Hetedik Mennyország - 11 évad kellemes szórakozás

Még az iskola kezdésekor kezdtem el nem tudom hányadszorra a Hetedik Mennyország (7th Heaven) című sorozatot. A szériából 11 évad készült, amiben összesen 243 rész van. Összesen mindössze csak 4 szereplő volt jelen mindegyik részben. Ők Lucy (Beverly Mitchell), Eric (Stephen Collins), Annie (Catherine Hicks) és Happy (Happy=Pajkos (kutya)). A többiek ennél jóval kevesebb részben kaptak szerepet. Talán még Ruthy (Mackenzie Rosman) volt, aki jelentős részben játszotta a szerepét, összesen 238-ban. Matt (Barry Watson) 202, míg az öccse Simon (David Gallagher) 221 részben. Mary (Jessica Biel) már jóval előbb kiszállt, így ő alig több, mint 130 részben kapott szerepet. A két legkisebb a sorozat utolsó részében is jelen volt, ám csak a harmadik évadban szerepeltek először, hiszen ők még csak akkor születtek meg.


A sorozat kezdetekor Stephen 49 éves volt, míg Catherine 45. A legidősebb Barry volt, ő 22 volt a sorozat kezdésekor, de a sorozatban a 16 éves Matt szerepét kapta. Mary a következő gyerek, akit Jessica Biel alakít. Ő a sorozat kezdetekor is 14 éves volt, ahogy a karaktere is. Beverly Mitchell, aki Lucyt alakította a valóságban idősebb, mint Jessica, de a sorozatban a húga szerepét kapta meg, aki 12 éves, míg Beverly ekkor már 15 volt. Simon, azaz David a sorozatban a 10 éves, míg az életben 11 volt, mikor elkezdődött a széria. Mikor 1996-ban elindult a Hetedik mennyország, akkor Mackenzie volt a legfiatalabb karakter megformálója, ugyanis Ruthie csak 5 éves volt, míg Mackenzie már 7 volt.


Mint már említettem, Eric Camden karakterét Stephen Collins formálta meg a sorozat mind a 243 részében. Eric egy református lelkész, aki a családjával a templom házában élnek. Feleségével Annievel és az elején még 5, de a 3. évadra már 7 gyermekével. Stephen szerintem egy remek választás volt a szerepre. Nem csak, hogy beleélte magát a történetbe, de tényleg hihető volt mindaz, amit az emberekért és a családjáért tett. A sorozat végére a színész már majdnem 60 éves volt, de így is vállalta az utolsó évadot.


Annie Camden volt a felesége a lelkész Ericnek. Annie a sorozat elején még 45, míg a végére már 56 éves volt. Ő volt az egyedüli, aki vonakodott az utolsó évadtól és nem is akart már benne szerepelni, de a készítők több pénz ellenében rávették, hogy jelen legyen, bár nem a pénz volt az, ami visszatartotta, hanem, hogy pihenni szeretne végre. Végül Annie is minden részben szerepet kapott, mint a 7 gyerkőc édesanyja.


Barry Waston formálta meg a legnagyobb testvér, Matt Camden szerepét. Matt 16 évesen kezdte a sorozatot. Az évek során orvosi diplomát szerzett és feleségül vette Saraht, akivel az első randijukon házasodtak össze. A 10. évadban szerepelt utoljára. Ekkor lett volna Simon esküvője, aki végül nem házasodott meg. A részben Sarah és Matt közlik, hogy ikreket várnak, méghozzá fiúkat. Matt sosem volt az a bajkeverő típus, inkább ő volt, aki minden testvérén segített és, ha tudta kihúzta őket a bajból. Sokadik nézésre az egyik kedven szereplőmmé vált, ami főleg a poénjainak köszönhető. A színészről az ötödik évad vége felé kiderült, hogy rákos, így a következő évadban nem tűnt fel, csak a végén, ám ez sem tántorította el a színészettől. Pár hónappal a gyógyulása után már részt vett a sorozat alkotásában, majd a következő évadokban folyamatosan feltűnt a részekben.


