A 10 legdrágább film

Hiszitek vagy sem, de a legdrágább film nem az Avatar, sem a Titanic, még csak nem is a Harry Potter egyik része, de ennek ellenére ők is az első tízben kaptak helyet. A legdrágább film egy olyan alkotás, amit milliók néztek meg a moziban és már készül a következő része.



A tizedik legdrágább film A hobbit, amit 257,2 millió dollárból készítettek el, már ez is sok, mi lesz az első helyzettel?

A kilencedik lett a már említett Avatar, amit nem kevesebb, mint 261 millió dollárból forgattak le, vagy szerkesztették meg. A fene sem tudja, hogy hány óráig dolgoztak egy-egy képkockán.

A nyolcadik a Karib-tenger Kalózai lett, annak is a 2. része, a Holtak kincse. A filmre 263 millió dollárt szántak, bár nem volt csalódás, hiszen ennek többszörösét hozta vissza.

A hetedik a Waterworld lett, amit 175 millióból akartak elkészíteni, ehelyett 271,3 millió lett belőle. Kisebb hitelre lehetett szüksége a készítőnek.

Természetesen a listáról nem maradhatott le Harry Potter-film, így a hatodik helyet kapta a Félvér herceg, amit 275,3 millió dollárból forgattak le, de itt sem kellett szomorkodni, hiszen az egyik legnézettebb film is lett. Az is valószínű, hogy a szereplők sem panaszkodhattak.

Az első tízben csak egy érdekes film kapott helyet, ugyanis az ötödik helyen egy animációs film landolt, az egyetlen a tízben. Az Aranyhajat 281,7 millió dollárból készítették el.

A negyedik helyen a Pókember 3. része, ami 293,9 millió dollárt vett ki a készítők zsebéből. A film ettől függetlenül sikeres volt.

Azért, a nem is az első, de benne van az első tíz legdrágább filmben. A Titanicra azt hinnénk, hogy milliárdokból készül el, de "csak" 294,3 millió dollárra lett szükség. A bevétel ennek a többszöröse.

A második hely azért érdekes, mert eredetileg 44 millióból akarták elkészíteni, ehelyett 339,5 millió dollárra lett szüksége a Kleopátra című film elkészítéséhez.


Az első helyen egy olyan film van, aminek az egyik része már a listán szerepel. Ez a Karib-tenger kalózai, annak is a "A világ végén" című része. A filmet 341,8 millióból készítették el, de a bevétel több, mint 1 milliárd volt, így nem volt sikertelen és veszteséges.

1 megjegyzés:

  1. Nem csalódtam a Karib Tenger Kalózaiban :D Annyiszor láttam már, és még mindig kedvenc <3 Sosem unom meg :D

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...