Filmajánló: Effie Gray - 2014

Október 10-én érkezik Dakota Fanning legújabb alkotása. A színésznő még csak 20 éves, de szinte az egész életét a kamerák előtt töltötte, hiszen már egészen kicsit korától filmekben szerepel nem kis sikerrel. Az Effie Gray egy brit életrajzi dráma, aminek főszereplője a fiatal színésznő. A filmet Richard Laxton rendezte. Az alkotás már 2009 óta készülőben van, de csak most fog a mozik vásznaira kerülni. A forgatókönyvet Emma Thompson készítette el.

A története így szól:

„Az Effie Gray című filmben Dakota Fanning játssza a címszereplőt, aki a 19. század legnagyobb művészettörténészének és kritikusának, John Ruskinnak volt a felesége. Ruskin szexuálisan nem tud teljesíteni, így Effie ártatlansága és tapasztalatlansága e területen tovább bonyolítja a fiatal lány viszonyát a festő Millaisszel a viktoriánus Angliában. A lány beleszeret a művészbe, ráadásul Lady Aestlake csak tovább bíztatja: hagyja el férjét. A házasság érvényesítéséhez azonban Effie kénytelen alávetni magát annak a fizikai vizsgálatnak, mely alapján megállapítják, hogy öt év házasság után még mindig szűz. A tárgyalás alatt, mely botrányt robbant ki, több vita is kialakul. A krími háború javában folyik, amikor az orvos arról tanúskodik, hogy a felperes valóban szűz...”

Forrás: starity.hu


2 megjegyzés:

  1. najó. engem ez a film megvett Ruskinnal, a viktoriánus Angliával és a művészettörténettel ^^ ugyan Dakotát nem szeretem, meg a sztori sem tűnik olyan hű de kidolgozottnak elsőre, de Emma Thompson, Julie Walters és David Suchet remélem hozzák a színvonalat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kíváncsi leszek, bár moziban már 10-től megy, azt nem tudom, hogy itthon is, de gondolom, hamarosan, viszont mindenképpen megnézem, ha kijön normális minőségben! :)

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...