Once Upon a Time - Az új átok

Nem csak a Revenge tért vissza a szünetről, hanem a decemberben pihenőre vonult Once Upon a Time is. A sorozat már nem a régi, de ennek ellenére még mindig sokan szeretik, köztük én is. Vannak unalmasabb részek, érdektelen és nem odaillő jelenetek, de ettől függetlenül még mindig tudnak újat mutatni, pont akkor, mikor az ember már kaszálná.




A sorozat ott maradt abba, hogy az átok eltörlődött, a mesebeli szereplők visszatértek a világukba, Emma és Henry emlékeit Regina kitörölte és boldogan élnek egy évig, míg Hook meg nem jelenik. Egy év alatt Henry idősebb lett, Emma talált magának egy látszólag rendes pasit és a munkájában is jól teljesít, ám ez nem minden.

Hook ugye visszatért, de még nem tudni, hogy hogyan ment New Yorkban, gyanítom, hogy a hajójával jutott ki az átok alól, amit egy kedves és aranyos néni hozott a mese világába, de ezzel újra megteremtette Storybrookot. Nos, Emma megitta azt a löttyöt, amit Hook adott neki, így visszatért az emlékezete. Henrynek nem jutott belőle, de sejteni lehet, hogy ő is újra emlékezni fog.

Az új átokkal újabb gonoszok is megjelentek, mint akivel Emma 8 hónapja jött össze és még a kezét is megkérte. Komolyan nem tűnt gonosznak, csak elesettnek és szerencsétlennek, de szerelmesnek tűnt, de kiderült, hogy ő az új fő gonoszunk csicskása, valamilyen sárkányféle állatka. Nos, Emma ezután döntött úgy, hogy visszatért Storybrookeba, hogy a családját megnézze és kiderítse milyen hatással volt az átok a szeretteire. Kiderítette, hogy az emlékezetük megmaradt, kivéve az utolsó egy évet. Amit csak onnan tudtak meg, hogy a fejlődés miatt Snow terhessége is egyre jobban látszódott, így gondolták, hogy valami nem stimmel. Igen, érkezik az új baba a királyi családba. Azt nem tudni, hogy mi a neme, vagy, hogy mikor érkezik, de Hófehérke hasát elnézve, hamarosan. Biztos, hogy a babának küzdenie kell, vagy ő is egy biztos pont lesz az átok megtörésében.

Nem tudom, hogy jó vagy rossz-e ez az új átok, de az biztos, hogy újabb izgalmakat fog hozni a karakterek életébe, ahogy a miénkbe is, hiszen egy új átok, új gonosszal és új lényekkel társul. Regina nem hiszem, hogy gondot okozna, sőt, szerintem össze fog fogni a többiekkel, de azt kétlem, hogy szeretni is fogja a királyság többi tagját, de a saját és Henry érdekében segíteni fog, amit csak tud. Rumpleről csak annyit, hogy vissza fog térni, ez biztos, de nem tudni, hogy mikor, pár rész múlva, így ő is segíteni fog a név nélküli gonosz ellen.

Értékelés: 10/9. Látok benne potenciált és sok-sok kihozható izgalmat, így remélem, hogy lesz is benne még sok. Megelőlegezek neki egy kilencest és remélem, hogy az évad végéig fokozatosan nő a minőség, de ha nem, akkor maradjon így, csak ne süllyedjen le a régi szintjére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...