Star-Crossed - Nem is olyan rossz kezdet

A Pilotról sajnos nem volt időm írni, mikor megjelent, de most, hogy már a második részt is megnéztem, így nem is akkora baj, hogy nem készítettem róla kritikát. Az első rész még nem volt valami hatalmas, csak bemutatta a sorozatot, ám a mostani rész nagyon ütős volt. Több dolog is napvilágot látott, ráadásul voltak olyan meglepetések is, amikre szerintem senki sem számított.




A Star-Crossed főszereplője Matt Lanter, aki jelenleg a fejlécen kapott helyet, illetve Aimee Teegarden is, aki a szerelmes hőst alakítja.
A széria a földönkívüliekről szól, akiket a sorozatban Átriánoknak hívnak. 2024-ben járunk, amikor Amerikában már jó ideje jelen vannak ezek a lények. Külön szektorokban laknak, védelemmel ellátva, ugyanis az emberek rettegnek tőlük, hogy átveszik az uralmat, ami azért is hatalmas őrültség, mert a mi fajtánk 7 milliárd fővel rendelkezik, míg ők alig pár százan vagy ezren vannak. Roman (Matt Lanter) a főnök fia, aki az Átriánokat vezeti, ám mikor az első rész végén meghalt az apja, ő veszi át egy kis ideig a helyét, ám átadja nagybátyjának, akiben először nem bízott meg, ám bebizonyította, hogy a fiú rábízhatja a nép vezetését. Természetesen később visszakapja a helyét.
Emery az emberek egyik fő vezetőjének a lánya, aki lelőtte Roman apját, így ebből konfliktusuk akadt. A legfőbb probléma a lánnyal, hogy ő a felkelők ellen van, így a legtöbb ember elítéli, hogy nem védi a saját faját.

Természetesen a két fiatal vonzódik egymáshoz, ám Emerynek ott van Eric, akiről kiderül, hogy nem is velük van. Vannak itt kavarodások, de viszonylag érthetőek a kapcsolatok.
A sorozatban a rasszizmus is erős jelét mutatja, hiszen az emberek vannak az Átriánok ellen. Nagyon sok olyan témát dolgoz fel a sorozat, amivel a mai társadalomnak is meg kell birkóznia. Sok mindent lehet belőle tanulni és elgondolkodtató, hogy mi is lenne, ha ez tényleg bekövetkezne, bár ez egy nagyon extrém eset, mégis nagyon érdekes dolog, főleg, hogy ilyenről még nem készült sorozat, legalábbis nem mostanában, kivéve a Smalleville-t, de az valamelyecskét másabb sorozat, mint a Star-Crossed.

A színészek egy része nagyon jó választás, de vannak olyan karakterek, akik feleslegesek, vagy épp a színészeket nem választották ki elég jól. A sorozatban például helyet kapott a Vámpírnaplók Annája, vagy éppen a már említett Matt Lanter, akit a 90210-ben ismerhettünk meg. A legtöbb szereplőt még nem ismerhettük meg, de még csak két rész ment le, így nem is lehet hiányunk.

A sorozat népszerűségét nem tudom megítélni, de a nézettsége alapján nem sok jót jósolok neki nagy jövőt, ámbár sosem lehet tudni. Sajnos a hétfői sáv amúgy is katasztrófa, tehát a maga 1,2 milliójával egész jó, de ezek a számok csökkenni szoktak, bár a második rész nem azt sugallta, nem tudni, hogy mi lesz vele. Először még lemegy ez a 13 rész, aztán majd meglátjuk, hogy kap-e 2. évadot.

Értékelés: 10/9. Nem tudom, hogy az újdonság miatt van, vagy egyéb okokból, de tényleg megtetszett, mert nem az az átlagos tinisorozat, ami a CW-nél már megszokott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...