Revenge - Bosszú 2.0?

Végre elkezdődött számomra is a sorozatos idény és rögtön kaptam egy remek évadnyitót, aminek bár sok hibája volt, nem érdekelt, ugyanis egyszerűen beleszerettem a szériába. Az első részben megismerhettük kicsit jobban, hogy mire is fog épülni az évad. Victoria bosszúja Emily ellen, Charlotte magára találása, Jack rendőrléte és még lehetne sorolni a remek szálakat, amik idén ránk várnak.


Nagyjából fél év telt el az évadzáró óta a sorozatban, ezalatt sok minden történt. Emily megvette a Grayson birtokot, ahol már most tartott egy igen elegáns partit. Láthattuk, hogy nem tud megbírkózni azzal, hogy nincs életcélja, hiszen az egész életét a bosszúnak szentelte, majd a végére ért és arra sosem gondolt, hogy mi lesz, ha végre elérte a célját. Egy béna húzással az írók beleírtak a történetbe egy nőt, akinek a vőlegényét éppen az a pasas ölte meg, aki a partin is jelen volt. Természetesen Emily keze is benne volt abban, hogy a dolog végül az emberek füle hallatára derült ki. Ekkor jött Nolan, akinek leesett a dolog és próbálta megérteni a lányt, de végül csak egy veszekedésbe torkollott a dolog. Nolan és Emily kapcsolata továbbra is a sorozat egyik legjobb és legerősebb pontja. Egyszerűen nem lehet őket nem szeretni. A két színész annyira jól működik együtt, ami főleg Gabriel színes játékának köszönhető, persze Emily is nagyon jól hozza a kissé őrült csajt.

A partin tehát nem volt minden rendben. A mellékszálak is jelen voltak természetesen, mint Charlotte és az új őrült gyerek kapcsolata, akik a parti kellős közepén drogoztak, amit persze az újdonsült rendőr, Jack is észre vett a másik társával együtt. Azta, micsoda meglepetés. Azért kíváncsi leszek arra, hogy mit hoznak ki ebből a szálból, hogy miért is választotta ezt a hivatást magának és egyáltalán a későbbiekben milyen jelentősége lesz.
A Charlottet alakító színésznő továbbra sem szimpatikus. Az évek során nem bírtam igazán megszeretni és most sincs abban a helyzetben, hogy ez megtörténjen. Igazából annyira elveszett a karakterben, hogy nem látszik a rejlő vagy éppen nem rejlő tehetsége. Igazából ebben a szerepben nem igazán tudja megmutatni magát, pedig lassan négy éve volt rá.

Ott volt természetesen Victoria, aki a diliházban fél év alatt megszerzett egy mobilt és sajnos, pont Emilyt tudta felhívni, mert persze ő meghagyta a Grayson házban a telefonszámot, így is ellenőrizve a nőt. Amúgy a színésznő továbbra is tökéletesen hozza az őrült nőt, aki egy diliházban is képes 'barátokat' toborozni maga mellé, ezzel segítve elő a megszökését. Azért elég nagy hülyeség egy elmegyógyintézetben a tűzjelző által nyíló ajtók, hiszen ők elvileg őrültek, így nem okozhat nekik gondot, hogy egy gombocskát megnyomjanak egy ajtó mögött.
Victoria végül kiszabadult, persze csak ő, másoknak nem sikerült, majd elindult Emilyhez, hogy elcsicseregje neki, most ő jön a bosszúállásban, majd mikor éppen elindult valahova, azt ugye nem tudni hova, mert lakása nincs, na mindegy, szóval elindult kifele és éppen elrabolta a volt szeretője. Na igen, a részben végig jelen volt Mr. Clarke, aki az évadzáró utolsó pillanatában tűnt fel. Egy jó szál lenne, de kicsit sok időt töltünk más egyéb értelmetlen dolgokkal, mint azzal, hogy Daniel éppen melyik nővel fekszik össze, vagy éppen Charlotte új pasija mennyire őrült. Clarke pedig végig ott volt a részben, de annyira idegesítő helyeken bukkant fel, ami nekem csak időhúzásnak tűnt. Példának okáért egy jó pár percet eltöltöttünk azzal, hogy Emily látott valamit a másik házban, majd megnézte, hogy mi volt az, közben visszaemlékeztünk Aiden halálára és még sok egyéb más dologra, ha esetleg a rész eleji visszatekintésből nem derültek volna ki az amúgy teljesen egyértelmű dolgok. Na mindegy, megnézte, nem talált semmit, persze a papa elbújt, hogy véletlenül se vegyék észre. Na, már megint egy időhúzás.

Daniel közben kiszállt a szőke csaj cégéből és meglepetésre válságba került, szegény elkényeztetett gazdag fiúnak, aki életében nem tett arrébb egy szöget sem, nincs pénze, így mindent elad, ami mozdítható. Komolyan, ez az egyetlen szál fel tud annyira idegesíteni, hogy pár percig ne is foglalkozzak a sorozattal. Semmi értelme a jelenlétének, remélem, hogy kezdenek majd vele valamit, mert különben jó lesz kinyiffantani vagy csak szimplán kiírni a szériából.

Értékelés: 10/7. Mindezek ellenére én szerettem az első részt, a hét pontban az is benne van, hogy már most várom a következő részeket. Érdekesség viszont, hogy nem kaptuk meg a megszokott évad eleji bejátszást egy későbbi részből. Én ezt hiányoltam, mert mindig hozott izgalmas dolgokat és az ember mégis csak jobban várta a részeket. A sorozat amúgy egy órával későbbi sávba került, ahol nem produkált sokkal rosszabb számokat, mint korábban, így lehet esélye a következő évadra, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ez még csak a premier volt, ráadásul az a hír járja, hogy Emily VanCamp már ezt az évadot sem szerette volna igazán, tehát a jövő még nagy kérdés, de én bánnám, ha nem kapnánk többet Gabrielből, Emilyből és a sok-sok bosszúból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...