Mary Camdent Jessica Biel alakította. Ő volt a legproblémásabb testvér. Miután a második évad végén elütötte egy autó, nehezen tért vissza a szenvedélyéhez, a kosárlabdához. Ez változtatta meg az életét is, ezek után nem nagyon volt évad úgy, hogy ne kerüljön a középpontba problémái miatt. Sok barátja volt, végül Carlos mellett kötött ki, akit anno a sorozat elején mutatott be a családnak, mint elveszett hajléktalan. a sors összehozta őket, lett egy gyermekük, majd Mary elhagyta őket, ám a 10. évad utolsó részében kiderült, hogy Mattékkel együtt ők is ikreket várnak, ugyanis időközben kibékültek, sőt még a diplomáját is megszerezte. Az ő élete tehát rendeződött az évek során.


Lucy élete számomra egy megtestesült álom. Beverly Mitchell is jelen volt mindegyik részben. Lucy egy érzékeny lány, aki a sorozat elején kezd nővé válni, kezd randizni és minden olyat, amit a tinik 12 évesen tesznek Amerikában. Jimmy Moon volt az első szerelme, majd jött a többi, követni sem lehetett, hogy kivel mikor jött össze. Az 5. évadban találkozott Kevin Kinkirkkel, aki végül a hatodik évad végén el is vette őt. Mindig is boldogan éltek, persze nekik is voltak vitáik, de kinek nincsenek. A legjobb az egészben, hogy Kevin mindig elfogadta és kezelte azt, hogy Lucy minden álló nap kiakad valamit és így is szerette. (Kissé hasonlítunk. :P) Lucy a 9. évadban szülte meg Savannát, majd a 10. évad végén újra terhes lett, de a babákat elvesztette. A 11. lezáró évadban újra terhes lett és megszületett második gyermekük. Nem is említettem, de Lucy is apja után ment és lelkész lett. Beverly a való életben csak pár éve házasodott meg, ahol jelen volt Mackenzie és Jessica, mint koszorúslányok, ugyanis a lányok azóta is nagyon jó barátnők. Nem is csoda, hiszen együtt nőttek fel, főleg Mackenzie és Beverly.


Simon Camden megformálója David Gallagher volt. Simon volt a cslád bankára, neki volt mindig pénzze, így mindig ő volt az első, akitől pénzt kértek, ha kellett és nem volt olyan szinte soha, hogy nem lett volna, kivéve a sorozat vége fele, amikor megkérte akkori barátnője kezét. Vett neki egy drága gyűrűt, amit nagy nehezen tudott csak törleszteni, de még így is mindig becsületesen dolgozott. Oké, neki is voltak rossz döntései, de így is az egyik legnagyobb változáson ment keresztül. Ő volt az első, aki nem várt a házasságig, hogy nővel legyen, amiből hatalmas viták keveredtek, főleg, mikor azt hitte, hogy az egyik barátnője terhes, de végül jól döntött és nem vette el a barátnőjét, aki a volt barátját szerette.


Ruthie Camden volt a legkisebb egészen addig, amíg nem születtek meg az ikrek. Ő volt az, aki mindig mindenről tudott, mert hallgatózott, vagy az ő szóhasználatával "megfigyelt". Az egyik kedvencem Lucy és Matt után. Egy belevaló csaj, aki bár sokszor volt rossz, legtöbbször a testvérei vitték bele mindenbe. Az utolsó évadban egy skóciai cserediák lett, de végül hazatért a családjához. Sokat háborgott és lázadott, de mindig kibékült édesanyjával. A végén még Lucyval is nagyon összemelegedtek, mint a testvérek, hiszen addig Lucy főleg Mary mellett volt. Igaz, hogy Mackenzie változott a legtöbbet, ami nem is véletlen, hiszen az ember 7 és 18 éves kora között változik a legtöbbet külsőleg és belsőleg is.

A sorozatban olyan párok voltak sokáig jelen, mint Matt és Sarah, Lucy és Kevin, illetve a két családfő, Annie és Eric. Mindegyik pár egész szép kis családot alakított ki magának a széria végére. Boldogok voltak és a gyermekeikkel együtt szépen és csendben éldegéltek. A kedvenc párosom mégis Lucy és Kevin. Lucy nagyon sokat hisztizett és lázadott, de ez nem zavarta Kevint, mert szerette őt és neki ez elég is volt. Kevin volt, aki feladta a munkáját, hogy otthon lehessen a gyerekekkel. Azért azt is megemlíteném, hogy a pár a családi ház melletti lerobbant kis viskót vette meg, majd újjáépítették, így közel voltak a szüleikhez, de mégsem a nyakunkon. Sarah és Matt New Yorkban éltek, mivel oda kötötte őket a suli és a végén a munka is.

