Reign - Megérkezett a pestis

Szerencsére a Reign egy nappal korábban lement Kanadában és a feliratozók olyan ügyesek voltak, hogy már tegnap este kész lett a felirat és meg is tudtam nézni a részt. A pestis tehát hivatalosan is megérkezett hozzánk is, de szerencsére nem komolyan. A rész viszonylag érdekes volt, de a legjobb az Mary karakterének fejlődése és a színész tehetsége.


A második évad nem ugrott az időben, pont ott folytatódott, ahol abbamaradt. Francis elment Lola után, mivel azt hitte, hogy nem élte túl a szülést, miután megtudta, a lány az ő gyermekét várja. Mary nem borult ki, hanem tartva magát, azt teszi, amit az ország megkíván, így nem fogadja el egy zsaroló ember kérését, amivel veszélybe sodorja a további ételutánpótlást. Catherine természetesen le akart számolni a dologgal, de Notredamus és Mary olyan tüneteket véltek felfedezni nála, ami a pestisre utal. Természetesen nem hal meg az egyik főszereplő, csak így akarták elérni, hogy Catherine ne tegyen semmit.

rész maga nem volt izgalmas, viszont előrevetítette, hogy mit fog tartalmazni az évad hátralevő része. Lesz éhínség, nyomor, sírás, szerelem és még sok egyéb dolog, amit már eddig is tudhattunk.
Mary még nem akadt ki a gyermek miatt, így már most számítok egy kínos veszekedésre és kiborulásra a részétől. Francisnak egy baja van, hogy naív és nem elég jó királynak. Nem lesz képes egy királyságot kormányozni, ugyanis még szinte gyerek, nem képes parancsolni és a szívére hallgat, ellenben Mary már nem. Az első évadban láthattuk, hogy felnőtt, most már királynő és olyan módon is viselkedik. Nem a saját érdekeit nézi, nem fog ki rajta semmi és el tudja különíteni a dolgait.

Nem csak Mary és Francis volt a részben természetesen, hanem Kenna és Bash is jelen volt. Az ő házasságuk alapból nem a szerelem miatt történt, hanem kötelességből és kényszerből. Bár Bash egy nagyon tisztességes ember, Kenna csinált olyan dolgokat, amik miatt még egyszer sem akadt ki. Jó látni, hogy mind a kettejük változáson megy keresztül. Bash valószínűleg hamarosan elkapja a pestist, de nem hiszem, hogy meghalna. Kenna az egyik kedvenc szereplőm. Annyira bele tudom magamat élni az ő történetébe, mint máséba még nem. Persze nem a királlyal való kapcsolatra gondolok, hanem az őrlődésére és arra, hogy ő neki királynőnek kellett volna születnie, persze ez csak saját vélemény.

A többi mellékszereplővel nincs gondom. Francis újdonsült rokona érdekes lesz még, mert én személy szerint nem tudtam eldönteni, hogy most gonosz-e vagy sem. Lola továbbra is idegesít....egyszerűen a viselkedésével van baj. Nem tudja eldönteni, hogy mit akar, szereti Francist, ez biztos, viszont a baba neki az első. Én a helyében nem mennék vissza kastélyba, mert Mary nem lesz túl kedves vele. Mondjuk én el sem tudnám viselni, ha a férjem szeretője és gyereke ott lakna, még ha a barátnőm is volt, szerintem ez kicsit el van túlozva a sorozatban.

Értékelés: 10/7. Annyira nem volt tökéletes, de várom a többi részt is. Érdekel, hogy mi lesz Francis és Lola, illetve Mary között és persze az új gonoszunk kiléte is igen érdekes lesz, mert biztos vagyok benne, hogy az új rokon nem jó szándékú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...