Blended - 2014

Végre megtörtént. Egy újabb remek vígjátékot élvezhettem végig. A Kavarás című romantikus komédia idén jelent meg, de csak most sikerült megtekintenem. A film főszereplői Adam Sandler és Drew Barrymore nem először játszanak együtt, hiszen a majdnem tíz évvel ezelőtti 50 első randiban is egy szerelmes párt alakítottak. Megjegyezném, hogy az is egy remek film volt, amit azóta már többször is láttam. Több hasonlóság is volt a két film között. Ilyen volt a "Hello, Tom vagyok!" fazon, akit csak 10 másodperces Tomnak hívtak. Ebben is volt egy ilyen alak, csak a neve volt más, illetve, mikor Drew karaktere elénekelte a lányoknak azt a dalt a sátorba, az is egy meghatározó zene volt a régi filmben.


A film amúgy két családról szól. Laurennek két fia van, a férje megcsalta, míg Jimnek három lánya született, majd a felesége rákban elhunyt pár évvel ezelőtt. A két felnőtt egy vakrandin találkoznak, ami nem sikerült valami jól, de később a boltban is összefutnak, majd egy szerencsés véletlen során mind a ketten Afrikába utaznak a tavaszi szünetben a gyerekekkel. Itt több vicces kalandot is megéltek együtt, majd a végén adtak egymásnak egy esélyt.

A film tipikus klisé, de ettől függetlenül a vicces pillanatok mindent visznek. Lényegében vígjáték, de vannak benne szép és aranyos momentumok is a gyerekeknek köszönhetően, akik szomorúak, mert elvesztették az anyjukat, illetve az apjukat. A lányok tökéletes választásnak bizonyultak a szereplőválogatás során, sőt, a nagyobbik szerepére, aki 15 éves, Bella Thornet választották, aki a film közben drasztikus változáson ment keresztül, mert mindenki azt hitte, hogy fiú. Ebben Lauren segített neki. A középső kislány az édesanyja szellemével beszélget, de volt egy nagyon megható pillanat, mikor Jim mondta neki, hogy elengedheti, ha szeretné. A legkisebbik pedig csak aranyos és kész.

Drew alapjáraton is egy remek színésznő, de úgy gondolom, hogy neki csak Adammal szabadna vígjátékokat készíteniük. Annyira helyén volt az egész film, hogy az hihetetlen. Voltak benne már fájós röhögős pillanatok is, de olyanokkal is találkozhattunk, mikor már éppen megkönnyeztük a gyerekek mondanivalóját. Tudom, hogy ez egy kicsit értelmetlen lett, de máshogy nem tudom kifejezni, hogy mit is érzek a film iránt és mit gondolok róla. Egy családi mozinak is megfelelő, de ha csak egyedül nézed, akkor is remek kikapcsolódás, ráadásul majdnem két órás, így viszonylag sokáig lehet élvezni a film nyújtotta élményeket.

Már régen is voltak kedvenc színészeim, akik csak vígjátékban játszottak, mint Jim Carrey, de Adam pár éve mutatta meg számomra, hogy egy hihetetlen arc, nem csak a filmekben, hanem a való életben is, hiszen a díjátadókon is úgy viselkedik, mint egy átlag ember. Szerintem sosem volt számára fontos a hírnév, ő ezt csak szimplán élvezi és ennyi.

Értékelés: 10/10. Nem találtam benne semmi kivetnivalót. Egy remek film, amit akár hétvégén néztek meg szabadidőtökben, akár egy hosszú tanulási folyamat közben néztek meg, mindenképpen tökéletes választás.

2 megjegyzés:

  1. Imádtam ezt a filmet, egyet értek veled, és Adam meg Drew egy ilyen klisés, sablonos filmet is feltudnak dobni! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adam bármit....:P Neked ki volt a kedvenced amúgy?

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...