A családot tehát bemutattam. A kedvencem Lucy, mert sokban hasonlítunk és az élete is mesébe illő. Matt poénjai mindig megnevettettek, míg Ruthie volt akkora a sorozat itthoni vetítésekor, mint én, így ezért is szerettem annyira, meg persze a sok közös vonással könnyű azonosulni. A kedvenc színésznőm a sorozatból persze nem ők, hanem Jessica Biel, ami annak is köszönhető, hogy ő nem tűnt el, persze Mac és Bev sem, de nem szerepeltek annyira jelentős filmben, mint Jessica, akinek a férje mellesleg Justin Timberlake, így miatta is jelen van a címlapokon. Amúgy megemlíteném, hogy David Gallagher szerepelt a The Vampire Dairies című sorozatban. Még a hibrid teremtés első részeiben kapott szerepet, bár nem nagyon ismerni fel.

Összességében imádom a sorozatot. Bármit lehet mellette csinálni: írni, tanulni, olvasni (persze csak, aki tud több felé figyelni). Persze lehet nézni is, mert abba sem un bele az ember, hiszen egy családi sorozatról van szó, amit mellesleg az elején még csak 13 részre terveztek, majd akkora sikereket hozott, hogy állandóan rendelték be a következő évadot, így jutott el 11 évadig, ami személyes véleményem szerint nem kellett volna, inkább zártuk volna le jobban azt a 10. évadot, de még így is elviselhető volt. Az a 11. már nem kellett oda, semmi értelme nem volt, főleg, hogy sok szereplő nem tért vissza a széria utolsó évadába.

A szereplőkről jut eszembe, hogy olyan most sikeres színészek és énekesek szerepeltek a sorozatban, mint Tyler Hoechlin (Teen Wolf), Leighton Meester (Gossip Girl), Ashley Tisdale (HSM), Ashlee Simpson, Hayley Duff, Thomas Dekker (The Secret Circle), Katie Cassidy (Gossip Girl, Arrow), Mila Kunis (Barátság extrákkal), Ashley Benson (Pretty Little Liars), Brenda Song (Jonas) és még sok mostanra híressé vált színész. Ezek mind nem is lennének érdekesek, ha nem olyan fiatalon jétszottak volna benne, hogy néhányukat alig lehet megismerni. Ashley Tisdale még barna göndör hajú, alig 10 éves lányka volt. Leighton Meester is még a lázadó korszakában volt. Tyler Hoechlin volt az, aki közülük jelentős szerepet kapott a sorozatban, hiszen Martin jelen volt az utolsó pár évadban végig. Mostanra viszont egy kigyúrt srác lett, de másban szerencsére nem változott, továbbra is elképesztően dögös egy srác.

Értékelés: 10/10. Nem tudom, hogy lehetne erre mást adni. Igaz, hogy nem egy tökéletes sorozat, de nem is azok a mostani öldökölős és mindenféle lényekkel teli széria. Ez még akkor készült, amikor jelentettek még valamit az emberi értékek, a vallás és még sok olyan dolog, amin a mai tinik többsége csak nevetni tud, de komolyan gondolom, hogy be kéne iktatni egy olyan órát, ahol néhány igen tanulságos részt levetítenek, mert nem fog ártani ezeknek a bulizós, piálós és pénzhajhászós tiniknek.
A 11. évad miatt vonhatnék le pontot, de még az miatt sem teszem, mert ott is találtam olyan részeket és karaktereket, a sok újoncon kívül, akiket még mindig szeretek. Szerencsére Bev, Mac és Tyler is szerepelt benne, így úgy voltam vele, hogy még az is nézhető, de egy nem 7th Heaven rajongó, annak nem ajánlom az utolsó évadot, ha csak meg nem szerette annyira, hogy az is a gép vagy a tévé előtt tartsa, mert az már nem igen szólt sok mindenről, csak időhúzásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...