Forma 1 - A 2014-es idény

A múlt hónapban befejeződött a Forma 1-es idény. A 2014-es világbajnok ráadásul egy olyan személy lett, akinek felettébb örültem, ugyanis olyan munkát végzett ebben az évben, amilyet senki más, így tökéletesen megérdemelt világbajnoka lett a 2014-es Forma 1-nek. Lewis Hamilton 29 évesen lett kétszeres bajnok, így belépett azon kevés versenyzők közé, akik két világbajnokságot is nyertek már.


Utoljára Alonso 2006-os győzelmének örültem ennyire, így 8 év után felüdülés volt egy olyan embernek szurkolni, akit régen bár nem kedveltem, az évek során igazán megkedveltem. Lewis nem nagyképű, visszafogottnak bár nem mondható, mindig közvetlen volt és nagyon bírom azt is benne, hogy megmondja, ha valami nem tetszik neki. Persze ezek mind mellékesek az mellett, hogy egy remek pilóta, aki ésszel vezet. Nico-nál az a baj, hogy benne van az a német vér, aki ha nem nyer, akkor szétver mindent és mindenkit, aki az útjába kerül és tud tisztességtelen dolgokat is elkövetni annak érdekében, hogy ő legyen a nyerő pilóta. Nem mondom, hogy egyáltalán nem bírom, de nem is a kedvencem, ami főleg annak köszönhető, hogy ő is azon német pilóták táborát erősíti, akiket sosem tudtam megkedvelni. A legnagyobb ütés nálam pedig az volt, mikor szándékosan Hamilton-nak ment az egyik futamon. Itt jöttem rá, hogy ő nem érdemli meg a vb-t és nem is annak való.

Az év egyik legnagyobb sajtóvízhangját a Vettel-Alonso csapatváltás adta. Alonso kapcsolata megromlott a Ferrarival, így Vettel szerződtették le a helyére. Nálam ez eléggé Deja vu-s érzés, mert német, ferrari és világbajnok. Azt hiszem pár éven belül egy újabb hétszeres világbajnokot köszönthetünk a Forma 1-ben, de ez mégis más lesz. Schumi még abban az időben nyert, amikor a tehetség igenis számított, ma már viszont a legnagyobb hangsúly a pénzen és az autón van. Kevés helyen számít a tehetség és nem is tűnik ki túl sok embernél. Lehet, hogy elfogult vagyok, bár az emberek elmondása szerint is így van, de Alonso az egyik, ha nem a legjobb pilóta, aki valaha versenyzett a Forma 1-ben. Egy ilyen Ferrarival versenyzett és világ életében mérföldekkel a csapattársai előtt végzett, legyen az egykori világbajnok, vagy egy gyengébb versenyző. Ez azért sejtet valamit. Alonso végül a McLaren-Honda-hoz megy, ami azt hiszem, hogy még nincs hivatalosan bejelentve, de őszintén, már én sem tudom követni. Sajnos kevés a valószínűsége, hogy Button lesz a csapattársa, amit azért is sajnálok, mert egy olyan tapasztalt páros, mint Alonso és Button, sokat javíthatna az autó fejlesztésén és akár még a jövő évben is esélyesek lennének, de itt megint csak a pénz számít. Mivel Button után nem fizetnének eleget, így esélye sincs, hogy a Forma 1-ben maradjon.


Az év tragédiája a Bianchi által elszenvedett baleset hetekkel ezelőttről. A 25 éves fiú sajnos a mai napig a kórházban van agykárosodással. Elég sokáig tartották kómában, de a hírek szerint már felébresztették, persze nincs még magánál. Nem tudni, hogy mennyi esélye van a gyógyulásra, de valószínűleg soha többé nem versenyezhet és az is csoda lenne, ha újra járni és rendesen beszélni tudna ekkora károsodással. Reméljük a legjobbakat.

Sokan voltak idén, akik meglepetést okoztak. Külön kiemelném Massát, aki az utolsó futamokra olyannyira összeszedte magát, hogy a 2008-as énje is felcsillanni látszott. Maldonado nem hazudtolta meg önmagát, a legtöbb büntetés is az ő neve mellett áll.
Nálam Bottas nyert, ugyanis nagyon megkedveltem a srácot. Bár sajnos benne van a finn vér rendesen, így nem lehet vele örülni, mert ő maga sem tud, de nagyon tehetséges, idén kiemelkedően a legnagyobb fejlődést ő produkálta.
Kimi hozta a szokásosat, nem érdekli semmi, az sem, ha első, az sem, ha agyonverik, az sem, ha ő az utolsó. Neki semmi nem számít. Csapattársa több, mint 100 ponttal többet szerzett, de őt ez sem zavarta. Nekem ez a stílus sosem jött be, így azon kevés emberek közé tartozom, akik különösebben nem szeretik a finn világbajnokot.

Volt már olyan eset, hogy ne az F1-es kritikám lenne a leghosszabb? Igaz, hogy ritkán írok róla, így van mit írni, de ez akkor is elég érdekes.
Kíváncsi leszek a jövő évre. Vettel a Ferrarinál mire lesz képes, csak a szája nagy vagy tehetsége is van? Ez most kiderül. Alonso jövője elvileg még nem biztos, de 99%, hogy a Honda veszi át a spanyol tehetséget. Remélem, hogy nem lesznek nagyon lemaradva a jövő évben. A Mercedesről nincs mit beszélni, mert, hacsak valami őrült nagy dolog nem történik, akkor az évadnyitó futamon is ők lesznek legelöl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...