Kiknek van esélye a túlélésre? (I.)

Nem, nem egy sorozatról van szó, amiben valaki meghal, hanem az idei kínálatról beszélek. Sajnos vannak sorozatok, amik egyre gyengébb számokat hoznak, holott régen azok voltak a legnézettebbek a saját csatornájukon. Persze vannak újoncok is, amik nem fogják megérni a következő évadot.




Nos, egy sorozat kaszálása biztos, ami a Pretty Little Liars testvérsorozata, a Ravenswood. A széria végig 1 millió körüli nézettséget hozott és ez nem volt elég az ABC Familynek a 2. évados berendeléshez. Ez csak egy a sok közül, ami nem érte meg az újabb évadot. Nagy csoda lenne például a Twisted második évados berendelése, mert a is csak 1 millió körül hozza az adatokat.

A CW-nél is vannak veszélyes helyzetben lévő szériák, mint a Beauty and the beast, ami a Vámpírnaplók utánról való áthelyezése után, folyamatosan egy millió alatt tartja a számait, így ez a legkevésbé nézett sorozat a csatornánál, bár egyfolytában a megmentésén dolgoznak. Most is, mikor háromba szedték a sorozatot. Elindult ősszel, most lement pár rész, majd megpróbálják nyárra áttenni, hátha úgy életben marad, ami szerintem nem lenne rossz, bár személy szerint a Carrie Diariest jobban preferálom, ami szintén veszélyben van hasonló számokkal. A csatorna amúgy sem a legnagyobbak között van, sőt az egyik legkevésbé nézett, de a rajongók száma az egyik legtöbb, ezért is van, hogy a Hart of dixie is eddig bírta. Hétfőnként megy a széria ezért lehet, hogy még mindig itt van, mert így is hoz egy viszonylag erős nézettséget a maga egy milliójával, amihez a Star-Crossed hasonlítható, ami még csak most indult el, de alapból nem egy jó sávba került. Mondjuk róla még nem mondok le, ahogy a Dr. Hartról sem, hiszen viszonylag nézett, a másik meg az, hogy a csatornán jelenleg nincs hasonló sorozat.
A The CW berendelte már a Reignt, a The Vampire Diariest, az Arrowot, a Supernaturalt és a The Originalst, így bennük biztosak lehetünk, ám van itt még nekünk sorozatunk, mint a The Tomorrow People, amit én különösen szeretek, de sajnos az Arrow számait messze nem tartja meg, így nem tudom, hogy mi lesz vele, ez a Pilotok számától függ, hogy mennyit készít el a csatorna.

Nagy harc folyik még a Revenge és az Once Upon a Time háza táján. Bár mindegyik sorozat hozza az adatokat, messze nem a régi egyik sem, főleg az Egyszer volt, hol nem volt, ami ennél a 6 milliós nézettségnél volt kétszer ilyen jó is.  A Revengének az a szerencséje, hogy nem egy fő sorozat, ráadásul áttették későbbre is, ám így is hozza az adatokat, így nincs veszélyben egyik sem, de ha így folytatják, veszélyes helyzetbe kerülhetnek.


A vígjátékok terén a fontosabb sorozatoknál nem lesz változás, a The Big Bang Theory biztonságban érezheti magát, hiszen állandóan első a napi nézettségek alapján. A kisebb sorozatok, mint a Dads vagy az Enlisted, már sokkal jobban kaszaszintre került, bár a Dads még viszonylag jól megvan, ám az Enlistednek semmi esélye, bár nem csoda, egy rész is elég volt belőle.

A kisebb csatornáknál, mint az MTV-nél a Teen Wolf jövője biztos, hiszen már zajlanak a következő évad, szám szerint a negyedik évad forgatásai, ám ez újra csak 13 részes lesz, mint az első kettő, nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, mert bár jó, hogy kevesebb rész van, izgalmasabb szokott lenni, hogy nem húzzák el, egy egész évet kell majd várni megint a következő évadra, ha lesz, bár nem hiszem, hogy nem lesz.

A The Fosters, ami új sorozat, biztonságban van, hiszen már készül a második évada, ám a mostani nézettségek fejében, lehet, hogy átgondolják a dolgot. A Switched at birth sosem volt a legnézettebb, de folyamatosan tartja az eddigi számokat, így szerintem biztos a negyedik évad, de az még messze van, hiszen csak a harmadik évad elején járunk.

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...