Rosalinda híres énekesnő lesz, míg nem egy napon visszanyeri az emlékeit, de így sem akar visszamenni a férjéhez, aki már elvette a lány testvérét is. Minden jó, ha a vége jó, ugyanis Rosalindát újra elveszi Fernando José.
Már többször végignéztem a sorozatot. Nagyon szeretem, de mikor a lány megőrül, akkor nagyon elpártolok mindig a sorozattól, de rájövök, hogy ez így jó, hiszen, akkor nem lenne értelme az egésznek, mert majdnem az egész sorozat alatt külön van Fernand Josétól, tehát, ha azt nézzük, olyan szempontból nem jó az egész történet, hogy csak rövid ideig boldogok a többi sorozathoz képest, ettől függetlenül csak ajánlani tudom.

3. Te vagy az életem - Sos mi vida


Ebben a sorozatban másodszor játszik együtt Natalia Oreiro és Facundo Arana, de kicsit sem rosszabb a másiknál. A széria 2006-ban indult útnak és hódította meg a világot. A főszereplő Monita egy nagyon szeleburdi lány és kicsit buta is, hiszen nem tanult, mert a szülei meghaltak és egyedül nevelkedett szinte. Egy nap találkozik Martinnal és egyből megváltozik az élete. A férfi egyből beleszeret, de sokáig tart eljutni az első csókig, ugyanis a férfinak családja van. 3 gyermeket fogad örökbe a sorozat elején a barátnőjével, akivel nem élnek nagyon jól, ugyanis a nő egy igazi hárpia. sokszor megcsalta Martint, amit egyszer megun a férfi és Monoval éli életét. Sok-sok akadály ellenére a pár egymásra talál és boldogan élnek. Gyermekük is születik. 
Egyszerűen nem tudom megunni a sorozatot. Sokszor boldogok a szereplők, de sokszor nem. Ez egy igazi szappanopera. Monita szeleburdiságát imádom, ahogy a ruháit is, hiszen ennél színesebben senki nem tud öltözködni. Csak ajánlani tudom a sorozatot, hiszem 230 részen át boldogít minket a pár.

2. Csacska angyal - Floricienta


A Floricienta egy különös sorozat, ami nem megszokott szereplőkkel mutatja be egy család életét. Ráadásként 2 évad is készült a sorozatból, ami nem mondható el szinte egy argentin szappanoperától, bár ez nem csak egy egyszerű szappanopera, az annál több. A sorozat 2004-ben indult útnak és egészen 2005 legvégéig jelen volt a csatornákon, mint premier részek, ezek után pedig számtalanszor ismételték meg. Flor egy árva lány, akit felvesznek a Fritzenwalden házba, hogy legyen dada. Beleszeret a ház urába, Federicoba, akinek a barátnője véletlenül Flor testvére, ami csak az első évad végén derül ki. A pár nagyon szereti egymást, de legtöbbször titokban járnak, mert Delfina (Flor tesója) kitalál valamit, ami miatt a pár nem lehet együtt, majd az első évad végén Fede meghal, ami miatt az egész család szomorú, majd jön Maximo, akire rábízzák a gyerekeket. Ő egy gróf és nem mellesleg egy nőcsábász. A férfi beleszeret Florba, majd hosszú civakodás után, amit Delfi idéz elő, végre együtt vannak. A lányt kiűzik otthonról és békében élnek. A sorozat végén egy hatalmas esküvő keretében összeházasodnak.
Az egyik kedvenc szereplőm Franco, aki Fede után a második legnagyobb testvér, bár a sorozat második évadában kiderül, hogy csak összecserélték egy másik fiúval a kórházban, de ettől boldogan él a családdal és annak rokonával, Oliviával. Franco ikertestvére Nico. Ő is rátalál a szerelemre Valentina oldalán. Ott van még Martin, aki egy nagyon szerethető ember. A legkisebb pedig Tomas, akinek a legjobb barátja Roberta. 
Az egyik kedvenc sorozatom és tényleg nem lehet megunni. Sokan mondják, hogy a második évad erőltetett, de szerintem sokkal jobb, mint az első. Ennél a sorozatnál csak egy van, ami jobb és többször is láttam. Nézzük ki az első!

1. Vad angyal - Muneca Brava


A Vad angyal 1998-2000-ig volt a tévé képernyőjén. A sorozat két főszereplőjének ez az első közös szerepe. Mili az árva lány 18 éves lett és el kell mennie a zárdából. Onnan egy gazdag családhoz kerül, ahova cselédnek vették fel. A lány persze beleszeret a ház urának fiába, Ivóba. A fiú tipikus nőcsábász, aki csak trófeának tekinti a nőket, amíg valóban bele nem szeret Milibe. A lányról kiderül később, hogy a ház urának fia, amitől Mili kétségbeesik, de nem sokáig, mert az is napvilágot lát, hogy Ivó nem Federico fia, de akkor már késő, mert Ivo elveszi Flort, aki akkor kedvese, bár ő akkor is Milit szereti. Sok-sok veszekedés és félrelépés utána  két fiatal egymásra talál és össze is házasodnak.
A sorozatból könyv is készült, aminek 6 része van és az utolsó két rész már folytatása a sorozatnak. Bár a könyv szerintem más formában íródott, vagyis a két főszereplő annyira nincsenek is összhangban. A fiú, akkor is megcsalja a lányt, ami persze nem csoda, mert ugye nem egyszer megtörtént, de nekem olyan érzésem volt, mintha tényleg nem is tekintene Milire, csak, mint egy feleség, akinek az a dolga, hogy otthon nevelje a gyerekeket. Messze nincs az a romantika, mint a sorozatban. Ennek ellenére ez a kedvenc szappanoperám. Szerintem kevés ember van, aki nem ismeri Colitót és Milit. :D Natalia a sorozat sikere és vetítése közben kétszer is járt hazánkban. 

2 megjegyzés:

  1. A vad angyal meg a csacska angyal a legidétlenebb sorozatok közé tartozik,rengeteg felesleges résszel meg szereplővel!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a 102 rész meg a 100 rész elkerülhetlenlett volna de a mi igazán fontos lehetne ,hogy eccer ujra fotgatják?
    És még a paula halála a mese végét okozta de akkorb még a szerelmi láncnak fojtatodnia kell mint ez a hír paulina össze
    házasodot Carolos Daniel bracoval de én szeretnék a 104 rész abban kárlitos lenni és a 104.részben éjjen a paula és a 104.részben
    Mondja meg a pula kárlitosnak a igazat ugy hogy a paula szobájában paulina elött megmondja a bitorlást és Paula autó baleszette szemved karlítosal lehetne ilyen?
    Rész? Ha ige akkor hadlegyek kárlitos Lájkoja az aki szeretne ilyen részt

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...