Pretty Little Liars - Vége a 4. évadnak

Tehát a 24 részes évadnak ezennel vége szakadt. Voltak hullámvölgyek, de kiemelkedően jó részek is, amik bár az első évad szintjén már messze nem voltak, mégis meglepően érdekesek és akciódúsak voltak.

Nos, a lányok elmentek Alihez, aki úgy döntött, hogy végleg elmond mindent, ami azon az éjszakán történt, mikor "meghalt". Ali elmesélte, hogy nem Spence volt az, aki eltemette, így a lány megnyugodhatott és a feszültség is eltűnt belőle. A lány közölte, hogy mindegyiküket elaltatott, ugyanis ki akarta deríteni, hogy ki is "A", mivel rájuk is gyanakodott, így ezzel próbálta őket kizárni, ami sikerült is neki. Aria, Hanna, Spencer és Emily már nem voltak bűnösek. Következett Ian, Mona és még Ali anyja is, akire azt hitte, hogy "A" valódi alakja, ám mindegyiküket sikerült kizárni. Bár a rész nem volt tartalmas, imádtam, ugyanis végre majdnem minden a helyére került, legalábbis az én fejemben. Kiderült, hogy Mona miért is volt olyan gyanús, miért akarta, hogy Ali eltűnjön, hogy valóban nem "A"-nek akart segíteni, csak el akarta a lányt tűntetni a városból.

Ali azt is elmondta, hogy mielőtt valaki leütötte édesanyja látta azt a személyt, aki ezt tette vele. Az anyja volt, aki eltemette a lányt, ugyanis azt hitte, hogy meghalt. Ez nálam sokkoló volt, hogy egy anya erre is képes volt. Mindegy, itt sem időztünk sokat, haladtunk tovább. Ugyanis Ali azon az estén a támadás előtt még Ezrával is találkozott, akit abban a kávézóban ismert meg. Azt mondta a férfinak, hogy felnőtt, amire ő rá is jött, így ismerkedtek meg, ez volt a kapocs, ekkor kezdett bele Ezra a könyvbe, aminek oka így ki is derült, illetve az is, hogy ő nem "A" és még csak nem is gonosz.

Ali volt az, aki Iant lelökte az első évad végén a templomba, így is megmentve barátnőjét. Erre megint csak nem számítottam. Ali annyit segített a lányoknak idő közben, hogy meglepődtem, hogy ennyi helyen jelen volt. Hannánál a kórházban, tudott Ezra és Aria kapcsolatáról és még egyéb dolgokról is. Tudta, hogy Spencer gyógyszerezett, de ezt még azon az estén derítette ki, amikor eltűnt.

Miután Ali anyja gyanús lett az előző pár részben, megbizonyosodtam róla, hogy akkor ő lesz "A", de megint mi történt? Elmesélem később, még itt nem tartunk.

 A részben "A" is jelen volt, megtámadta a lányokat, akiknek meglepetésre Ezra sietett a segítségükre. "A" elmenekült, de előtte lelőtte Ezrtá, így most ő van életveszélyben, amit majd csak akkor tudunk meg, ha június 10-én visszatér a sorozat az 5. évadra. Azt kell, hogy mondjam, most várom a legjobban az új évadot, eddig annyira nem voltam oda egyik évadzáróért sem. Nem csak Ezra balesete, hanem a többi ok is, plusz, hogy Aliről már a rendőrség is tud, hogy él.

Kimaradt a fontos jelenet, amit megint csak az utolsó pillanatokra hagytak. Ali anyját ugyanis "A" megölte(?), legalábbis eltemette, így megint csak nem ő a gyanúsított. Kizárva: Mona, Ezra, Ian, Ali anyja, Ali, Hanna, Aria, Spencer, Emily, Melissa. Lehet, hogy még hagytam ki embert, de van egy olyan érzésem, hogy még a készítők sem tudják, ki lesz "A". Nem nagyon maradt ember, olyan meg főleg, akinek oka is lett volna. Mondjuk a lányokban még mindig kételkedem, hogy nem valamelyikük az, szerintem erre semmi esély. Maradt még Hanna anyja, aminek semmi értelme nem lenne, Spencer anyjánál már látok egy-két okot, de a valósat nem találtam meg. Aria anyja csak egy dísz és időkitöltő a sorozatban, de nem hiszem, hogy köze lenne, ahogy Byronnak sem, kétlem, hogy képes lett volna azért bántani a lányt, mert megtudta, hogy a férfinek szeretője van. Aztán Aria tesója, ez a legvalószínűtlenebb. Komolyan nem tudom, hogy ki maradt még és egyre kíváncsibb vagyok, hogy mi fog kiderülni a sorozat végén. Előbb nem fogják elárulni, hogy ki is "A" ez tuti, de ezért is nézik az emberek, mert bár a sorozat minősége lappang, még mindig érdekli a nézőket, "A" valós alakja, így már csak azért is marad a nézőközönség nagy része, mert kíváncsi. Ez a rész után én már nem csak azért maradok, hanem mert nálam újra értelmet nyert a sok hülyeség.

Értékelés: Az évadra 10/6-ot adnék, az évadzáró viszont 10/9. Addig nem kap 10-est, míg nem "A" kiléte derül ki végre. Az évadban nem sok minden történt azért azt meg kell hagyni, de nem volt olyan vészes. Voltak benne jobb részek is, amiken az ember meglepődik, de nem vitték túlzásba az írók. Az évadzárót imádtam és nem azért, mert akció volt benne, hanem mert a fejem helyre állt, megtudtam a legtöbbet, ami nem volt világos. Remélem az ötödik évad megint ütős lesz, ha lesznek még unalmasabb részek, akkor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...