Énekesnők és az első listás dalaik

Mindenki kezdte valahol. Emlékeztek még, hogy mi volt Britney első olyan dala, ami felkerült a listákra, vagy Katy Perry első nagy dobására? Ebben a cikkben összegyűjtöttem az első olyan dalaikat, amik felkerültek az amerikai listákra.



Katy Perry első listás dala 2008-ban jelent meg. Érdekesség, hogy ebben a videóban a későbbi sztár, Kesha is szerepet kapott, de csak a háttérben mutogatja magát.



Gaga első dala 2009-ben jelent meg. Ez, illetve a Poker Face hosszú hónapokig a listán szerepeltek. Én személy szerint már rosszul vagyok, ha meg kell hallgatni, ugyanis szinte a fülemen folytak ki.



A brit énekesnő, Lorde első dala a ma is a rádiókban hallható Royals. A kislemez 2013-ban jelent meg, de még mindig elszeretettel játsszák a rádiók.



Carly első dala 2012-ben jelent meg. Ez volt az év slágere is. Azóta azonban szinte el is tűnt a föld felszínéről. Én személy szerint egy egyslágeres előadónak tartom.



Fergie első dala a London Bridge volt, ami 2006-ban került fel a listákra. Az énekesnőnek nem ez volt az első dala, viszont ez volt az első olyan, amit egyedül énekelt fel, hiszen az előtt a Black Eyed Speassel is voltak listás dalai.



A hatalmas hanggal rendelkező Christina első listás dala 1999-ben jelent meg, a címe pedig Genie in a Bottle volt. Britney és ő, annak idején folyamatosan versenyeztek, hogy ki a sikeresebb, de már akkor sem feltétlen a hang számított, így Birtney sokkal sikeresebb volt. 




Ha már XTinánál járunk, akkor a már említett Britneyt se hagyjuk ki. Az első dala a ...Baby One More Time volt, amit szerintem nem volt ember, aki ne ismert volna akkor. Nekem Brit volt a tinikori kedvencem és a mai napig imádom, így nem csoda, hogy az akkori dalait is ismerem és imádom.




Hihetetlen, hogy a ma 40 év körüli énekesnő 1990-ben már slágerlistás dalokat gyártott. Mariah Carey első dala, ami felkerült az amerikai listákra a Vision of love címet viseli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...