Sleepy Hollow - Pilot

Bár, ha magamtól kellett volna eldöntenem, akkor nem néztem volna meg a pilotot, de mivel van egy oldalam, ahol már kérték is, hogy írjak róla, illetve ekkora nézettséggel rendelkező sorozatnak az első részéről illik írni, hogy a nép el tudja dönteni, belekezdjen-e vagy sem. Bár személy szerint nem szeretem a régi korban játszódó szériákat, egy-kettő van, amit megnéztem már, mint a Hős legendája vagy éppen a  Xena.




Kellemesen kezdődött el a rész. Az 1400-as években jártunk, ahol már rögtön egy lefejezéssel kezdett a sorozat. Hm...ezek után mire is várjon az ember? Egy pasi már a sorozat első 2 percében feltámad és a mai korban találja magát. A rész elején olyan Under The Domes érzésem volt. ott is, az elején félbevágnak egy tehenet, majd igazából semmi értelmes nem történik.
A pasi a modern korban ismét lefejezgeti az embereket, ami kissé furcsa lehet a mai világban, hiszen ilyenekkel már nem ölnek embert, max. fognak egy fegyvert és agyonlövik, de neki elég volt egy balta is. A lefejező pasast a korunkban letartóztatják, majd hazugságvizsgálat alá helyezik, amin bár átmegy, nem hisznek neki, hiszen majdnem 250 évvel ezelőtti életéről mesélt. Elküldik egy elmegyógyintézetbe, ahol megállapítják, hogy normális-e vagy sem.
A lényeg, hogy az Apokalipszis négy lovasa közül az egyiket fejezte le a pasas, majd ő feltámadt, ahogy az egyik lovas is visszatért Sleepy Hollowba, ahol mellesleg még a papnak is ereje van. A lovas a munkájáz jött befejezni, de azt nem tudni még, hogy miért pont most.

A lényeg tehát, hogy az apokalipszis négy lovasa közül egy visszatért a mi időnkbe, illetve az az ember is, aki lefejezte őt. Mivel a pasinak nem hittek a rendőrök, ezért elfogták, majd elmegyógyintézetbe raktál, ahonnan a rendőrnő kiszabadította és utána jártak a dolgoknak. Mivel a lovast többen is látták fej nélkül, ezért a rész végén elhitték a pasasnak és a nőnek is, hogy mi történt valójában.
A rendőrségen, illetve a sajtóban is tudni akarják, hogy mi folyik Sleepy Hollowban valójában.
A lovas fejnélküliségét elég ügyesen megoldották, amit még most sem értek, hogy hogyan is sikerült nekik, hiszen nem is az volt, hogy nem mutatták a fejét, hanem egyszerűen még rá is közelítettek, tehát már a vágónak jár az egy pont. A színészekről nem tudok nyilatkozni így egy rész alapján, de azt hiszem, hogy a főszereplő férfi egész jó választásnak tűnik, de majd ez a részek során kiderül, hogy mennyire válik be. A tájak, amik a múltban vannak egyszerűen káprázatosak. Az erdők, a hegyek és az egész úgy, ahogy van nagyon csodás.

A rész értékelése: 10/9. Ezt csakis kívülállóként értékelem, mert ebből valóban nagy sorozat lehet, sok ötlet rejlik benne, de én személy szerint nem voltam oda érte. Nálam nem volt meg az a plusz, aminek kellett volna lennie.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Igaz, hogy lényegre törő, de nem figyeltél rendesen, vagy csak rosszul fogalmaztál. Ezt mondjuk nem tudhatom.
    De én egyéb okok miatt 3x is megnéztem a Pilotot és bizton állíthatom, hogy, úgy írtad, le pl.: a "lefejező pasas"t, mintha ő kezdett volna el szabadon gyilkolászni miután feltámadt. Pedig tudjuk, hogy ez nem így van. Használhatnál neveket is, mert az még nem meríti ki a SPOILER fogalmát. (Ichabod Crane, Abbie Mills hadnagy...) A kritika másik felét meg végleg nem értem. Mintha újrakezdted volna az egészet, de még ott sem pontos sok dolog. Legközelebb figyelj kicsit jobban a fogalmazásra szerintem, mert ez összezavarja azokat akik most döntenék el, vagy már döntötték volna el, hogy elkezdjék-e. :) Lehet, hogy ez csak engem zavar...

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...