If I Stay - 2014

A 'Ha maradnék' című film az idei évben jelent meg egy könyvadaptációként. A mozi főszereplője a fiatal tehetség, Chloe Grace Moretz és Jamie Blackley. A drámai alkotás belopta magát a szívembe, bár a vége hiányérzetet keltett bennem.


A film egy lányról szól, aki kiskorától imádja a klasszikus zenét és csellózik is már, amióta csak az eszét tudja. Átlagos élete van, egyetemre jelentkezik, szerelmes lesz, majd jön a tragédia, amiről tulajdonképpen a film is szól. A szüleivel és az öccsével együtt autóbalesetet szenved, majd az édesanyja a helyszínen szörnyethal, az édesapja a műtőben veszti életét, míg az öccse egy kis idő múlva hal meg. Nem egyszerű az élete, de a film nagy részében ő is kómában van, csak szellemként van jelen. El kell döntenie, hogy élni akar-e ezek után, vagy inkább a családdal együtt megy a mennybe.

Egy remek sztorit kreáltak a könyvből, ami még hihetőnek is tűnhet. Imádtam, ahogy a szerelmes pár gondjait is bemutatták, nem csak azt, hogy tökéletesen boldogok. Tetszett, hogy nem sorrendben haladtak, hanem visszatekintésben láthattuk, hogy milyen is a lány élete és az indokokat is, hogy maradjon-e vagy menjen. Egyedül a végével volt bajom, hiszen végignézhettük, hogy, hogyan szenved, miken megy keresztül. Láthattuk az aggódó rokonokat, erre puff, kinyitja a szemét és vége. Lehet, hogy gonoszság, de én szívesen megnéztem volna, hogy miként éli meg a történteket a későbbiekben, az lett volna az igazi drámai alkotás.

A színészek tökéletesek voltak, hiszen Chloe már nem egyszer mutatta meg, hogy fiatal kora ellenére hatalmas tehetség. A 17 éves lány már hét éve a szakmában van, így nem meglepő, hogy sok tapasztalatra tett szert. Jamiet eddig nem volt szerencsém ismerni, de végre ő is kapott egy olyan szerepet, ahol ez megváltozott. Érdekes egy karakter volt, néhol mintha két szereplőt láttam volna, de ennek ellenére remek színésznek tartom, bár Chloet nem tudta lekörözni, a lány egy kiemelkedő tehetség. A többi mellékszereplővel sem volt gond, de ez amolyan egyszereplős film volt, ahol inkább csak egy emberre fektetik a hangsúlyt.

Értékelés: 10/9. Nem lehet rá mást adni, maximum, ha a végét megváltoztatják. rülnék egy második résznek, de így is remek időtöltés volt.

2 megjegyzés:

  1. Szia!:)
    Én is imádtam mind a könyvet, mind a filmet.:) Ami pedig a film végét jelenti, elvileg lesz folytatás, három év átugrással, mint ahogy a könyvsorozatnál volt.:)

    VálaszTörlés
  2. Igen?? Nem tudtam....akkor most megnyugodtam, bár lehet, hogy nem tudok várni addig és el kell olvasni azt a második részt! :D

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...