The Fosters - Vége az első évadnak

A The Fosters még tavaly nyáron debütált az ABC Familyn. Nem sok jövőt jósoltak neki, mert nem hittek a lehetőségekben. Tudjuk, tudjuk, Jennifer Lopez is csinál benne valamit, de, hogy ezt miért kell ennyiszer elmondani? Nem tudom, biztos jobban eladható, de maradjunk annyiban, hogy én nem miatta kezdtem el nézni, hanem, mert megtetszett a története.


A sorozat egy családról szól. Adott két nő, akik leszbikusak. Az egyiknek van egy fia, Brandon, aki 16 éves, ő a legidősebb az 5 gyerek közül. A család örökbe fogadott egy ikerpárt, Jesust és Marianát. Idáig megvolt az alaptörténet. A sorozat elején megismerkedtünk Callieval és Judeval, akik testvérek. Callie szintén 16 éves. A lányt a börtönben ismerjük meg, ahonnan éppen a sorozat kezdetekor engedik ki. Lena (az egyik anyuka) talált rá, majd hazavitte. Ekkor még nem tudtunk Juderól. A lány elment a nevelőszüleihez, akiknél volt a kistestvére, majd sikerült a családnak őt is megszereznie.

Callie az elején egy zárkózott, visszafogott lány volt, aki tud galibát okozni. Jude, ahogy az évad során haladtunk, rájöttünk, hogy valószínűleg meleg és már ő is kezdi elhinni, de ettől függetlenül aranyos és szerethető.
Mariana és Jesus jó kapcsolatot ápol egymással. Édesanyjuk, Ana, elhagyta őket, de az évad során ő is feltűnt, de általában csak pénz reményében.
Brandon volt a jókisfiú. Sosem volt vele probléma, okos, tehetséges zenész volt végig. Aztán belőle lett az évad végére a legproblematikusabb gyerek.

Callie és Brandon egymásba szerettek, ami ugye nem megengedett Fosteréknél. Az első csók a szülők esküvőjén történt, majd Callie elszökött. Wyat, a lány egyik barátja segített neki, de nem sokáig, ugyanis később felhívta a családot, hogy Callie merre van. A lány egy rövid ideig egy intézetbe került, ahol megnevelik és felkészítik az önálló életre. Ide Brandon is ellátogat, ekkor derül ki a cslád számára, hogy a két fiatal szerelmes egymásba. Callie végül hazatér, de ekkor Brandon az apjához költözik, aki rendőr és egy kissé alkoholista is.

Az évad vége lett a legizgalmasabb és eseménydúsabb, de nem annyira, hogy ne lehessen követni a történetet. Brandon ugye próbált pénzt gyűjteni Callinek az önálló életre, de azt az apjától kapta  a zongoraleckéire. A pénzzel lefizette Jesus és Mariana anyját, aki egy lövöldözés szemtanúja volt, ahol Brandon apja és anyja is jelen volt. Ezért, hogy ne tartóztassák le az apját, lefizette a nőt, amiből később gondok lettek. A fiú nem tudta visszafizetni az apjának a pénzt, ezért az apja barátnője segített neki, aki nekem már az elején feltűnt, hogy nem véletlenül van ott, de erről majd később.
Mivel vissza akarta adni a pénzt, Brandon belevágott a hamis személyi gyártásba, amiből kilépve felbőszítette a vezetőt, aki bosszút állt rajta, úgy, hogy Calliet benevezte a Téli Bálkirálynő versenyre, majd kitalálta, hogy a lány vitt oda alkoholt, így is gátolva, hogy örökbe fogadhassák. Brandon magárra vállalta az ügyet, így kénytelen volt minden mást bevallani a családnak.

Az utolsó rész Brandonról, Callieről és az örökbe fogadásról szólt. A család többi tagjának is vannak és voltak gondjai. Jesus például hiperaktív, így gyógyszert kell szednie, amit nem szívesen tett meg. Megismerkedett Mariana barátnőjével, akivel összejött, majd a lány elköltözött. A birkózáson egy újabb lánnyal gabalyodott össze. Marianának is lett barátja, ám az ő élete sem egyszerű, ugyanis az édesanyja Alzheimer kórós, így el kell költöznie a városból az apjához.
Lena saját gyermeket akar, ami sikerül is neki, szerzett egy donort és az utolsó részben kiderült, hogy sikeresen megtermékenyítették.

Már most hosszúra fogtam, de úgy érzem, hogy az egyik legösszetettebb és legérthetőbb sorozat. A szereplők nevét egyszerű megjegyezni, mert nem váltakoznak állandóan, aki bejön a sorozatban, az bent is marad, még ha nincs is mindig jelen. A színésze alakítása zseniális, de a legnagyobb csoda és felfedezés az Maia Mitchell volt, aki azóta is az egyik kedvenc színésznőm. Bár még nagyon fiatal, ennek ellenére egy hatalmas tehetség. Nem az a tipikus tini-színész, akik elsírják magukat és kész, hanem tényleg tehetséges. Minden jelenetben a maximumot nyújtja és bele is éli magát. Jake T. Austinról már eddig is tudtuk (Wizards of Waverly Place - Max Russo), hogy sikeresen játssza a hülyét és a vicceset. Mariana kissé átlagos szereplő, Cierráról nem tudni, hogy jó-e, mert végig ugyanazt az arcát mutatja. David Lambert Brandont formálja meg. Az évad során felfedeztem benne, hogy nem olyan vészes színész. Azt hittem, hogy csak ezt képes előadni, a kis jófiú és slussz, de nem. Kiderül, hogy a következő évadban, hogy fog menni.
Természetesen a két anyuka is ott van, de ők már egy-két filmben megmutatták magukat, ráadásul nem én vagyok a célközönségük.

Stef, Lena, Jude, Callie, bíró, Brandon, Mariana és Jesus



Értékelés: 10/10. Nem egy átlagos sorozatról van szó. Nagy fába vágták a fejszéjüket a készítők, mert már mikor kiderült, hogy miről fog szólni a sorozat rengetegen lehúzták, ám mégis egy jó és érdekes sorozatról van szó. Sajnos az évad végére a nézettség jelentősen csökkent, de a második évad már biztos, így reménykedhetünk, hogy az is sikeres lesz. Azért is kapott 10 pontot az évad, mert sok kérdés és válasz volt. Összetett és érthető. Nem kapkodtam a fejem, hogy ez most ki, vagy az most, hogy jön ide, minden érthető volt. Mindenkinek ajánlom, aki a történettől nem riad el és egy kellemes sorozatot szeretne nézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...